Yhdysvallat

Opintojen rahoitus Yhdysvalloissa - KILROY

Opintojen rahoitus Yhdysvalloissa

USA:ssa yliopistot perivät lukukausimaksuja sekä paikallisilta että kansainvälisiltä opiskelijoilta. Helpoin tapa sulattaa maksut on ajatella, että koulutus on investointi tulevaisuuteen. Ulkomailla opiskelu todella on palkitsevaa, mutta rahakuviot eivät ole itsestäänselvyyksiä ja on parempi miettiä asiat etukäteen kuntoon.

USA:ssa opiskelu antaa sinulle niin paljon enemmän kuin "vain" tutkinnon. Pidempi aika ulkomailla kasvattaa ja kerryttää kuin huomaamatta taitoja ja ominaisuuksia, joista on hyötyä tulevaisuudessa niin työelämässä kuin henkilökohtaisessakin elämässäsi.

  • Kielitaito
  • Kansainvälinen ammatillinen ja sosiaalinen verkosto
  • Kyky sopeutua uuteen kulttuuriympäristöön ja muuttuviin olosuhteisiin
  • Kyky sietää epävarmuutta
  • Kyky ajatella asioita useasta näkökulmasta
  • Itsenäisyys, itseluottamus ja avun pyytämisen taito
  • Ainutlaatuinen koulutus, kilpailuetu työmarkkinoilla

Mieti siis pelkkien isojen dollarin kuvien lisäksi niitä hyötyjä, joita lukukausimaksuilla saat. Muistathan, että saat opintojen budjetointiinkin apuja opintoneuvojiltamme.

Lukukausimaksut USA:ssa

Yhdysvalloissa sekä paikalliset että ulkomaiset opiskelijat maksavat lukukausimaksuja. Yliopistosta ja suoritettavien kurssien määrästä riippuen kustannukset ovat noin 3 900 - 20 000 euroa / lukukausi (2016-17). Hintahaitari on suuri, mutta yleisesti voidaan sanoa, että vaihto-opintojen lukukausimaksut ovat alhaisemmat kuin tutkinto-opintojen. 

Katso koulutusohjelma- ja yliopistokohtaisia hintaesimerkkejä.

Lukukausimaksu maksetaan yliopistolle ennen lukukauden alkua, eli yleensä kaksi kertaa vuodessa. Maksat lukukausimaksut suoraan yliopistolle – me emme välitä maksuja eteenpäin, emmekä näin ollen peri maksuja välistä. Maksamasi lukukausimaksut ovat siis täysin samat haitpa sitten meidän kautta tai muita väyliä pitkin.

Opintoneuvonta on täysin ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Jos päädyt hakemaan yliopistoon USA:han meidän kauttamme, perimme 50€ käsittelykulun. Tämä maksu maksaa itsensä varsin nopeasti takaisin, kun säästyt notaarien ja käännöstoimistojen maksuilta: yhteistyöyliopistomme hyväksyt meidän tekemät tarvittavat käännökset ja todistuksien oikeiksitodistamiset.

Opintojen rahoitus USA:ssa - KILROY

Opintojen rahoitus USA:ssa

USA:ssa voit halutessasi työskennellä opintojen ohessa 20 tuntia viikossa, mutta ainoastaan kampuksella mm. kahviloissa, kirjakaupoissa, ravintoloissa ja baareissa. Riippuen opiskelemastasi alasta ja tutkinnostasi, saatat olla oikeutettu työskentelmään myös kampuksen ulkopuolella. USA:n opiskelijaviisumin säädökset ovat kuitenkin varsin tiukat, joten varmista aina viranomaisilta, että toimit sääntöjen puitteissa.

Lisätienesti ja työkokemus ovat tervetulleita monelle opiskelijalle niin rahan kuin kokemuksienkin osalta, mutta muista jättää itsellesi myös aikaa uuteen kulttuuriin ja vieraalla kielellä opiskeluun sopeutumiseen. 

Työmahdollisuuksien lisäksi olet todennälöisesti myös oikeutettu KELAn opintorahaan, opintolainaan ja asumistukeen. Yhteensä voit nostaa opintotukea n. 1 246 eur/kk. Tällä rahalla pystyt yleensä kattamaan elinkustannukset. Huomaathan kuitenkin, että Yhdysvalloissa elinkustannukset vaihtelevat todella paljon kaupungeittain. Tarkista aina viimeisimmät tiedot opintotukeen liittyen suoraan KELAn sivuilta.

Tavallisesti yliopistot haluavat tukea kansainvälistä opiskeluympäristöä, miksi ne myös myöntävät stipendejä ulkomaalaisille opiskelijoille. Stipendit auttavat mukavasti lukukausimaksujen ja elinkustannuksien kanssa, joten älä epäröi hakea taloudellista tukea opintoihisi. Stipendit myönnetään tavallisesti aiemman opintomenestyksen perusteella. Pidä silmällä myös erilaisia kotimaisia apurahoja.

Tavallisesti suomalaisten yliopistojen omien kahdenvälisten vaihto-ohjelmien ulkopuolella lähtevät opiskelijat eivät ole automaattisesti oikeutettuja yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen omiin matka-apurahoihin. Korkeakoulujen, tiedekuntien ja opintoalojen välillä on kuitenkin eroja, joten tarkista omat mahdollisuutesi omasta oppilaitoksesta – hyvällä tuurilla saat matka-apurahasta lisäapuja esim. lentolippujen kustannuksiin.

Viisumisäädösten takia kaikki yhdysvaltaiset korkeakoulut tarkistavat kaikkien ulkomaalaisten hakijoiden varallisuuden. Varallisuusrajat ja niistä vaaditut todistukset vaihtelevat varsin paljon yliopistosta toiseen, mutta tästä ei kannata turhaan huolehtia. Saat kaiken tarvitsemasi tiedon ja ohjeet hakuvaiheessa opintoneuvojiltamme. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Yhdysvallat?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä