Tsinghua University

Opiskelijaelämä Pekingissä

Opiskelijaelämä Pekingissä

Pekingissä historia kohtaa modernin maailmanmenon sulavasti ja perinteitä kunnioittaen. Vanhan ja uuden lisäksi Pekingissä kohtaavat itä ja länsi. Opiskelijoille tämä tarkoittaa mielenkiintoista ja taatusti Suomesta poikkeavaa opiskelijaelämää!

Peking on Kiinan kulttuurinen ja hallinnollinen keskus, mikä tarkoittaa lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja tapahtumia tyydyttämään opiskelijan uteliaisuutta ha seikkailujanoa. Yli 2000 vuotta vanhalla kaupungilla on korkeasta iästä huolimatta paljon annettavaa opiskelijoille myös tunnettujen nähtävyyksien lisäksi.  

Kun viivyt kaupungissa lyhyttä lomaa kauemmin, ehdit löytää ne omat lempipaikkasi ja opit, mistä saat parasta ruokaa ja edullisinta juomaa. 

Moni Pekingin yliopistoista, kuten myös Tsinghua University, sijaitsee Wudaokoun kaupunginosassa. Alueelle on keskittynyt paljon opiskelijoita palvelevia yrityksiä. Moni opiskelija myös asuu Wudaokoussa – aitiopaikalla lukuisten katuruokakojujen lähettyvillä. Testaa ihmeessä monipuolista tarjontaa laidasta laitaan, mutta vähintäänkin suosittelemme sukeltamaan maittavien paikallisten pannareiden maailmaan.   

Opiskelijaelämä Pekingissä - Hae opiskelijaksi Kiinaan KILROYn avulla

Nähtävyydet Pekingissä

Vaihto-opintojen lomassa, ennen ja jälkeen kannattaa luonnollisesti ottaa ilo irti Pekingin tarjoamista huimista seikkailuista. Käy Kiinan muurilla, vieraile Kielletyssä kaupungissa ja Taivaallisen rauhan aukiolla sekä Kesäpalatsissa. Kiinalaiset hallitsevat juhlinnan, joten liity ihmeessä mukaan paikalliseen juhlintaan aina tilaisuuden tullen. Käppäile vanhoilla, kapeilla kujilla (hutong) ja tutustu vanhan maailman menoon rustiikkisissa, perinteisissä naapurustoissa.  

Ooppera ei ehkä heti alkuun kuulosta opiskelijaelämään kuuluvaksi, mutta älä anna kotimaisen elitistisen leiman hämätä, vaan varaa rohkeasti paikkasi kiinalaisesta taidepläjäyksestä. Kiinalainen ooppera on niin ikään ainutlaatuinen ja varmasti mieleenpainuva kokemus – ja ehdoton osa kiinalaista kulttuuria, jota on vaikea ulkopuolisena ymmärtää. Käytä siis opiskeluaikasi hyödyksi ja tutustu paikalliseen elämänmenoon ja kulttuuriin pintaa syvemmältä.

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Tsinghua University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä