Uusi-Seelanti

Opintojen rahoitus Uudessa-Seelannissa

Opintojen rahoitus Uudessa-Seelannissa

Koulutus on sijoitus tulevaisuuteen, ja kansainvälinen koulutus vieläpä erittäin hyvä sellainen. Mutta toki budjettiasiat huolettavat monia eikä isojen rahasummien kasaan haaliminen ole mikään itsestäänselvyys.

Uudessa-Seelannissa opiskelussa on monia erittäin hyviä puolia, ja itse tutkinnon lisäksi aika maailmalla opettaa sinulle uusia taitoja ja kehittää ominaisuuksia, joista on hyötyä niin tulevassa työelämässä kuin henkilökohtaisessakin elämässäsi. 

Ennen kun sitoudut ottamaan opiskelupaikan vastaan (hakeminen yliopistoihin ei sido sinua vielä mihinkään, teet päätöksesi vasta, kun saat hyväksymiskirjeen yliopistolta), on kuitenkin hyvä miettiä raha-asiat kuntoon. Niin antoisaa kuin ulkomailla opiskelu onkaan, uuteen maahan totuttelussa ja vieraalla kielellä opiskelussa on ihan riittävästi tekemistä ilman, että joudut jatkuvasti huolehtimaan raha-asioista.

Opiskelujen hinta ulkomailla - Opintojen rahoitus Uudessa-Seelannissa - KILROY

Lukukausimaksut Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa sekä paikalliset että ulkomaiset opiskelijat maksavat lukukausimaksuja. Yliopistosta, tutkinto- tai vaihto-ohjelmasta sekä suoritettavien kurssien määrästä riippuen kustannukset ovat noin 5 300 - 15 000 euroa / lukukausi (2016-17). Katso tarkempia yliopistokohtaisia hintaesimerkkejä täältä.

Lukukausimaksu maksetaan yliopistolle ennen lukukauden alkua. Vuodeksi tai sitä pidemmäksi aikaa opiskelemaan lähtevien tulee viisumisyistä maksaa koko lukuvuoden maksu kerralla.

Huomaathan, että maksat lukukausimaksut aina suoraan yliopistolle etkä meille. Emme välitä lukukausimaksuja emmekä siis myöskään ota välistä mitään, mikä tarkoittaa, että lukukausimaksusi ovat täysin samat riippumatta siitä, haetko meidän kauttamme vai muita väyliä pitkin. Meidän kautta hakiessa vain saat neuvot ja ohjeistukset läpi koko hakuprosessin.

Jos päädyt hakemaan meidän kauttamme, perimme käsittelykuluna 50€. Tämä summa maksaa itsensä kuitenkin varsin nopeasti takaisin: vältyt esim. ulkomaan puheluilta sekä notaarien ja käännöstoimistojen maksuilta (yhteistyöyliopistomme hyväksyvät meidän tekemät käännökset sekä todistuksien oikeiksi todistamiset). Puhumattakaan turhaan tuhlatusta ajasta ja stressistä.

Opintojen rahoitus Uudessa-Seelannissa - KILROY

Opintojen rahoitus Uudessa-Seelannissa

Kansainvälisenä opiskelijana saat työskennellä 20 tuntia viikossa ja loma-aikoina täydet tunnit Uudessa-Seelannissa, mikäli opintosi kestävät yli vuoden. Työnteko on hyvä tapa saada lisärahoitusta sekä tietenkin arvokasta työkokemusta. Opiskelijoilta saamamme palautteen mukaan opintojen oheen sopivan työpaikan löytäminen Uudesta-Seelannista on varsin helppoa.

Älä kuitenkaan kasaa itsellesi liikaa tekemistä: erityisesti alussa vieraalla kielellä opiskelu ja kaikkeen uuteen totuttelu vie yllättävän paljon energiaa, vaikkei sinulla olisikaan mitään erityisiä ongelmia. 

Olet todennäköisesti myös oikeutettu KELAn opintotukeen, opintolainaan ja asumistukeen. Yhteensä KELAn tuet ovat n. 1 246 eur/kk (2016). Osaamme neuvoa opintotukiasioissa yleisellä tasolla, mutta koska emme tee opintotukipäätöksiä emmekä pysty vaikuttamaan niihin mitenkään, tarkista viimeisimmät tiedot opintotukeen liittyen aina suoraan KELAn sivuilta

Opintotuki riittää jotakuinkin vastaavaan elämiseen Uudessa-Seelannissa, edustamiemme yliopistojen kaupungeissa, kuin mihin se riittää isoissa kaupungeissa Suomessa.

Uusiseelantilaiset yliopistot jakavat stipendejä kansainvälisille opiskelijoille pääasiassa aiemman opintomenestyksen perusteella. Pidä myös silmällä eri säätiöiden apurahoja, joista saatat saada iloisia yllätyksiä täydentämään opiskelijabudjettiasi.

Joissakin tapauksissa myös vaihtoon yliopiston omien vaihto-ohjelmien lähtevät Suomalaisesta oppilaitoksesta 1–2 lukukaudeksi lähtevät voivat kysyä oman koulunsa mahdollisia matka-apurahoja.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Uusi-Seelanti?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä