University of California - Los Angeles

UCLA Bruins -korismatsissa

Opiskelijakokemus UCLA - A Dream Come True

Lue omakohtainen opiskelijakokemus opiskelusta UCLA:ssa. Lue mitä tanskalais-amerikkalainen Sophie Lykke kertoo omista kokemuksistaan.

Nimi: Sophie Lykke
Ikä: 22
Koulutusohjelma: International Development

 

Miksi valitsit UCLA:an?

UCLA on suosittu hyvän maineensa ja monipuolisen tarjontansa vuoksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että UCLA:lla on sekä erityisen hyvät akateemiset ansiot että pitkät perinteet aktiivisessa opiskelijaelämässä. Tasokas opetus ja dynaaminen opiskelijaelämä – ei ihme että olin innoissani, kun sain hyväksymiskirjeeni. 

Kun vierailin kampuksella hyväksymiseni jälkeen, huomasin itse, kuinka opiskelijat todella näyttivät viihtyvän kampuksella ja arvostavan kouluaan. Tämä kunnioitus ja ylpeys omaa koulua kohtaan teki vaikutuksen.

Etelä-Kalifornian uskomattoman ilmaston, majesteettisen kampuksen kauneuden, maailmanluokan opetushenkilöstön, monikansallisen opiskelijakunnan ja satojen opiskelija-aktiviteettien yhdistelmä takaa, että kampuksella on aina positiivinen ja inspiroiva ilmapiiri. Suoraan sanoen, olet hullu jos et käytä mahdollisuuttasi hyväksesi, jos sinut hyväksytään opiskelijaksi UCLA:han!  

Uudelle opiskelijalle UCLA näyttäytyy alkusi kokonaan uutena maailmana. Kaikki on uutta, jännittävää ja innostavaa. Uutuuden tunne tietenkin katoaa ajan myötä, mutta inspiraatio ja uuden oppiminen kantavat koko opiskeluajan. Näin jälkikäteen ajateltuna, voin todeta, että kokemukseni UCLA:ssa oli enemmän mitä osasin edes odottaa. UCLA:lla on oma legendaarinen maineensa ja itse asiassa tuo maine konkretisoituu opiskelijoille nopeasti kampuksella vietettyjen kuukausien ja vuosien aikana. Kuka nyt ei haluaisi olla osa sitä kaikkea?

Miten järjestit asumisesi opiskelujen aikana?

Asuin ensimmäiset kaksi vuotta kampusasuntolassa muiden samanikäisten opiskelijoiden kanssa. UCLA:lla on useita vaihtoehtoja opiskelija-asumiseen kampuksella aina yksinkertaisista usean hengen dormihuoneista omiin huoneistoihin.  

Itse olin onnekas ja tapasin parhaat ystäväni heti ensimmäisenä päivänä muuttaessani kampukselle. Asuin 6 hengen yksikössä: meillä oli 2 huonetta ja kylpyhuone. Vaikkakin tämä saattaa kuulostaa ennemminkin painajaiselta kuin mahtavan yliopistoajan perustalta, niin soluasumisessa on myös hyvät puolensa. Meistä tuli parhaita ystäviä, mikä teki UCLA-kokemuksestani entistäkin paremman. Yliopistossa huonekavereistasi muotoutuu helposti uusi perheesi ja ystävyyssuhteet vahvistuvat nopeasti: opiskelette, syötte ja asutte yhdessä, pidätte toisistanne huolta ja jaatte kaikki uudet kokomukset toistenne kanssa. Kaikista ei tietenkään tule parhaita ja elinikäisiä ystäviä, mutta asuntolassa asumisen ehdottomia hyviä puolia on juuri uusiin ihmisiin tutustuminen. Tarvitset tukiverkoston ympärillesi, kun perheesi ja ystäväsi eivät ole samalla tavalla lähellä kuin aikaisemmin.

Kahden kampusvuoden jälkeen muutin yksityisiltä markkinoilta vuokraamaani asuntoon, kampuksen ulkopuolella Westwood Villagessa. Asuin myös tällöin kämppisten kanssa, mikä sopi minulle hyvin. Kampuksen ulkopuolinen alue on oikeastaan täysin UCLA:n opiskelijoiden asuttama, eli vaikket asu kampuksella opiskelijaelämä seuraa sinua vääjäämättä! Asuminen Westwood Villagessa on hauskaa, ja koska alue sijaitsee aivan kampuksen vieressä, olet edelleen tarpeeksi lähellä osallistuaksesi kampuksen juhliin ja esimerkiksi urheilutapahtumiin.

Mitä UCLA:ssa voi tehdä luentosalien ulkopuolella?

Aktiviteetteja, järjestöjä, harrasteryhmiä ja erinäisiä kerhoja on niin paljon, että on täysin mahdotonta listata kaikkia mahdollisia vapaa-ajan tekemisiä. Mutta tämä on tietenkin vain positiivinen ongelma. Voisi sanoa, että olipa mielenkiintosi sitten missä tahansa, ja haitpa yliopistoajasta minkälaisia kokemuksia tahansa, UCLA:n opiskelijaelämä vastaa varmasti odotuksiasi. Kampus on täynnä urheilumahdollisuuksia, kulttuuritapahtumia ja erilaisia opiskelijaprojekteja, joihin osallistua ties missä roolissa. 

Itsensä kiireisenä pitäminen on sekä helppoa että hyödyllistä: harrastuksien myötä tapaat uusia ihmisiä, sulaudut mukaan opiskelijakuntaan ja harjoitat huomaamattasi myös kielitaitojasi. Helppo ensiaskel – ja samalla yksi huikeimmista kokemuksista – on osallistua johonkin koulun oman urheilujoukkueen peliin katsomossa.

Urheilutapahtumat tuovat eri opintoalojen opiskelijat yhteen, ja mylvivässä katsomossa syntyy mahtava UCLA-henki. Eikä pelit ole kiinnostavia vain tunnelman takia, vaan kentällä pelataan huipputasolla: UCLA:n joukkueilla on enemmän NCAA-mestaruuksia (National Collegiate Athletic Association) kuin yhdelläkään toisella yhdysvaltalaisella yliopistolla. Minulla on paljon hyviä muistoja koripallo- ja jalkapallopeleistä opiskeluvuosieni ajoilta.

Paras muistosi UCLA:sta?

Paras muistoni on jalkapallopelistä toisena vuotenani. UCLA voitti ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen toisen eteläkalifornialaisen yliopistojoukkueen, University of Southern Californian (USC). Tämä jokavuotinen kohtaaminen on vuoden suurin urheilutapahtuma ja tunnelma on sen mukainen. UCLA ja USC ovat historialliset viholliset, sillä yliopistot sijaitsevat molemmin puolin Los Angelesia ja luonnollisesti molemmat koulut haluavat julistautua kaupungin herroiksi.

Muistan kuinka juoksimme ystävieni kanssa ympäri kampusta loppuvihellyksen soitua. Koko kampus ja Westwood juhli koko yön. Pelaajat saapuivat paikalle huutojen saattelemana, ja kampuspoliisit soittivat UCLA:n omaa tunnuskappaletta kovaäänisistään. Kaikkialla vallitsi juhlatunnelma, jota en ollut aikaisemmin kokenut. En unohda sitä tunnelmaa ja näkyä koskaan.

Sittemmin olemme voittaneet USC:n toisen ja kolmannen kerran (2014), joten toivottavasti voittoputki saa jatkoa tulevaisuudessa! 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of California - Los Angeles?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä