Tsinghua University

Majoitus Tsinghua Universityssä - Tsinghua Universityn kampus

Majoitus Tsinghua Universityssä

Ajatus opiskelusta kuulostaa hyvältä, mutta mietit asumisasioista? Ei huolta. Tältä sivulta löydät infoa opiskelija-asumisesta Pekingissä ja opintoneuvojiltamme saat tarvittaessa lisäinfoa niin asumisesta kuin kampuselämästäkin Tsinghua Universityssä.

Opiskelija-asunnot Pekingissä

Tsinghua University ei pysty takaamaan opiskelija-asuntoa kaikille ulkomaalaisille opiskelijoille. Voit kuitenkin hoitaa asumiskuviot valmiiksi jo ennen lähtöä yhteistyökumppanimme avustuksella.

Jos päätät valita avun ja asunnon kauttamme, majoitut n. 10 minuutin pyörämatkan päähän kampukselta. Asut omassa huoneessa ja jaat yhteiset tilat muiden opiskelijoiden tai expat-työntekijöiden kanssa. Asunnoissa on tv, pyykinpesukone ja netti, ja kaikki tarvittavat sähkö-, vesi- ja kaasusopimukset on hoidettu puolestasi. Diiliin kuuluu myös viikottainen siivouspalvelu.

Jos kuitenkin haluat etsiä asunnon omin neuvoin yksityisiltä markkinoilta suosittelemme ehdottomasti, ettet vuokraa mitään ilman, että olet käynyt itse paikan päällä katsastamassa asunnon. Lähes aina tarvitset mukaasi myös jonkun, joka puhuu kiinaa. 

Kampuselämä 

Tsinghuan kampus tarjoaa niin paikallisille kuin ulkomaalaisillekin opiskelijoille lukuisia mahdollisuuksia olla aktiivinen, verkostoitua ja luoda elinikäisiä ystävyyksiä. Kampuksella 120 kansallisuutta kohtaa 137 mitä erinäisimmissä opiskelijajärjestössä, -kerhossa ja -klubissa – ja sinä olet tervetullut mukaan!

Erilaiset sosiaaliset, akateemiset ja urheilulliset kerhot ovat mitä parhain tapa tutustua uusiin ihmisiin ja päästä mukaan paikalliseen elämän rytmiin, joten älä jää yksin vaan kokeile rohkeasti uusia aktiviteetteja. Olet opiskelijana Kiinassa ainutlaatuisessa tilanteessa, joten käytä mahdollisuus hyväksesi ja tutustu kiinalaiseen kulttuuriin pintaa syvemmeltä. 

Kampuksella on niin ikään hyvät mahdollisuudet liikkumiseen. Aloita uusi harrastus tenniksen, sulkapallon, jalkapallon, koripallon tai vaikkapa kiipeilyn parissa. Ja kun ravintopuolikin on kunnossa 13 ruokalan turvin, voimme luottavaisin mielin todeta, että elämä Tsinghuan kampuksella on todella tehty opiskelijoille helpoksi!

Kampuselämä Tsinghua Universityssä

Tsinghua Universityn kampusalue on iso. Kampus on itse asiassa niin iso, että moni opiskelija liikkuu luentosalista toiseen pyörillä. Isolle alueelle mahtuu muun muassa kampuksen oma ostoskeskus, josta saat lähes kaiken tarvitsemasi palvelut: pankki, posti, ruokakauppoja, kirjakauppoja, hedelmä- ja vihannestori, ravintoloita, kampaamoja sekä pesulapalvelut.

Liikkuminen kampuksella ja kampuksen ulkopuolella

Kampuksella ja sen lähiympäristössä pyörä on kätevin tapa liikkua paikasta toiseen. Saat hankittua pyörän helposti joko toisilta opiskelijoilta, tai kampuksen länsiportin ulkopuolella sijaitsevista pyöräkaupoista, joiden valikoimissa on sekä uusia että käytettyjä pyöriä. 

Kampuksen ulkopuolisten asuntoloiden lähettyvillä on myös bussipysäkkejä, joten pääset liikkumaan helposti myös muualle kuin luennoille. Kampuksella kulkee myös oma bussi, joten jos et halua investoida polkupyörään tai muuten vain säästät mieluummin energiaasi muuhun tekemiseen, on bussikyyti paikallaan.  

Pekingissä on viilettävät myös metrot varsin kattavaa, 17-linjaista verkostoa pitkin, joten kaiken kaikkiaan liikkuminen on helppoa niin kampuksella kuin sen ulkopuolellakin.   

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Tsinghua University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä