Hawaii Pacific University

Opiskelijaelämä Havaijilla

Opiskelijaelämä Havaijilla

Opiskelijaelämä Havaijilla - voisiko parempaa ollakaan! Hawaii Pacific Universityn kampukset sijaitsevat Havaijin kolmanneksi suurimman saaren, Oahun, kaakkoisosassa. Oahun suurin kaupunki Honolulu on puolestaan koko Havaijin pääkaupunki. Oahulla on sen tunnetuimman Waikikin lisäksi yli 100 huikeaa rantaa, joiden joukosta löydät varmasti oman (turistivapaan) suosikkisi. Kaiken kaikkiaan Havaiji ja Oahu vastaavat aika moneen paratiisin määritelmään - ei siis hullumpi opiskelupaikka!

Opiskelijaelämä Havaijilla ei ole tylsää

Oletko saanut tarpeeksesi pimeydestä ja kylmyydestä? We hear you. Kamojen pakkaus ja opiskelupaikan perässä muuttaminen keskelle Tyyntämerta voi kuulostaa jonkun korvaan liioiteltulta korjausliikkeeltä pitkien talvien edessä, mutta meille seikkailuhenkisille, oman polkunsa kulkijoille, opiskelijaelämä Havaijilla on enemmän kuin varteenotettava vaihtoehto!

Opiskelijaelämä Havaijilla - Honolulu

Oahu on täydellinen sekoitus rentoa rantaelämää ja ison kaupungin monipuolista, hektistä yöelämää. Vapaapäivinä opiskelijan aika kuluu surffaten, snorklaten, sukeltaen ja auringon alla rentoutuen. Vapaapäivän iltana opiskelijat tuulettavat opiskelusta väsyneitä aivojaan ravintoloissa, ostoskeskuksissa ja baareissa.  

Havaijilla opiskelun kiistattomat plussat

Hiekkarantojen, sademetsän, tulivuorien ja ylipäätänsä loputtomien kauniiden maisemien ja ystävällisten ihmisten lisäksi opiskelussa Havaijilla on plussapuolia myös yliopiston tarjonnan osalta. Amerikkalaiseen tapaan myös HPU panostaa urheiluun ja erilaisiin sosiaalisiin aktiviteetteihin.

Heittäydy siis kokonaisvaltaisesti mukaan paikalliseen opiskelijaelämään, liity joukkueisiin ja osallistu tapahtumiin: tarjolla on ainakin baseballia, koripalloa, jalkapalloa (eurooppalaista), tennistä ja golfia. Tai jos hikoilu ei kiinnosta henkilökohtaisesti, voit aina liittyä kannustusjoukkoihin. 

Opiskelijaelämään kuuluu tietenkin myös biletystä ja yhdessäoloa. Havaijilla Halloween on iso juttu, joka näkyy Halloween Funfest -tapahtumassa. Muita vuoden isoja happeninkejä ovat puolen vuoden välein Club Carnival sekä keväisin historiallisessa Hawai'i-teatterissa järjestettävä Da Freak -talent show.

Ilo irti opiskelijaelämästä Havaijilla - Snorklausta kirkkaissa vesissä

Joko mainitsin biitsit? Ja surffiaallot? Oahulla riittää rantaviivaa ja pehmeää hiekkaa varpaiden väliin. Moni opiskelija löytää opiskeluiden aikaisen kotinsa saaren eteläosasta, jossa sijaitsee muuten se kuuluisa Waikiki. Saaren pohjoispuolen aallokko on erityisin talvikuukausina kokeneiden surffareiden suosiossa. Parhaan mahdollisen snorklauskokemuksen saat puolestaan Turtle Bayllä (niin ikään pohjoisrannalla).

Molempi parempi

Rantojen ja leppoisan sään lisäksi Havaijin kulttuuritarjonta on kiehtovaa. Havaijin saariryhmä on todellinen kulttuurien ja etnisyyksien värikäs sekoitus. Vain noin 10% asukkaista on alkuperäisiä havaijilaisia; suurin kulttuuriryhmä on aasianamerikkalaiset.

Kun kaipaat hetken hengähdystä surffauksen opettelusta ja beach volleyball -turnauksista, poikkea havaijilaista kulttuuria ja historiaa esittelevissä museoissa, ota hula-tanssitunteja tai vieraile eläintarhassa ihmettelemässä paikallisia eläinharvinaisuuksia. Käy myös katsastamassa, miten ananasta viljellään ja vedä syvään henkeä kahviplantaasilla. Havaiji on muuten USA:n ainoa osavaltio, jossa viljellään kahvia. 

Miltä opiskelijaelämä Havaijilla voikaan näyttää?

Opiskelijahintaista (=ilmaista) tekemistä Havaijilla

  • Vaihda sandalit hetkeksi lenkkareihin ja vaella Diamond Head -tulivuoren huipulle. Tämä ainutlaatuinen luontomonumentti sijaitsee aivan Waikikin kupeessa. Kävelymatka ei ole pitkä, mutta rinne on jyrkkä. Huipulla henkeäsalpaavat panoramamaisemat sekä kaupungin että Tyynenmeren suuntaan ovat ehdottomasti vaivan arvoiset! 
  • Oahun lukuisat rannat ovat täydellisiä ajanviettopaikkoja myös ilta-aikaan: ihaile huikeita auringonlaskuja.
  • Vaikka et itse vielä olisi kokenut surffari, ammattilaisten bongailu rannalta käsin on varsin viihdyttävää touhua. Oahun pohjoisrannan valtavat talviaallot ovat kuuluisat ja useammankin surffikisan areena marras-helmikuun aikana. 
  • Tutustu paikallishistoriaan. Pearl Harbour Visitor Centre esittelee vanhoja videoita ja sotakalustoa toisen maailmansodan ajalta. Museossa pääset tutustumaan Japanin hyökkäyksen lisäksi myös sota-ajan arkeen. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta jos haluat nähdä jotakin muutakin kuin turistimassoja, kannattaa saapua paikalle aikaisin aamulla. Museo avaa ovensa aamuseitsemältä.
  • Lähde piknikille Kapiolani-puistoon. Tämä on täydellinen, leppoisa paikka vaikkapa opiskelulle siinä vaiheessa kun sisätilat kyllästyttävät ja haluat yhdistää auringon ja tenttilukemisen. 
  • Harhaile Honolulun China townissa ja syö hyvin. Toki ruokailusta joudut opiskelijanakin maksamaan, mutta jos kerran joka päivä täytyy syödä, miksi et söisi hyvin!
  • Joka kuun kolmantena lauantaina eloon heräävä Honolulun Night Market Kakaakon kaupunginosassa tarjoilee värikkään ja mielenkiintoisen kombon muotia, live-musiikkia, taidetta ja ruokaa. Tanssi, herkuttele ja shoppaile Honolulun yössä!

Havaijilaisen opiskelijaelämän helmiä - Kauain hulppeita maisemia

Havaijin ilmasto

Havaijilla lämpötila on 28 asteen paikkeilla läpi vuoden. Vuodenaikojen välillä ei ole merkittäviä eroja. Ainoastaan "talvikautena" sataa hieman muuta vuotta enemmän. 

Kruisaile ympäri Havaijia

Havaiji on yliopistoelämän lisäksi selkeästi amerikkalainen myös siinä suhteessa, että paras tapa liikkua paikasta toiseen on auto. Koulumatkat taittuvat kätevästi bussilla, mutta niinä viikonloppuina ja loma-aikoina, kun haluat seikkailla ympäri saarta ja nähdä tätä paratiisisaarta eri kulmilta, kannattaa vuokrata auto

Lähde uusien opiskelukavereidesi kanssa road tripille ja nauti elämästä! Muistathan vielä, että saatat saada opiskelija-alennusta maantieseikkailusi varrella vaikka mistä – pidä siis ISIC-korttisi aina mukana matkassa! 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Hawaii Pacific University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä