California State University, Monterey Bay

Opiskelu Montereyssä, Kaliforniassa

Monterey Bay on noin tunnin matkan päässä San Josen Piilaaksosta etelään ja kahden tunnin päässä San Franciscosta. Lähistöltä löytyy myös vaikuttavan kokoisia golfkenttiä, viinitiloja sekä kansallispuistoja kuten Big Sur ja Pinnacles.

Monterey on amerikkalaisella mittakaavalla tarkasteltuna pieni kaupunki: asukkaita tässä viehättävässä rannikkokaupungissa on n. 30 000. Kaupunki on jo pitkään houkutellut kuuluisia taiteilijoita ja kirjailijoita inspiroivana ympäristönä. 

Lahti itsessään on yksi maailman suurimmista rauhoitetuista merialueista ja syvänmeren merikrottien, valaiden ja merisaukkojen koti. The SPCA Wildlife Rescue Center on maailmankuulu merieläinten pelastus- ja kuntoutuskeskus.

Yliopistolta on matkaa rantaelämän viettoon vain 10 minuutin verran. Kaupungissa on myös monia putiikkeja, baareja ja ravintoloita. Lisäksi piirikunta isännöi monia vuosittaisia musiikkijuhlia, kuten Jazz BashBlues Brew and Barbeque ja Carmel Bach -festareita.

Montereyn kaupunkia ympäröivä alue on eloisa ja suosittu turistikohde. Alueen yltäkylläiset patikointimaisemat, hulppeat golfkentät sekä sukellus- ja surffausmahdollisuudet houkuttelevat niin paikallisia kuin ulkopaikkakuntalaisiakin vapaa-ajan viettoon. Yliopistolla on oma Outdoor Recreation -ohjelma, jonka puitteissa opiskelijat pääsevät kokeilemaan alueen ulkoilmaseikkailuja alennetuin hinnoin. Vaihtoehtojen joukossa on mm. reppureissu Big Surin huikeisiin maisemiin, vuorikiipeilyä Castle Rock -puistossa, SUPpailua (stand up paddling) Breakwater Covessa ja maastopyöräilyä lähimetsissä.

Kätevä tapa lähialueen tutkailuun on myös vuokrata auto menopeliksi ja lähteä pienellä porukalla tien päälle. Upeita postikorttimaisemia voi ihailla esimerkiksi 17 mile drivellä, joka kulkee Pebble Beachin ja Pacific Groven läpi. Tai vaihtoehtoisesti ota suunnaksi Moss Landing -biitsi.  

Montereyssä vallitsee lauhkea ilmasto, mikä tarkoittaa talvikuukausina keskimäärin +16°C päivälämpötiloja ja kesäisin keskimäärin 22°C.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja California State University, Monterey Bay?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä