San Diego State University

Opiskelijaelämä San Diegossa - San Diego State University

Opiskelijaelämä San Diegossa

San Diego State University sijaitsee nimensä vihjaamalla tavalla San Diegossa, yhdessä Kalifornian ehdottomasti kiehtovimmassa kaupungissa. Meren läheisyys, kaupungin inspiroiva syke ja Meksikon läheisyyden tuoma lisävivahde tekee San Diegosta kutkuttavan opiskelijakaupungin.

Amerikan paras - myös opiskelijalle

San Diegon lempinimi on America's Finest City sen kauneuden ja turvallisuuden vuoksi. Opiskelijalle, joka on uusi tulokas kaupunkiin, tämä tarkoittaa luonnollisesti leppoisaa ja miellyttävää laskeutumista uuteen ympäristöön – toki kohtaat kummallisuuksia ja itsellesi uusia toimintatapoja, kulttuurishokkia, ihmettelyn ja ehkä jopa turhautumisen aiheita, mutta San Diego toivottaa sinut ehdottomasti tervetulleeksi ja tekee olosi nopeasti kotoisaksi! 

Opiskelijaelämä San Diegossa - Kanoottiretki Coloradojoella

Nauti rantaelämästä, kahviloista ja ravintoloista Mission ja Pacific biitseillä, jotka ovat suosittuja alueita opiskelijoiden keskuudessa. Jos mielesi tekee kotikulmia pidemmälle tee retki uusien opiskelukavereidesi kanssa Balboa Parkiin ja heittäydy loistavien ulkoilma-aktiviteettien pariin: lähde patikoimaan Cleveland National Forestiin, kiipeilemään Joshua Tree -kansallispuistoon ja kanoottiretkelle Coloradojoelle.

San Diego on täydellinen tukikohta erilaisille reissuille ja erityisesti road tripeille, jotka kuuluvat olennaisena osana paikalliseen opiskelijaelämään. Vuokraa auto ja lähde visiitille Los Angelesiin tai Grand Canyonin komeisiin maisemiin. Tai lähde minilomalle vaikka Meksikon puolelle.

Keep calm and enjoy the sun

San Diego on auringonpalvojan paratiisi. Rannalla makoilu, surffaus, rullaluistelu, maastopyöräily ja rantalentis ovat paikallisten suosikkeja, mutta ulkoilmasta nauttivalle San Diegosta löytyy vaikka mitä muutakin. Eteläisen Kalifornian etuja on aktiviteettimahdollisuuksien lisäksi alueen optimaalinen ilmasto: alueella nähdään sadepilviä vain erittäin harvoin. Näissä opiskelumaisemissa on siis käyttöä läppärin ja kofeiinin lisäksi aurinkorasvalle ja kunnon aurinkolaseille!

Opiskelijaelämä San Diegossa

Vinkkejä opiskelijaelämään San Diegossa

Opiskelutaukoja täyttämään San Diego tuo pöytään täyden tekemisen, näkemisen ja kokemisen kattauksen: 

 • San Diegon rannikko tarjoilee komeiden maisemien ja pehmeän rantahiekan lisäksi myös muita kokemuksia: vieraile USS Midway -museossa tai lähde San Diego -satamaristeilylle.
 • Lähde kaljakierrokselle. San Diegossa on yli 70 pienpanimoa, joiden tarjontaa kannattaa tutustua huolella!
 • Syö tacoja. Syö tortilloja. Kalifornia on tunnettu näistä herkuista ja erityisesti San Diegolla on tarjota todellisia herkkuja meksikolaisella lisämausteellaan. Erityisesti San Diego on tunnettu taqueria-annoksistaan – vaihtoehtoja on tuhansija, joten aloita oman suosikkisi metsästys ajoissa! 
 • La Jolla on rento rannikkokylä San Diegon rannikolla. Ota La Jollan biitsit tähtäimeesi, kun mielit uimaan, snorklaamaan, surffaamaan, sukeltamaan tai melomaan. Alueella on myös loistavia ravintoloita ja hienoja butiikkeja – opiskelijabudjetti ei ehkä riitä kaikkiin alueen kauppoihin, mutta La Jollan kadut ovat siitäkin huolimatta mielenkiintoiset ja tutustumisen arvoiset.
 • Suuntaa merelle ja nouse laivaan uskomattomalle valasretkelle. Hyvällä tuurilla näet samalla reissulla sekä valaita, delfiinejä ja merileijonia. 
 • Lähistöltä löytyy monta huikeaa kansallispuistoa, joihin kannattaa käydä tutustumassa: Anza-Borrego Desert State Park, Cleveland National Forest, Joshua Tree National Park ja Yosemite National Park.
 • Lähde melontaretkelle tai astetta vauhdikkaammalle vesilautailumatkalle, Coloradojoelle. 
 • Hyppää junaan ja kiidä upeiden rannikkomaisemien ympäröimänä Los Angelesiin. 

Opiskelijaelämä San Diegossa - Ihastele valaita luonnossa

Kaliforniassa osataan juhlia

San Diego on tunnettu yöelämästään ja monipuolisesta valikoimasta erilaisia tapahtumia. Kaupunki tarjoaa opiskelijoille baarien ja yökerhojen lisäksi huikeita festareita. Yksi parhaista alueista juhlintaan silmällä pitäen on Gaslamp Quarter. San Diegon valikoimasta löytyy myös kattava valikoima ravintoloita ja erilaisia kulttuuritapahtumia. 

Opiskelijaelämä San Diegossa

5 ilmaista opiskelijatärppiä

San Diego on iso kaupunki, jonka kätköistä löydät monia helmiä. Hetken uudessa kotikaupungissa pyörittyäsi löydät varmasti omat suosikkipaikkasi. Isossa kaupungissa saat tietenkin rahaa palamaan helposti, jos niin haluat, mutta moni aktiviteetti on myös täysin ilmainen – eikä aina tarvi paahtaa menemään sata lasissa. 

 1. Ihaile auringonlaskua rannalla nuotion räiskyessä. Paras paikka: Oceanside Pier. 
 2. Rentoudu, upota varpaat hiekkaan ja pulahda uimaan millä tahansa Etelä-Kalifornian maailmankuuluilla, upeilla rannoilla. 
 3. Balboa Park on niin ikään vierailun arvoinen. Itse puistoalue ja Nalboa Parkin vaikuttava kasvitieteellinen puutarha ovat ilmaisia vierailijoille. Alueella on myös useita mielenkiintoisia museoita, joihin tosin peritään pieni sisäänpääsymaksu. . 
 4. Tee päiväretki kuuluisan ja historiallisen maamerkin Hotel del Coronado ympäristöön. Hotelli on hulppea viktoriaaninen beach resort -kokonaisuus, joka tunnetaan paikallisten keskuudessa nimellä "The Del" ja se on USA:n toiseksi suurin puurakennus. Vuonna 1977 hotelli sai historiallisen merkittävyytensä ansiosta suojelustatuksen, National Historic Landmark. The Del sijaitsee Coronadon kaupungissa, San Diegosta nähden lahden toisella puolella. 
 5. Tee visiitti nykytaiteen museoon: Museum of Contemporary Art. Alle 25-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi ja kaikenikäiset opiskelijatkin (opiskelijakorttia näyttämällä) maksavat vain 5$. 

Opiskelijaelämä San Diegossa - Balboa Park

Opiskelija-alennukset San Diegossa

Kansainvälisellä opiskelijakortilla saat opiskelija-alennuksia ympäri maailman, myös San Diegossa. Kurkkaa muutama esimerkki opiskelija-alennuksista USA:ssa, ja jos sinulla ei vielä ole omaa ISIC-korttia, niin tilaa se ihmeessä heti! ISIC-kortilla saat opiskelija-alennuksia myös Suomessa

San Diegon ilmasto

San Diegon lempeä ilmasto tekee siitä jotakuinkin ihanteellisen asuinpaikan. Etelä-Kalifornia, ja erityisesti San Diego, on suosittu rantakohde juurikin alueen lähes takuuvarmojen aurinkoisten päivien ansiosta. San Diegossa on läpi vuoden lämmintä ja sateet ovat harvinaisuus. Viileintä on tammikuussa, jolloin mittari saattaa laskea 9°C tienoille ja lämpimintä on puolestaan elokuussa, jolloin päivän kuumimpina hetkinä lämpötila nousee 26°C lukemiin.  

Opiskelijaelämä San Diegossa - Oceanside Pier

Valmiina seikkailuun? Sinä ja San Diego State University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä