Yhdysvallat

Opinnot Yhdysvalloissa - KILROY

Opinnot Yhdysvalloissa

Yhdysvallat on yksi maailman johtavista valtioista talouden ja tieteen alueella. Amerikkalaisia yliopistoja arvostetaan sekä opetusmetodien että tieteellisen työskentelyn saralla, ja opiskelijalle on tarjolla inspiroiva ja kansainvälinen ympäristö.

Koulutusvaihtoehdot USA:ssa

Yhdyvaltalainen yliopistojärjestelmä poikkeaa hieman suomalaisesta kandi-, maisteri- ja tohtoriopintoihin ja yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin jaetusta järjestelmästä. 

Yhdysvalloissa korkeakouluopetusta tarjotaan sekä Commynity Collegeissa, Collegeissa sekä University-nimikkeellä tunnetuissa korkeakouluissa.

  • Community Colleget tarjoavat kaksivuotisia Associate degree -tutkintoja, jonka jälkeen voit hakea collegeen tai yliopistoon suorittamaan kandidaatin tutkintoa. 
  • College-nimiset korkeakoulut tarjoavat pääsääntöisesti vain kandidaattitason (ei maisteritason) koulutusta.

Lue lisää collegeista ja kun tarvitset apuja esim. suomalaisen ja amerikkalaisen järjestelmän vertaavuuksien hahmottamisessa, voit aina kysyä neuvoa opintoneuvojiltamme.

Kanditutkinnon suorittaminen kestää tavallisesti neljä vuotta ja maisterin tutkinnon pääsääntöisesti kaksi vuotta. Tohtorin tutkinnon suoritusaika on 3 - 4 vuotta. USA:ssa vaihtoehtonasi on myös lukukauden tai kahden kestävät vaihto-opinnot

Opetus on koulusta riippuen joko massaluentopohjaista tai yhdistelmä luentoja, pienryhmätapaamisia ja itseopiskelua. Opiskelijoilta vaaditaan aktiivista ja keskustelevaa otetta. Lukukauden lopussa kursseista järjestetään loppukokeet.

Akateeminen kalenteri USA:ssa

Suurin osa yliopistoista on jakanut opintovuoden kahteen lukukauteen. Syyslukukausi alkaa syyskuussa ja päättyy joulukuussa. Kevätlukukausi alkaa puolestaan tammikuussa ja kestää toukokuun loppuun. Opintoja voi osassa yliopistoja valita myös lyhyemmissä jaksoissa (1 - 3 kuukautta) kevään, syksyn tai kesän aikana.

Yliopistoihin on jatkuva hakumenettely, mikä tarkoittaa, että voit aloittaa hakuprosessin missä vaiheessa vuotta tahansa. Vaikka yliopistot eivät ole asettaneet hakemuksille tiettyjä takarajoja, käytännön syistä esim. opiskelija-asuntoihin saattaa olla asetettu viimeiset hakupäivämäärät. Huomaathan, että tarvitset aikaa myös viisumin hakuun. Hakemus kannattaa siis jättää aivan viimeistään neljä kuukautta ennen lukukauden alkua.

Mutta olitpa pohtimassa hakua sitten mihin aikaan vuodesta tahansa, helpoin tapa aloittaa on olla yhteydessä opintoneuvojiimme, jotka kertovat vaihtoehdoistasi, osaavat arvioida hakuaikatauluasi ja neuvovat eteenpäin prosessissa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Yhdysvallat?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä