Uusi-Seelanti

Käytännön tietoa opiskelusta Uudessa-Seelannissa

Käytännön tietoa opiskelusta Uudessa-Seelannissa

Saat meiltä avun ja neuvot kaikkiin käytännön järjestelyihin, jotka liittyvät Uuteen-Seelantiin muuttamiseen. Opintoneuvojamme ovat tukenasi koko prosessin ajan aina ideasta toteutukseen asti!

Opiskelijaviisumi Uuteen-Seelantiin?

Tarvitset opiskelijaviisumin Uuteen-Seelantiin, mutta sen hankkiminen on varsin suoraviivaista. Emme tietenkään voi luvata Uuden-Seelannin viranomaisten puolesta, että saat viisumin takuuvarmasti, mutta viisuminen hakeminen on helppoa. Varmistamme, että osaat liittää hakemukseesi kaikki tarvittavat liitteet, jotta homma hoituu kotiin hyvillä todennäköisyyksillä.

Lennot Uuteen-Seelantiin

Ilman välilaskua et Uuteen-Seelantiin pääse, joten miksipä et aloittaisi seikkailujasi jo menomatkalla. Kysy ihmeessä reissuasiantuntijoidemme apua, jos haluat hyödyntää lentoyhtiöiden tarjoamat stop-over-pysähdykset ja aloittaa Uuden-Seelannin seikkailusi värikkäästi!

Matkustaminen Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa matkustus kaupunkien välillä tapahtuu helpoiten bussilla tai omalla tai vuokra-autolla kruisaillen: road trippailu on yksi parhaista tavoista nähdä ja kokea Uuden-Seelannin parhaat palat. 

Opiskelu Uudessa-Seelannissa, Road trip - KILROY

Kaikissa isoissa kaupungeissa on toimiva joukkoliikenne, jota suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. Opiskelijahintaiset liput ovat halpoja, joten muista hyödyntää opiskelija-alennuksesi. Myös taksi on halvempi kuin Suomessa. Osa opiskelijoista hankkii myös oman auton, joita saa Uudesta-Seelannista huokeasti. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen totutteleminen saattaa viedä oman aikansa, mutta tokihan se sinulta onnistuu!

Asuminen Uudessa-Seelannissa

Yliopistot tarjoavat opiskelijoilleen kampusasuntoja, tai vaihtoehtoisesti voit lyöttäytyä yhteen uusien opiskelukavereidesi kanssa ja hankkia kimppakämpän yksityisiltä markkinoilta. Kimppakämpässä yhden ihmisen vuokraksi jää kaupungista ja asuinalueesta riippuen n. 200 - 400 euroa/kk. Kaiken kaikkiaan elinkustannukset Uudessa-Seelannissa ovat n. 15 - 30 % edullisempia kuin Suomen isoissa kaupungeissa.

Yliopistojen ulkomaalaisten opiskelijoiden palvelut auttavat asunnon etsinnässä ja opastavat elämän alkuun uudessa kotipaikassasi.

Terveys

Uudessa-Seelannissa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa pakollinen Student Worldcare -vakuutus, joka kattaa perusterveydenhuollon Uudessa-Seelannissa. Lisävakuutusturvaa kannattaa miettiä, jos tarkoituksena on matkustella Uuden-Seelannin ulkopuolelle tai kokeilla extreme-lajeja.

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Suosittelemme myös avaamaan paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten. Yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilin avaamisessa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Uusi-Seelanti?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä