University of Auckland

Opiskelijaelämä Aucklandissa

Opiskelijaelämä Aucklandissa

Auckland on valittu toistuvasti yhdeksi maailman top 10 kaupungista elää ja asua. Se on haalinut listasijoituksia ja kartuttanut suosiota kauneutemsa, toimivuutensa ja kulttuuritarjontansa siivittämänä. Auckland tunnetaan myös nimellä City of Sails, joten jos purjehdus kiinnostaa, Auckland on ehdottomasti sinun opiskelupaikkasi!

Auckland on vilkas liikemailman keskus, joka kätkee sisälleen kaupunkirantoja, vehreitä puistoja ja useita maailmanluokan viihdekeskuksia, jotka tarjoavat mielekkäitä vaihtoehtoja opiskelutauoille. Löydät kaupungista monikulttuurisia teatteri- ja ruokaelämyksiä, mielenkiintoista historiaa ja upean satama- ja purjehduskulttuurin. 

Opiskelijaelämä Aucklandissa - Nauti opiskelijaelämästä täysillä!

Aucklandin metropolialue asuttaa yli 1,3 miljoonaa ihmistä, mutta hallitsevasta urbaanimaisemasta huolimatta luonto on aina lähellä ja helposti saavutettavissa. Yksi hyvä, rentouttava vaihtoehto on hypätä lautan kyytiin ja lipua Waiheke-saarelle, jossa julppeat, rauhoittavat maisemat ja kolmisenkymmentä viinitilaa odottaa vierailijoita. Toinen varteenotettava päiväretkikohde on Waitemata Harbour, vapaasti māori-kielestä käännettynä "helmeilevän veden satama". Waitematasta löydät hiekkarannat, surffiaallot ja kuumat lähteet – varma tapa rentouttaa tenttilukemisista jäykistyneet hartiat!

Opiskelijaelämä Aucklandissa – Tekemistä opiskelijabudjetilla

Aucklandilla on paljon annettavaa opiskelijoille. Kaupunki ei ole maailman bilepäälaupunki, mutta ei Aucklandissa tylsistymäänkään pääse. University of Aucklandin kampustapahtumien lisäksi, kaupungissa voit nauttia puistoissa järjestetyistä elokuvailloista, markkinahumusta, erilaisista ruoka- ja viinifestivaaleista ja ulkoilmakonserteista.

Opiskelijaelämä Aucklandissa - Nauti kaupunkifestivaaleista ja monikulttuurisesta ilmapiiristä

Myös erinäiset vuosittaiset tapahtumat pitävät niin paikalliset kuin vierailijatkin kiireisinä: tennisturnaukset, regatta, kansainvälinen komediafestivaali, lohikäärmeveneiden festivaali ja moni, moni muu mukaansatempaava, värikäs tapahtuma. Ja koska Aucklandissa kulttuurit sekottuvat sulavasti ja kaupungissa asuu useita eri etnisiä ryhmiä, pääset mukaan juhlistamaan esim. kiinalaista uudenvuodenyötä ja intialaista diwali-juhlaa.

Kaiken järjestetyn ja kalentereihin merkityn ohjelman lisäksi, voit aina lähteä vaeltamaan tulivuorelle. Kipua ihailemaan maisemia Mount Edenin huipulle (ilmaiseksi!), josta käsin saat kerralla kokonaiskuvan uudesta opiskelukaupungistasi. Uusi-Seelanti on tunnettu huimista luontoseikkailuista ja -maisemista eikä Auckland ole poikkeus. The Hillary Trail on yksi varteenotettava vaihtoehto, mutta löydät varmasti lukuisia muitakin henkeäsalpaavia näkymiä opiskeluaikanasi... Opiskelijaelämä Aucklandissa on rikas kokemus!

Opiskelijaelämä Aucklandissa on myös edullista. Löydä näköalapaikat, vaellusreitit & muut ilmaiset seikkailut!

Kaupunkijuhlien ja luonnossa liikkumisen lisäksi voit tietenkin myös makoilla hiekkarannoilla. Sen kuin vain hyppäät bussiin kaupungin keskustasta ja pian jo tunnet hiekan varpaittesi väleissä. Hyvä ensikosketus paikalliseen rantaelämään on Mission Bay ja sen lukuisat biitsiravintolat ja baarit. 

Vaihtoehtoisesti voit myös suunnata pitkäksi viikonlopuksi kaupungin ulkopuolelle, Coromandelin niemimaalle: lillu Hot Water Beachin kuumissa lähteissä ja leiriydy Port Jacksonin lerintäalueella. 

Vuokraa auto Aucklandissa

Miten olisi Aucklandin ja muun Uuden-Seelannin tutkimusmatka maantieretkellä? Hanki menopeli alle ja lähde kruisailemaan: viikonlopun aikana ehdit nähdä vähän, pidemmän loman aikana enemmän! Toteuta oma road trip paikalliseen tapaan: vuokraa kaveriporukalla matkapaku ja lähde tuulettumaan opiskelurutiskuksien välissä. Sen kun otat yhteyttä, niin kerromme vaihtoehdoistasi ja voit aloittaa suunnittelun vaikka heti! Ei ollenkaan hullumpi tapa aloittaa opiskeluvuosi...

Opiskelija-alennukset Aucklandissa ja muualla Uudessa-Seelannissa

Joko sinulla on ISIC-kortti? Jos ei, niin nyt se olisi hyvä aika hankkia. ISIC on ainoa kansainvälisesti tunnustettu opiskelijakortti, jolla pääset käsiksi tuhansiin ja taas tuhansiin opiskelija-alennuksiin ja -etuihin ympäri maailman – luonnollisesti saat alennuksia myös Uudessa-Seelannissa ja Aucklandissa. Saat alennuksia ravintoloista, baareista, museoista ja jopa laskuvarjohyppysi valokuvista! 

Opiskelija-alennuksilla budjettisi riitää hieman pidemmälle...

Opiskelijaelämä Aucklandissa pitää sisällään rantoja, auringonlaskuja ja uusia ystäviä!

Ilmasto Aucklandissa

Aucklandin ilmasto on lauhkea: kuuma ja kostea kesä, viileä ja kostea talvi.

Aucklandissa koet kuumimmat hetket tammi-helmikuussa, jolloin päivän korkein keskiarvolämpötila nousee 24 °C tienoille. Viileimmät kuukaudet ovat puolestaan kesä-, heinä- ja elokuu, jolloin päivän korkein keskiarvolämpötila on 15–16 °C ja alhaisin 7–8 °C paikkeilla. 

Aucklandissa pääset nauttimaan useammasta aurinkoisesta päivästä vuodessa kuin hieman etelämmässä esim. Christchurchissa tai Wellingtonissa, mutta rehellisyyden nimissä on mainittava, että Aucklandissa taivaalta tippuu myös määrällisesti enemmän vettä kuin näissä kahdessa verrokkikaupungissa. Toisaalta luonto antaa kiitoksensa vedestä verheydellään...

Näyttäisi siis vahvasti siltä, että kaiken kaikkiaan ilmastonsakin osalta Auckland pitää ehdottomasti pintansa yhtenä maailman parhaimmista opiskelijakaupungeista!

Huom. Uuden-Seelannin auringonpaiste on huomattavasti kotimaistamme "vahvempaa", joten suojauduthan asianmukaisesti UV-säteiltä. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of Auckland?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä