San Diego State University

Opiskelijakokemus San Diego State Universitystä

Karrin taival opintiellä tihkuu kansainvälisyyttä: heti kandivaiheessa tuli vaihtolukukausi vietettyä San Diego State Universityssä ja vielä maisterivaiheessa vuorossa oli Startup Life -työhrajoittelu Silicon Valleyssä. Lue Karrin tarina alta!

Opiskelija: Karri Kurunmäki, 26
Opinnot: lukukauden mittainen Study Abroad -vaihto San Diego State Universityssä 

Karri Kurunmaki 1280X720

Olet viettänyt useamman jakson ulkomailla, mikä sai sinut lähtemään ulkomaille niinkin moneen kertaan?  

Olen aina ollut kiinnostunut ulkomaanmatkailusta. Itseasiassa KILROYn kautta on tullut tehtyä yksi maailmanympärireissukin jo ennen vaihto-opiskelujani ja työkomennusta. Muiden kulttuurien näkeminen ja kokeminen on mielestäni todella mielenkiintoista ja hauskaa. Auringon ja uusien kokemusten lisäksi ulkomailla asuessa oppii arvostamaan koti-Suomea ihan uudella tavalla. 

Suoritit kanditason vaihdon San Diego State Universityssä, Etelä-Kaliforniassa USA:ssa. Miksi valitsit juuri USA:n vaihtokohteeksi? 

Vaihtoreissu taisi olla jo viides matkani Yhdysvaltoihin. Sinne lähteminen tuntui luontevimmalta ja toki San Diegon rannat ja surffimahdollisuudet eivät ainakaan vaikeuttaneet kohteen valintaa! Olin myös reissannyt jo itärannikolla sen verran, että länsirannikko tuntui kiinnostavammalta.

No minkälainen kokemus vaihto USA:ssa oli? 

Vaihto-opiskelu Jenkeissä oli aivan mahtavaa aikaa! Opinnot voi ottaa rennommin tai tosissaan ihan oman mielen mukaan. Itse valitsin sellaisen keskilinjan. Jälkeenpäin ajatellen se oli hyvä vaihtoehto, sillä opin myös paljon jenkkien opiskelukulttuurista ja ryhmätyötavoista. 

Sunny Diego. Aurinko paistaa, ihmiset ottavat elämän rennosti ja nauttivat joka päivästä! Diegon auringon alla alkaa harmainkin suomalainen sulamaan. Sääennusteita ei tarvitse vilkuilla, sillä jokapäivä on t-paitakelit. Varsinkin rantabileet ja rantaelämä ylipäätään jäi mieleen. Miinuspuolena täytyy mainita että auto kannattaa aina vuokrata tai ostaa, sillä julkinen liikenne on surkeassa jamassa. Auton saa ostettua halvalla noin 2500 dollarilla - kannattaa toki varautua muutamiin korjauskustannuksiin ja miettiä millä hinnalla autosta pääsee eroon. 

Entäs opiskelu, millaista se oli?

Opiskelu San Diego State Universityssä oli kansainvälisissä ryhmissä todella rentoa, koska kaikilla tuntui olevan pääagendana kaupunkiin ja Kaliforniaan tutustuminen. Jenkkipuolella, jossa oli vain jenkkiopiskelijoita, opiskelu otettiin tosissaan. Kurssien rakenne poikkeaa suomalaisesta rakenteesta siinä, että Yhdysvalloissa käytetään paljon midterm-kokeita. Aivoja ei voi siis heittää narikkaan kurssin alun jälkeen ja lukea viimeisenä yönä, vaan myös midtermejen eteen joutuu näkemään vaivaa.

Kampuksen taidetta, SDSU

Mikä oli antoisinta? Entä mikä haastavinta? 

Antoisinta oli ehdottomasti ”western hospitality”. San Diego on erittäin ystävällinen kaupunki. Olit aalloilla tai kaupungilla, ihmiset ovat kiinnostuneita toisistaan ja kyselevät paljon. "Small talkin" todellakin oppii! Ihmiset ovat ystävällisiä ja kutsuvat mukaan omiin rientoihinsa. Vapaa-ajalla kannattaa ehdottoamasti kokeilla surffaamisen lisäksi kite-surffausta. San Diego on yksi parhaista paikoista testata kietä koko maassa! 

Haastavinta oli kämpän sähkö ja nettisopimuksien kuntoon laittaminen ilman yhdysvaltalaista ID:tä. Jenkit eivät ole myöskään täysin siirtyneet nettipankin aikaan, joten kaikki rahat kulkivat shekkeinä tai käteisenä, ja ulkomaalaisilta vaadittiin takuumaksut jokaisen sopparin yhteydessä.

Mitä eroja näkisit amerikkalaisessa ja suomalaisessa opiskelukulttuurissa?

Amerikkalainen opiskelukulttuuri on erittäin intesiivistä, ihan midterm-tenttien määrästä ryhmätöiden aikavaateisiin. Opiskelijat käyttävät huikeasti enemmän aikaa pientenkin yksityiskohtien miettimiseen. Jos Suomessa tuntuu että painetaan hommat kerralla tehokkaasti kuntoon, niin Yhdysvalloissa keskitytään enemmän keskustelemiseen ja pientenkin asioiden pallotteluun.

Keskitason ja edistyneen tason kurssit ovat huomattavasti intensiivisempiä opiskelurytmin kannalta. Professorit ovat aivan huikeita opettamaan asioita ja luennot ovat oikeasti mielenkiintoisia. Vastapainoksi tentissä pitää osata pikkutarkkojakin juttuja. Alkeistason kurssit ovat lastenleikkiä: pääpaino on muihin opiskelijoihin tutustumisessa ja vapaa-ajan viettämisessä.

Luennoitsijat ovat yleensä poikkeuksetta hyviä opettamaan. Suomalainen yliopistoluento kalpenee 6-0 jenkkiluennon rinnalla!

Asuitko asuntolassa vai yksityiseltä puolelta vuokratussa asunnossa?

Asuin yksityisessä asuntolassa ja hankin asunnon paikan päältä. Asuntovaihtoehtoja on monia ja niin on myös hintatasoja. Asunnon hankkimisessa kannattaa kaivaa arvosteluja yelpistä tai vastaavasta, niistä saa hyvän kuvan mitä on oikeasti hankkimassa. Jenkit osaavat kyllä markkinoinnin, kuvat ovat yleensä aina parempia kuin varsinainen asunto. Craigslistin kautta hankkiessa ei kannata maksaa mitään etukäteen, sillä ukottajia on paljon liikkeellä. Kannattaa myös tsekkailla asuntoa Pacific Beachin tuntumasta, sillä sinne majoittuvat kaikki nuoret aikuiset.

Kenelle suosittelet San Diego State Universityä?

San Diego State University sopii kaikille Kalifornian auringosta nauttiville. San Diego on ehdottomasti yksi jenkkien rennoimista kaupungeista!

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja San Diego State University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä