University of California - Los Angeles

UCLA:n ikoninen Royce Hall huokuu inspiraatiota ja ajatuksia - jos vain seinät osaisivat puhua!
 

Opiskelu University of California, Los Angelesissä (UCLA)

UCLA on kasvanut ja kehittynyt perustamisvuodestaan 1919 lähtien maailmanluokan yliopistoksi, joka se tänä päivänä on. Kansainvälisenä opiskelijana sinulla on mahdollisuus opiskella samassa inspiroivassa ympäristössä kuin useat Nobel-palkinnon voittajat, Guggenheim-stipendiaatit, menestyneet taiteilijat sekä olympiaurheilijat aikanaan.

Miksi opiskella University of California, Los Angeles Extensionissä (UNEX)?

Kansainvälisenä opiskelijana voit opiskellla UCLA:n Extension -yksikössä sekä College of Letters and Science -tiedekunnassa. UCLA Extension tarjoaa suuren määrän kurssikokonaisuuksia (certificate program) eri aloilta. Vaihtoehtojen joukossa ovat mm. markkinointi, konetekniikka, talous ja käsikirjoitus. Moni näistä kurssikokonaisuuksista sisältää harjoittelujakson, jossa pääset yhdistämään teoriaopintojasi käytännön työssä.

Jos et ole varma, soveltuuko tämänkaltainen opintokokonaisuus täydentämään tämänhetkisiä opintojasi, ota yhteyttä KILROYn opintoneuvojiin, niin kartoitetaan tilanteesi yhdessä.

Vaihtoehtoisesti voit lähteä UCLA:han myös vaihto-opiskelijaksi lukukaudeksi tai kahdeksi. Vaihto-opiskelijana voit valita kursseja Extension-yksikön sekä Letters and Science -tiedekunnan valikoimista. Suorittaessasi vaihdon osana Suomessa suoritettavia korkeakouluopintoja, sovit oman kotikorkeakoulusi kanssa vaihdossa suoritettujen kurssien hyväksiluvusta tutkinto-opintoihisi. Tarkista vastaavuudet ja sovi opintosuoritusten hyväksiluku aina etukäteen.

Akateeminen maine

UCLA on yksi Yhdysvaltojen arvostetuimmista yliopistoista sekä koko maassa toiseksi rankattu julkinen yliopisto. Ykkössijaa pitää UCLA:n sisaryliopisto UC Berkeley. UCLA loistaa erityisesti akateemisella tasolla ja tutkimussaavutuksillaan. Sen kirjastot ovat huippuluokkaa ja alumnitoiminta on merkittävässä roolissa yliopistossa. UCLA on erittäin tavoiteltu yliopisto, ja se saakin vuosittain enemmän hakemuksia kuin yksikään toinen yliopisto Yhdysvalloissa. 

UCLA on suosittu hyvän maineensa, aktiivisen opiskelijaelämän sekä ihanteellisen sijaintinsa takia. Yliopisto on menestynyt myös erilaisilla ranking-listoilla. QS World University Rankings arvotti UCLA:n sijalle 37 (2014), Times Higher Education World Reputation -listalla UCLA sijoittui kahdeksanneksi (2013) ja Shanghai Jiao Tongin listaamalla Academic Ranking of World Universities -listalla UCLA sijoittui sijalle 12 (2014). 

Opintoalat UCLA:ssa

UCLA Extensionin opiskelijana sinulla on valittavanasi sivuainekokonaisuuksia monelta eri opintoalalta: arkkitehtuuri ja sisustussuunnittelu, viestintä, kirjanpito, taloushallinto, rahoitus, kansainvälinen kauppa, markkinointi, musiikkituotanto, journalismi, elokuvaus, elokuvamusiikki ja kestävä kehitys.

Letters and Science -tiedekunnassa sinulla on puolestasi valittavanasi lukuisia kurssivaihtoehtoja humanistisilta, teknillisiltä ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Rahoituksen ja psykologian kurssit ovat rajoitettuja vaihto-opiskelijoille, koska ne ovat erityisen suosittuja tutkinto-opiskelijoiden keskuudessa. 

Fakta

Kandiopiskelijoita: 28 000
Maisteriopiskelijoita: 13 000
Kansainvälisiä opiskelijaoita: 3 000
Akateeminen kalenteri: UCLA:n lukuvuosi on jaettu neljään lukukauteen (quarter): syksy, talvi, kevät ja tarvittaessa kesä. Lukukausi, kesälukukautta lukuun ottamatta, kestää 11 viikkoa (10 viikkoa opetusta, viikko tenttejä). Myös UCLA Extension toimii quarter-pohjaisella lukukausikalenterilla eli lukuvuosi on jaettu neljään osaan.

Lukukausimaksut

Study abroad -vaihto: alk. 8 500 USD/lukukausi (2015)
Certificate -ohjelma: alk. 26 300 USD/vuosi (2015)

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of California - Los Angeles?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä