Hawaii Pacific University

Opiskelijatarinoita Hawaii Pacific Universitystä - Annie Ruotsista

Opiskelijatarinoita HPU:sta - Annie Ruotsista

Aina nuoresta tytöstä lähtien olen halunnut opiskella lukukauden tai kaksi ulkomailla. Kun valmistuin lukiosta, päätin, että nyt oli oikea hetki. Lähdin ulkomaille syksyllä 2013.

Hawaii Pacific University (HPU)

Vaikeinta minulla oli päättää missä kaikista upeista paikoista halusin opiskella. Listalla oli valittavana monta yliopistoa USA:ssa, mutta loppujen lopuksi halusin jotain poikkeuksellista. Siinä vaiheessa tutkaani ilmeistyi Hawaii Pacific University (HPU). Ryhdyin selvittämään yliopistosta kaiken mahdollisen ja hyvin nopeasti selvisi, että HPU oli juuri sitä mitä etsin. Yliopisto ei ollut liian suuri, noin 8 000 opiskelijaa, mutta sitäkin houkuttelevampi kansainvälisille opiskelijoille. KILROY auttoi minua paperitöissä ja kommunikoinnissa yliopiston kanssa, mistä olen hyvin kiitollinen.

Majoitus Havaijilla

KILROY auttoi minua myös keskustelemaan HPU:n entisten opiskelijoiden kanssa, mikä taas puolestaan helpotti asunnon löytämistä. Tämä oli todella hyvä homma, sillä muuten majoituksen etsimistä olisi ollut todella vaikea aloittaa. Koska olin matkalla Havaijille yksin, olisi opiskelija-asuntola kampuksella ollut ehkä helpompi vaihtoehto, mutta jälkeenpäin ajateltuna olen todellan onnellinen, etten tehnyt sitä. Asuin talossa kolmen norjalaisen tytön kanssa - ja se oli upeaa.

Pienet ryhmät

Paras asia HPU:ssa - itse Havaijilla asumisen lisäksi - oli se, että yliopisto välittää opiskelijoistaan. Yhden lukukauden aikana järjestettiin useita tapahtumia ja aktiviteetteja opiskelijoille. Kaiken tekemisen lomassa sitä tunsi kuuluvansa johonkin. Kuten mainitsin aiemmin, HPU ei ole mitenkään järjettömän suuri yliopisto, ja pienet ryhmät ovat yleisiä. Uskon, että nimenomaan pienet luokkakoot johtivat hyviin suhteisiin professoreiden kanssa.

Loistavat patikointireitit

Vapaapäivät olivat aivan täynnä tekemistä: surffausta, sukellusta, loikoilua ja patikkaretkiä Havaijin sademetsiin ja, totta kai, Pearl Harboriin. Havaijilla on todella monia loistavia patikointireittejä ja tapasin paljon mukavia ihmisiä eri poluilla. Asuin Waikikissa, joka on Havaijin turistikeskittymä, joten auton vuokraaminen ja North Shorelle lähteminen oli todella helppoa. North Shore on siis alue, jolla on paljon vähemmän turisteja ja paljon enemmän todellista Havaijia.

Ystäviä ympäri maailmaa

Yksi syistä asua ulkomailla oli parantaa kielitaitoa mutta koko kokemus ulkomailla asumisesta oli myös tärkeä. Voin rehellisesti sanoa, että tämä on ollut elämäni paras päätös. Tutustuin samalla todella upeisiin ihmisiin ympäri maailmaa ja iso kiitos upeista kuukausista kuuluu juurikin heille!

- Annie

Hawaii Pacific University - opiskelu ulkomaillaAnnie, Havaiji 2013

 

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Hawaii Pacific University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä