Uusi-Seelanti

Opiskelu Uudessa-Seelannissa

Opiskelu Uudessa-Seelannissa

Uuden-Seelannin maisemat ovat upeat ja todella monipuoliset. Toisaalla näkyy korkeita vuoria, toisaalla hiekkarantoja; yhdellä suunnalla on suuria metsäalueita, toisaalla tulivuoria, höyryäviä lähteitä, jäätikköjärvi ja vesiputouksia. Modereneissa kaupungeissa on puolestaan tarjolla kaikki palvelut ja ystävällinen ilmapiiri.

Uudessa-Seelannissa opiskelet hulppeissa maisemissa, dynaamisissa kaupungeissa ja ennen kaikkea korkealuokkaisissa yliopistoissa. Tee päätös poiketa tavanomaisesta opintopolusta ja lähde toiselle puolelle maailmaa hankkimaan kansainvälinen koulutus on huikeita kokemuksia!

Uuden-Seelannin koulutusjärjestelmä

Yliopistokoulutus Uudessa-Seelannissa on jaettu kolmeen tasoon vastaavasti kuin Suomessa: alempaan korkeakoulututkintoon (kandi/ Bachelor) ja ylempään korkeakoulututkintoon (maisteri/ Master) ja tohtorikoulutukseen (Phd). 

Kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää pääsääntöisesti kolme vuotta ja mahdollinen, maisterin tutkintoon tähtääville, vielä lisäksi yksi vuosi Honours-opintoja. Maisterin tutkinnon suorittaminen kestää vuoden Honours-tutkinnon jälkeen tai 2 vuotta, mikäli olet aiemmin opiskelut kolmivuotisen tutkinnon esim. Suomessa.

Tohtoriksi Uudessa-Seelannissa valmistutaan 3-4 vuodessa. Näiden tutkintojen lisäksi, voit lähteä Uuteen-Seelantiin myös 1-2 lukukaudeksi vaihtoon ja sisällyttää kurssit suomalaiseen ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoosi.

Yliopisto-opetus Uudessa-Seelannissa on yhdistelmä luentoja, pienryhmätapaamisia ja itseopiskelua. Opiskelijoilta vaaditaan aktiivista ja keskustelevaa otetta. Lukukauden lopussa kursseista järjestetään loppukokeet.

Akateeminen kalenteri

Suurin osa yliopistoista on jakanut vuoden kahteen lukukauteen. Syyslukukausi alkaa helmikuussa ja päättyy kesäkuussa. Kevätlukukausi alkaa heinäkuussa ja jatkuu aina marraskuun loppuun. Yliopistoihin on jatkuva hakumenettely, eli voit hakea opiskelijaksi missä vaiheessa vuotta tahansa. Huomaathan, että hakemus kannattaa kuitenkin jättää viimeistään neljä kuukautta ennen lukukauden alkua, jotta ehdit hoitaa kaikki käytännön järjestelyt, kuten viisumin ja asuntoasiat.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Uusi-Seelanti?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä