California State University, Northridge

Opiskelijakokemus teatteriopinnoista - California State University, Northridge

Opiskelijakokemus teatteriopinnoista - California State University, Northridge

Marthe opiskelee teatteritaiteen kandidaatin tutkintoa ja viettää värikästä opiskelijaelämää Kaliforniassa. Lue Marthen kokemuksista ja innostu itsekin maailmalle!

Kuka: Marthe Wendelborg
Koulutusohjelma: Teatteritaiteen kandidaatti
Yliopisto: California State University Northridge (CSUN)

Miksi päädyit valitsemaan yliopistoksesi California State University, Northridgen?

Halusin lähteä paikkaan, jossa tapahtuu; halusin olla keskellä elämää ja tapahtumia. Yliopisto sijaitsee keskeisellä paikalla, mutta kuitenkin riittävän kaukana ruuhkasumista. Ja koska opiskelen näyttelijäksi, asuminen Los Angelesissa ei ole ollenkaan huono valinta!

Mitä olet oppinut yliopistossa?

Näyttelijätyön kursseissa olen päässyt kehittämään mm. äänenkäyttöni ja oppinut erilaisia tekniikoita puheilmaisuun. Kurssit ovat erittäin käytännönläheisiä, mikä on mielestäni erittäin hyödyllistä nimenomaan tällä alalla.

Teatterikurssien lisäksi olen opiskellut varsin laajasti myös mitä erilaisempia oppiaineita ihan vain uteliaisuuttani: psykologiaa, politiikkaa ja astronomiaa. Eri alojen kursseista mukaan tarttuun mielenkiintoista tietoa, osaamista ja näkökulmia, joista uskon kaikesta olevan tavalla tai toisella hyötyä tulevassa näyttelijän työssäni. Pidän CSUN:ssa erityisesti juuri valinnan vapaudesta: jokainen voi räätälöidä oman opinto-ohjelmansa pitkälti omien mielenkiinnonkohteiden mukaisesti. 

Miten kuvailisit yliopiston ilmapiiriä?

Yliopisto on valtava, mutta tuhansista opiskelijoista huolimatta, paikka tuntuu kotoisalta. Jokaisella on oma paikkansa ja ilmapiiri on ystävällinen. Tottakai jokainen tänne tuleva opiskelija vaikuttaa omalta osaltaan ilmapiiriin ja siihen, kuinka hyvin uudet opiskelijat tuntevat itsensä osaksi porukkaa. 

Kampuksella järjestetään todella paljon erilaisia aktiviteetteja, joten jotakuinkin jokainen kyllä löytää ne omat juttunsa – ja aina kannattaa tietenkin kokeilla myös niitä itselle entuudestaan outojakin juttuja! Itse ainakin olen viihtynyt todella hyvin, ja on hauskaa että vaikka olen ollut täällä jo yli vuoden, silloin tällöin löydän edelleen uusia paikkoja kampukselta. 

Teatteriopinnot USA:ssa - Opiskelijakokemus Kaliforniasta - KILROY

Kuinka löysit nykyisen opiskelija-asuntosi?

Asun kampuksen ulkopuolella, mutta kuitenkin aivan kampuksen vieressä, kämppisten kanssa. Luokkakaverini vinkkasi asunnosta, ja minulla kävi hyvä tuuri. Rakennuksen lähes kaikki asukkaat ovat opiskelijoita. Meillä on käytössä uima-allas, poreamme sekä ympäri vuorokauden auki olevat kuntosali ja opiskelutila.

Itselleni kampuksen ulkopuolinen asumisvaihtoehto sopii erittäin hyvin. Kampuksella on hieman enemmän sääntöjä, ja arvostan itse tätä pientä lisävapautta vaikka se sitten tarkoittaakin, että alkuun piti itse hoitaa muutamia ylimääräisiä asioita.

Mitä aiot tehdä opintojesi jälkeen? 

Olen rakastunut aivan täysin Kaliforniaan ja haaveilen ainakin, että voisin jäädä tänne valmistumisen jälkeen. Suunnittelen hakevani työharjoittelupaikkoja ja katson sitten, mihin tulevaisuus minua viekään.

Opiskelijatarina Kaliforniasta - Opiskelu USA:ssa - KILROY

Minkälaisia vinkkejä antaisit tuleville opiskelijoille?

Lähde matkaan avoimin mielin ja ota vastaan kaikki mahdolliset tilaisuudet, joita sinulle tarjotaan – vaikka et heti näkisikään niiden hyötyä. Suosittelisin myös hankkimaan työpaikan kampukselta. Itselleni ainakin tämä oli todellla hyvä tapa saada kavereita myös muiden alojen opiskelijoista ja tietenkin tienata hieman ylimääräistä täytettä opiskelijabudjettiin.

Suosittelisin myös hyödyntämään yliopiston erilaiset Facebook-ryhmät, joiden kautta tutustut taas uusiin tuttavuuksiin esim. kansallisuuden tai harrastuksen pohjalta. Näistä ryhmistä saat myös hyviä vinkkejä esim. road tripeille ja muuhun reissaamiseen, ja moni kavereistani löysi myös kämppiksensä näistä ryhmistä. Suosittelisin myös auton hankkimista. Los Angelesissa on vain yksinkertaisesti paljon helpompi liikkua, jos sinulla on oma auto.

Miksi päädyit hakemaan KILROYn kautta?

Itse ainakin koin todella hyödylliseksi, kun joku selitti yliopistojärjestelmien eroista ja sain kaikki ohjeet hakuprosessiin yhdestä paikkaa. Olin myös alkuun ihan hukassa rahoitushakemuksien kanssa, ennen kuin sain ohjeet opintoneuvojilta – olisin säästänyt paljon aikaa ja turhautumista, kun olisin vain ottanut yhteyttä nopeammin!

Halusin myös hieman lisätietoa itse yliopistosta ennen hakua, ja koin, että yliopiston omilta sivuilta oli vaikea löytää juuri niitä tietoja, joista olin itse kiinnostunut. Oli paljon helpompaa jutella jonkun kanssa, joka kertoi asioista asiallisesti ilman "amerikkalaista" hehkutusta.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja California State University, Northridge?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä