Yhdysvallat

Käytännön tietoa opiskelusta Yhdysvalloissa

Käytännön tietoa opiskelusta Yhdysvalloissa

Kun olet saanut hyväksymiskirjeen opiskelupaikasta, on aika aloittaa käytännön järjestelyt ja tulevan oiskelijaelämäsi suunnittelu. Toki vaadittuihin järjestelyihin kannattaa tutustua jo hieman etukäteen, jotta tiedät, mitä edessä on luvassa. Kaikessa tässä sinua auttavat opintoneuvojamme.

Uudelle paikkakunnalle muutamisessa on aina enemmän tai vähemmän järjesteltävää, joten kun olet muuttamassa Atlantin toiselle puolelle kokonaan uuteen maahan, voit olla varma, että sinun tulee ottaa huomioon asia jos toinenkin. Loppupeleissä asiat ovat kuitenkin varsin yksinkertaisia ja kun saat opintoneuvojiltamme selkeät ohjeet, on kyse vain asioiden hoitamisesta yksi kerrallaan. Sitä paitsi käytännön järjestelyt on loistava hetki aloittaa fiilistely toden teolla – se on meno nyt!

Opiskelijaviisumi Yhdysvaltoihin

Jotta voit oleskella USA:ssa turistilomaa pidemmän ajan, sinun on haettava opintoviisumia, jota varten tarvitset puolestaan hyväksymiskirjeen vastaanottavasta yliopistosta. Viisumin saamisessa saattaa kestää jopa kuukausia, joten olethan liikkeillä ajoissa. Opintoneuvojamme opastavat sinua tässäkin asiassa.

Opiskelu USA:ssa - Käytännön järjestelyt ulkomaan opiskeluun - KILROY

Lennot paikan päälle

Saat meiltä yhdestä paikkaa opintoneuvonnan lisäksi myös kaikki matkajärjestelyt. Toki voit hoitaa lennot ja mahdolliset muut liikkumiset mtyös itse, mutta jos haluat ovat matka-asiantuntijamme valmiina auttamaan ja neuvomaan esim. joustavien ehtojen opiskelijalennoista, hyvistä reittivaihtoehdoista ja stop over -välipysähdyksien mahdollisuuksista.

Matkustaminen Yhdysvalloissa

Yhdysvallat on valtavan suuri maa, joten matkustus varsinkin rannikolta toiselle tapahtuu parhaiten lentäen. Toisaalta, mikä olisikaan mahtavampi tapa tutustua USA:n monipuolisiin maisemiin kuin road trip -kruisailu rannikolta toiselle

Osassa kaupungeissa, kuten New Yorkissa ja San Franciscossa, on toimiva joukkoliikenne, joita suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. San Diegossa ja Los Angelesissa on mahdollisuus käyttää joukkoliikennettä, mutta jos olet suuntaamssa näihin kaupunkeihin, kannaatta harkita myös oman auton hankkimista. 

Asuminen USA:ssa

Valtaosassa yhdysvaltalaisia yliopistoja on tarjolla yliopistojen omia opiskelija-asuntoja joko kampuksella tai heti sen ulkopuolella. Osaan asuntolavaihtoehdoista sisältyy jopa ruokailut, mutta suurinosa suomalaisista ja muista eurooppalaisista opiskelijoista valitsee yhteisasumisen muiden opiskelijoiden kanssa yksityisiltä markkinoilta hankituissa kimppakämpissä.

Asumisen kustannukset vaihtelevat paljon riippuen kaupungista, asuinalueesta ja tietenkin asunnon koosta. Kuukausittaiset vuokrakustannukset vaihtelevat noin 600 - 1 000 euron välillä. 

Käytännön tietoa USA:ssa opiskelusta - KILROY

Yliopistoilla on hyvät ja laajat tukipalvelut ulkomaalaisille opiskelijoille. Näistä kansainvälisten opiskelijoiden toimistoista saat apua myös asunnon etsintään. Osa yliopistoista suosittelee asunnon hakemista jo etukäteen, tällöin saat kaikki tarvitsemasi ohjeet ja hakupäivämäärät opintoneuvojiltamme. 

Kaiken kaikkiaan elinkustannukset USA:ssa ovat jotakuinkin Suomen tasoa. Vastaavasti kuin Suomessaskin on eroja eri kaupunkien välillä, vaihtelevat vuokrat ja muuotoinkin elinkustannukset USA:ssa eri osavaltioiden ja kaupunkien välillä. Yliopistoilla on hyviä työkaluja myös elinkustannuksien arvioimiseen ja opiskelijaelämän budjetointiin, joten kun olet tehnyt päätöksesi tulevasta opiskelijakaupungistasi ja yliopistostasi, kysy ihmeessä apua opintoneuvojiltamme myös raha-asioissa. 

Terveys

Yhdysvalloissa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa joko pakollinen terveysvakuutus yliopiston kautta tai ostaa muu vakuutus, joka kattaa perusterveydenhuollon. Suosittelemme aina lisäksi kattavan matkavakuutuksen hankkimista Yhdysvaltoihin.

Pankkipalvelut USA:ssa

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Suosittelemme, että avaat paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten - yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilin avaamisessa paikan päällä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Yhdysvallat?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä