New York Film Academy

Opiskelijaelämä NYFA:ssa - New York, Los Angeles & Miami

Opiskelijaelämä New Yorkissa, Los Angelesissa ja Miamissa

NYFA:lla on luonnollisesti kampus New Yorkissa mutta myös Los Angelesissa ja Miamissa. Kaikki 3 kaupunkia ovat huikeita mahdollisuuksien keskittymiä, joissa opiskelijat voivat imeä vaikutteita ja inspiraatiota dynaamisesta ja moniulotteisesta ympäristöstä myös kaupungilla kampuksien ulkopuolella.

Lue tästä maistiaisia, mitä kaikkea opiskelijaelämä NYFA:ssa saattaakaan olla. Valitse kaupunki ja anna ajatuksiesi viedä sinut Atlantin toiselle puolelle:

Opiskelijaelämä NYFA - KILROY

Opiskelijaelämä New Yorkissa

New York City on 8,5 miljoonalla asukkaallaan USA:n suurin kaupunki, mikä tuo mukanaan omanlaista energiaa, dynaamisuutta ja tunnelmaa. New York on ainutlaatuinen myös koko maailman mittakaavassa vertailtuna: se on yksi maailman kulttuurillisesti monimuotoisimmista kaupungeista ja sen kaduilla puhutaan arvioiden mukaan yli 800 eri kieltä.

New Yorkissa näet vesihöyryä ilmaan pölläyttäviä hodari-kärryjä ja kiiltäviä limusiineja vierekkäin. Välkkyviä valomainostauluja ja massiivisia ostoskeskuksia sekä vehreyttä hehkuva, ruohikolle kesäaikaan lepuuttamaan kutsuva Central Park – New York on monimuotoisuudessaan ja vastakohdissaan kiehtova kokemus.

Luovan alan opiskelijalle tämä on mitä mielenkiintoisin ympäristö imeä vaikutteita ja syöksyä mitä erikoisimpiin seikkailuihin!

Tekemistä New York Cityssä

Nykissä riittää tekemistä päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Jos vain niin haluat, aikasi ei tässä kaupungissa käy pitkäksi. Nykissä saa helposti tuhlattua isojakin summia rahaa, mutta kun pidät pään kylmänä ja yhdistelet opiskelijaelämääsi ilmaisia ja maksullisia aktiviteetteja, pysyt hyvin budjetissasi.

Pörrää eri kaupunginosissa, joista jokaisella on oma fiiliksensä, ja etsi se täydellinen diner, donitsi ja kahvikupillinen. Istu puiston penkillä ja juttele tuntemattomien kanssa. Istahda Broadway-katsomoon nauttimaan lahjakkaiden taiteilijoiden esityksistä tai huuda kurkku käheäksi koripallo-, baseball-, jääkiekko- tai jenkkifutisstadionilla. Käy taidegalerioissa ja museoissa ja testaa pienpanimoiden erikoisuuksia. 

Käppäile ristiin rastiin, aja bussilla ympyrää ja ota metrojärjestelmä haltuun – ei ehkä kuulosta niin kovin eksoottisilta kokemuksilta, mutta usko tai älä, metrokartan hallinta on todellista kaupunkikulttuuria!

Opiskelijaelämä New Yorkissa - High Line Park

Hyvää vastapainoa intensiiviselle opiskelulle on rauhallinen hetki puistossa. Lähde porukalla piknikille tai ota hetki omaa aikaa ja lähde vaikka lenkille. New Yorkin puistot valjastetaan usein myös mitä erilaisimpien tapahtumien näyttämöiksi, joten pidä silmät ja korvat auki. Kaikki tietävät Central Parkin, mutta käy ihmeessä myös muissa puistoissa:

  • Brooklyn Bridge Park, Brooklyn Heights
  • The High Line Park Manhattanilla, Chelsean kaupunginosassa
  • Flushing Meadows–Corona Park, Long Island

Opiskelija-alennukset New Yorkissa

Muistathan hankkia ja ottaa mukaan matkaan muiden matkatavaroiden lisäksi myös kansainvälisen opiskelijakorttisi. ISIC-kortilla saat alea nähtävyyksistä, museoista, teatterilipuista, ravintoloista, vaatteista ja vaikka mistä niin New Yorkissa kuin muuallakin USA:ssa. Opiskelijaetuja kannattaa kysellä oikeastaan kaikkialta, vaikkei niistä erikseen mainittaisikaan – moni paikka tarjoaa opiskelijaystävällisiä hintoja, vaikkei niistä mainostaisikaan.

New Yorkin ilmasto

NY on kesäisin kuuma ja talvella saat vetää pipoa korville. Ilmankosteuden takia New Yorkin kesälämpötilat tuntuvat mittarilukemia kuumemmilta ja vastaavasti talviaikaan kylmyys menee luihin. Sään osalta New York on parhaimmillaan keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötilat ovat mukavan lempeitä, 15–25°C.

Matkustaminen New Yorkiin

Kun sitten päätät panostaa tulevaisuuteesi ja olet lähdössä New Yorkiin suorittamaan opintoja ja viettämään upeaa opiskelijaelämää, saat meiltä kaiken tarvitsemasi. Sen lisäksi että autamme opintoasioissa, hakukaavakeviidakossa ja viisumeissa, hankit kauttamme kätevästi myös vakuutukset ja opiskelijalentoliput. Kurkkaa ihmeessä myös inspiraatiota road tripeille...

----------

Opiskelijaelämä Los Angelesissa

Opiskelijaelämä Los Angelesissa - NYFA

Los Angeles on USA:n väkirikkaimpien kaupunkien listalla kakkosena (New Yorkin jälkeen) n. 4 miljoonalla asukkaallaan. LA on tunnetusti rikkaiden ja kuuluisien kotipaikka, mutta kaupunki on myös mitä oivallisin esimerkki kulttuurien sekoittumisesta sekä rinnakkaisesta elosta. Monin tavoin värikäs kaupunki on loistava paikka myös opiskelijalle, joka on valmis sukeltamaan eteentuleviin seikkailuihin – pidä silmät ja korvat auki vaikutteille ja uusille ideoille!

Los Angeles on kaupunkivilinän lisäksi biitsiparatiisi, surffarin unelma ja autointoilijan taivas. Losiin tullaan suurten unelmien perässä ympäri maailmaa, joten kaupunkiin on pakkautunut iso joukko luovia lahjakkuuksia ja määrätietoisia taiteilijoita – kilpailu on kovaa paikoista tähtikartalla, mutta samalla Los Angeles on täydellinen ympäristö haastamaan sinut parhainpaasi ja tekemään töitä unelmiesi eteen.

Tekemistä Los Angelesissa

Opiskelijaelämä Los Angelesissa pitää sisällään ainakin lukemattomia leffailtoja niin vanhoissa, tunnelmallisissa kuin uusissa ja moderneissakin elokuvateattereissa. Äläkä missaa mahdollisuutta nauttia leffakokemuksesta ulkoilmateatterissa. Lisää elokuvatunnelmaa nostat kiertelemällä kuvauspaikoilla, studioilla ja Walk of Famella

Hyvä tapa rentoutua rankan opiskelupäivän jälkeen on tietenkin suunnata rannalle. Kaiva esiin se sisäinen Baywatch-sankarisi ja joukse virkistäviin aaltoihin. Toinen varteenotettava vaihtoehto betoniviidakon ja opiskelijakampuksen maisemanvaihdokselle on hulppeat vaelluspolut. Kun asut Losissa, opit tuntemaan varmasti monta muutakin loistavaa trekkauspaikkaa, mutta näistä on ainakin hyvä aloittaa:

  • Runyon Canyon loop – Upeita maisemia kaupungista ja Hollywood-kyltistä
  • Griffith Park – Bongaa Batmanin lepakkoluola
  • Griffith Observatory West Trail – Vaikuttavia näkymiä observatorion ja kaupungin suuntaan 

Opiskelijabudjettiin sopii erityisesti kaupungin tarjoamat monet ilmaiskonsertit, joita löytyy moneen musiikkimakuun. 

Opiskelija-alennukset Los Angelesissa

Kansainvälisellä opiskelijakortilla, ISIC-kortilla, saat opiskelija-alennuksia sieltä täältä Los Angelesissa. Säästä huvipuistoissa, teattereissa, nähtävyyksissä, ravintoloissa ja vaikka missä. 

Opiskelijaelämä Los Angelesissa - NYFA

Los Angelesin ilmasto

Ilmastonsa puolesta Los Angelesissa vallitsee varsin samalaiset oltavat kuin Välimeren alueella. Odotettavissa uudessa opiskelijakaupungissasi siis + 30°C lämpötiloja kesäisin ja lempeitä talvia ilman lunta. Kaiken kaikkiaan Losissa aurinko paistaa yli 3,000 tuntia vuodessa, joten tämä kaupunki on osuva juurikin lämmöstä ja valosta nauttiville opiskelijoille.  

Matkustaminen Los Angelesiin

Kun olet tehnyt päätöksesi ja olet valmis lähtemään maailmalle, matkajärjestelyt Los Angelesiin hoituvat helposti samassa osoitteessa kuin opintoneuvontammekin. Kun hyödynnät erityiset opiskelijaliput, saat lentolippuihisi tavallista enemmän joustovaraa, ja voit kätevästi lähteä vaikka road tripille valmistumisen kunniaksi. Tai buukkaa opintojesi alkuun reissu Grand Canyonille tai Yosemiten kansallispuistoon. Mikä alku opiskelijaelämälle!

----------

Opiskelijaelämä Miamissa

Opiskelijaelämä Miamissa - NYFA

Miami sijaitsee Floridan eteläosassa, Everglades-rämealueen reunalla. Kaupungissa tai sen upeilla kilometrien mittaisilla biitseillä ei kuitenkaan ole tietoakaan soista. Sen sijaan Miamissa loistaa neonvalot, katuja reunustaa mielenkiintoinen arkkitehtuuri ja biitseillä voi helposti kuvitella olevansa lomalla vaikka sitten keskellä viikkoa.

Miami on monen amerikkalaisen lomakohde, mikä tarkoittaa, että kaupunki tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoisia aktiviteetteja, näkemistä ja kokemista – ei hullumpi paketti värittämään opiskelijaelämää!

Tekemistä Miamissa

Miamissa vallitsee karibialainen tunnelma, josta kannattaa ottaa ilo irti. Käytännössä se tarkoittaa letkeän elämänmenon käyttöönottoa kiireisen arjen keskellä ja elämästä nauttimista myös intensiivisen opiskelun lomassa. Hyvä tapa rentoutua on esim. päiväretki Venetian Poolille tai viikonloppureissu road trip -tunnelmissa Key Westiin. Miamin musiikki- ja taidepiirit ovat ainutlaatuisia ja varmasti inspiroivia.

Opiskelija-alennukset Miamissa

Opiskelijaelämään kuuluu väistämättä myös tiukalla budjetilla eläminen, miksi sieltä täältä saatavat opiskelija-alennukset ovat huojentava helpotus. Muista siis ISIC-korttisi (kansainvälinen opiskelijakortti), jolla saat opiskelija-alennuksia ympäri maailman ja siten tietenkin myös Floridassa.    

Miamin ilmasto

Opiskelijaelämä Miamissa - Miami Beach

Miamissa on trooppinen monsuuni-ilmasto. Tämä tarkoittaa kuumia ja kosteita kesiä (kesä-elo), jolloin lämpötila nousee 30°C paremmalle puolelle. Talvet (joulu-helmi) ovat leutoja ja kuivia, lämpötilat pyörivät 20°C paikkeilla.

Matkustaminen Miamiin

Kun tiedät, mitä haluat opiskelijaelämältäsi, voimme auttaa Miamin matkasuunnitelmissasi. Buukkaa lentosi meiltä ja hyödynnä opiskelijalippujen edut, joiden turvin saat esim. joustavuutta matkustuspäiviin. Kysy samalla reissuasiantuntijoiltamme (istuvat aivan siinä opintoneuvojiemme vieressä) Evergladesin kansallispuistosta tai vaikkapa Orlandon aktiviteettitarjonnasta. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja New York Film Academy?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä