University of California - Los Angeles

University of California, Los Angelesin kampus

UCLA sijaitsee valtavalla kampusalueella Santa Monican vuoriston juurella. Kampukselta on matkaa meren rannalle vain noin 8km ja kampusalueen pohjoisosaa reunustaa kuuluisa Sunset Boulevard.

UCLA:n kampus on kaunis ja jopa majesteettiseksi kuvailtu – jopa siinä määrin, että kampusalueella käy viikoittain satoja vierailijoita varta vasten kauniiden maisemien ja rakennuksien innoittamana. Kaksi alkuperäistä rakennusta, Royce Hall ja Powell Library, ovat edelleen kampuksen selkäranka ja ylpeyden aihe. Kaunis arkkitehtuuri loputtomalta tuntuvalta auringonpaisteessa tekee kävelymatkasta luennoille varsin mukavan.

Kauneuden lisäksi UCLA:n kampus on turvallinen. Kampuksella on oma poliisiyksikkönsä ja lisäksi Community Service Officers ovat turvanasi esimerkiksi kun olet kävelemässä yksin kotiin yöllä. Toisaalta opiskelijaelämä on kampuksella niin aktiivista, että harvemmin edes olet yksin liikenteessä, ja vaikka olisitkin, ympärilläsi on todennäköisesti muita opiskelijoita. UCLA Extension, sijaitsee niin ikään Westood Villagessa, joten olet varsin hyvin integroitunut kampusyhteisöön.  

Palvelut

UCLA:n kampus on täydellinen kokonaisuus, josta löydät opiskelijana lähestulokoon kaiken tarvitsemasi niin vapaa-aikaan, ruokailuun kuin tietenkin opiskeluun liittyen. Voit urheilla John Wooden ja Sunset Canyon Recreation -keskuksissa, hyödyntää yliopiston upeita kirjastoja, viettää aikaa ja tutustua toisiin opiskelijoihin Ackerman-oppilaskunnan tiloissa, tehdä ostoksia erityisissä opiskelijakaupoissa ja istua iltaa kampuksen ravintoloissa. UCLA Extensionin opiskelijana tarvitset erillisen ID-kortin voidaksesi hyödyntää kaikkia kampuksen palveluita, mutta tämä onnistuu kätevästi paikan päällä aloittaessasi opinnot.

Kampusalueella sijaitsee myös UCLA:n ylpeys, koripallo-, lentopallo ja voimisteluareena, Pauley Pavilion. Yliopistourheilukausien aikana areena on lähes aina täynnä ihmisiä ja tunnelmaa. Urheilu on keskeisessä osassa amerikkalaista yliopistomaailmaa ja UCLA:n opiskelijat ovat erityisen innokkaita omien joukkueidensa faneja. Esimerkiksi UCLA:n jalkapallojoukkue, joka pelaa kotipelinsä kuuluisalla 90 000 katsojan Rose Bowl -stadionilla, vetää areenan täyteen kauden jokaisessa pelissä.

Asuminen

UCLA:n kampuksella on opiskelija-asuntoloita, mutta kansainväliset opiskelijat majoittuvat tavallisemmin kampuksen ulkopuolella. Vastaavasti paikalliset opiskelijat suosivat usein kampuksen ulkopuolella asumisen itsenäisyyttä kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotenaan.

Kampuksen lähiseudun yksityiset vuokramarkkinat tarjoavat opiskelijoille useita asumisvaihtoehtoja sekä yksin että jaettuun asumiseen. Itse asiassa koko alueella asuu varsin vähän ei-opiskelijoita, joten ilmapiiri on rento ja opiskelijaelämään sopiva.

UCLA:n oma Community Housing Office, CHO, auttaa opiskelijoita asunnon etsinnässä.


 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of California - Los Angeles?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä