University of California - Los Angeles

Opiskelu Los Angelesissa, Kaliforniassa

UCLA sijaitsee elämää rönsyilevässä, yltäkylläisessä Los Angelesissa, Kaliforniassa. Tarkemmin sanottuna UCLA:n kampus sijaitsee Westwood Villagessa, lähellä tunnettuja paikkoja kuten Santa Monica, Venice Beach, Beverly Hills, Century City, West Hollywood ja Bel-Air.

Elämä Los Angelesissa

Kaliforniassa, ja erityisesti Los Angelesissa, on oma kulttuurinsa. Los Angeles on avoin ja edistyksellinen kaupunki. Etenkin opiskelijana UCLA:n kampuksella huomaat dynaamisen elämäntavan ja aktiviteettitarjonnan paljouden. Tapaat ihmisiä eri kullttuureista, eri etnisistä taustoista, eri sosiaaliluokista, eri uskonnoista: jokaisella on oma tarinansa ja eroavaisuuksien kirjo tekee opiskelusta erityisen antoisaa.

Paikalliset ovat tottuneet kulttuurien ja kielien sekamelskaan ja juuri siksi huomaat Los Angelesin toivottavan myös vaihto-opiskelijat sujuvasti tervetulleeksi. Kulttuurien ja aktiviteettien sekamelskassa on myös helppo kokeilla esim. uusia harrastuksia ja makuelämyksiä. Erilaiseen tekemiseen saat usein opiskelija-alennusta kansainvälisellä ISIC-kortilla, joten muista kysyä opiskelijaystävällisistä hinnoista silloinkin kun niistä ei erikseen mainita. Kurkkaa muutama alennus Los Angelesissa, ja toki opiskelija-alennuksia saa myös muualta USA:ssa.

LA on rento kaupunki ja monella tapaa leppoisa, mutta paikallisliikenne ei kuulu tämän määritelmän alle. Ruuhka-aika on aikalailla aina, ja julkinen liikenne ei ole maailman paras ja kattavin. Älä kuitenkaan huoli autoasioista: suurin osa UCLA:n opiskelijoista asuu lähellä kampusta, jossa et edes tarvitse autoa. Westwoodin alue on monipuolinen – täynnä viihdettä ja ravintoloita – jossa pääset helposti liikkumaan kävellen. Ja lähialueille, esim. Santa Monicaan, pääset kätevästi bussilla suoraan kampuksen omalta pysäkiltä.

Väestö

Los Angeles on koti lähes 4 miljoonalle asukkaalle, eli kyseessä ei ole mikään pikkukylä! Ennemminkin ehkä minimaa isomman sisällä. Los Angeles on todellinen globaali keskus, joka houkuttelee ihmisiä ympäri maailman. Kaupunki on värikäs, monikulttuurinen, dynaaminen ja aina vauhdissa!

Ilmasto

Tässä yhteydessä huhut ja stereotypiat Losin ilmastosta pitävät paikkaansa: aurinkoa ja lämpöä riittää ympäri vuoden. Lämpötilat tippuvat hieman syys- ja talvikuukausina, mutta varsinaisesti Etelä-Kaliforniassa ei ole vuodenaikoja. Eli on varsin tavallista viettää päivää rannalla joulukuussa.  

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of California - Los Angeles?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä