RMIT Vietnam

RMIT Vietnam - kaupungit

Kaupungit

Ho Chi Minh City on värikäs ja yllätyksellinen kaupunki, jossa tapahtuu aina jotakin mielenkiintoista. Hanoissa, Vietnamin pääkaupungissa, näkee miten menneen arvostus luo pohjaa menestyksekkäälle tulevaisuudelle.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Ho Chi Minh City on yksi Kaakkois-Aasian tapahtumarikkaimpia kaupunkeja. Viimeisen viiden vuoden aikana tapahtunut huikea kasvu on vaikuttanut vain positiivisesti kaupungin tunnelmaan, jossa modernit pilvenpiirtäjät soluttautuvat vanhaan ranskalaisen rakentamiseen.

Vietnamin kaupallinen keskus, Ho Chi Minh City on vaihtanut polkupyörät moottoripyöriin ja syöksynyt uudelle vuosituhannelle. Kaupungissa kulkien on vaikea kuvitella sen olleen epäjärjestyksen kourissa vain vuosikymmen aikaisemmin.

Vietnamilaiset tervehtivät turisteja hymyillen, 4 000-vuotisesta itsenäisyystaistelusta huolimatta. Ensiksi kiinalaiset, sitten ranskalaiset ja lopuksi amerikkalaiset ovat tulleet, menneet ja jättäneet jälkensä, tehden Vietnamista kulttuurillisen menestyksen sulatusuunin.

Hanoi

Jos Ho Chi Minh City on Hanoin kaupallinen keskus, on Hanoi sen kulttuurin sydän. Hanoi elää Vietnamin historiallisista perinteistä ja uusista vaikutteista. Hanoissa on moniin muihin Aasian kaupunkeihin verrattuna vahvat siteet omaan historiaansa, joka on näkyvillä katukuvassa kaikkialla. Vuonna 2010 Hanoi juhli sen 1000-vuotissyntymäpäivää koko vuoden kestävillä juhlallisuuksilla.  Juhlissa kunnioitettiin kaikkia niitä vietnamilaisia, jotka olivat vaikuttaneet Vietnamin kehitykseen. Ja tätä Hanoi juuri on: tulevaisuuden rakentamista menneestä ammennettavien voimavarojen avulla.

Hanoi uhkuu hiljaista itsevarmuutta, joka iskostuu kaikkiin Hanoissa hiemankin pidempään asuviin. Alakulttuureja, jotka hurisevat luovuutta ja taiteellista luomisvoimaa. Kuten Suomessa, Vietnamissakin ystävyydet eivät syty ehkä nopeiten, mutta kestävät pitkään.

 

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja RMIT Vietnam?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä