Tsinghua University

Tsinghua University, Peking - Lähde opiskelijaksi Kiinaan KILROYn avustuksella
 

Opiskelu Tsinghua Universityssä

Tsinghua University on yksi Kiinan maineikkaimmista yliopistoista, ja siksi se houkutteleekin huippuluokan opiskelijoita ympäri maailman. Yliopiston kampus sijaitsee Pekingin luoteisosissa, Qing-dynastian keisarillisten puutarhojen kupeessa. Tsinghua on jopa äänestetty maailman upeimpien kampuksien joukkoon, eikä ihme, sillä sen viheralueet, pagodat, paviljonkat ja sillat sekä kauniit lootuskukkien täyttämät lammet tekevät vaikutuksen heti ensinäkemältä.

Tältä sivulta löydät tietoa Tsinghua Universitystä tiivistetysti ja alasivuilta voit lukea lisää koulutusohjelmista, opiskelijaelämästä Pekingissä, yliopiston majoitusvaihtoehdoista sekä hakuprosessista.

8 hyvää syytä opiskella Tsinghua Universityssä

 • Suurin osa tärkeimmistä kansallisista ja kansainvälisistä yliopistoja vertailevista ranking-listauksista nostavat Tsinghuan kiinalaisten yliopistojen parhaimmistoon.
 • Opiskelet sekä muiden ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa että paikallisten opiskelijoiden kursseilla. Tsinghuassa vaihtareita ei You’ll have the opportunity to take classes with both local Chinese and international students.
 • Ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Kiinana kulttuuriin ja kieleen. 
 • Tsinghuan kampus on erityisen kaunis: kampus muistuttaa monin paikoin enemmän keisarillista puutarhaa kuin yliopistokampusta. 
 • Tsinghua Universityn alumneihin lukeutuu mm. Kiinan entinen presidentti Hu Jintao sekä nykyinen presidentti Xi Jinping (2017).
 • Tsinghua sijaitsee Pekingin luoteisosassa, jota kutsutaan myös Kiinan piilaaksoksi. Alueella on niin ikään monia mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä kuten Kesäpalatsi ja Yuan Ming Yuan -puisto.
 • Peking on todellinen opiskelijakaupunki: Pekingissä on valtava määrä kansainvälisiä opiskelijoita, mikä tekee siitä värikkään ja mielenkiintoisen myös suomalaisille opiskelijoille. 
 • Opiskelun lisäksi Peking tarjoaa opiskelijoille huiman kattauksen nähtävyyksiä, jotka kuuluvat ehdottomasti jokaisen Pekingin kävijän listalle: Kielletty kaupunki, Kiinan muuri, Zhoukoudian-luolasto, Kesäpalatsi, Taivaan temppeli ja Ming Tombs. 

Opiskelijaksi Kiinaan?

Opiskelu ja asuminen Kiinassa on varmasti jotakin, mitä et ole aikaisemmin kokenut  – ja juuri siinä piilee sen hienous. Toki sinulta vaaditaan sopeutumista ja uuden oppimista, mutta niinhän elämässä muutoinkin.

Meidän kautta voit lähteä maailmalle luottavaisin mielin, sillä meillä on yhteistyökumppani paikan päällä, joka helpottaa elämääsi Tsinghuanin opiskelijana. Sinua tullaan vastaan lentokentällä, saat kattavan orientaation ja jopa järjestettyjä päiväretkiä Kiinan muurille ja Kiellettyyn kaupunkiin. Lisäksi yhteistyökumppanimme päivystää 24/7, eli sinulla on tuki aina saatavilla, jos satut tarvitsemaan jotakin milloin tahansa vaihto-opintojesi aikana. 

Mitä Tsinghua Universityssä voi opiskella?

Voit hakea kauttamme vaihto-opiskelijaksi Pekingiin Tsinghua Universityyn lukukaudeksi tai kahdeksi. Vaihto-opiskelijana voit valita opintojasi yli 200 englanniksi opetettavan kurssin valikoimasta. Kurssitarjottimelta löydät mm. insinööritieteitä, kemiaa, taloustieteitä, journalismia ja viestintäopintoja.

Luentosalien ulkopuolella Peking tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia opiskelijoille. Sen lisäski että Kiinan kulttuurin tuntemus on mielenkiintoinen lisä henkilökohtaiseen osaamispankkiisi, se on myös huomattava etu tulevaisuuden työmarkkinoilla. Tutustu siis Kiinan historiaan, ruokakulttuuriin, turismiin ja modernin Kiinan ilmiöihin myös virallisten opintojesi ulkopuolella. Kaikkien vaihto-opiskelijoiden tulee opiskella myös mandariinikiinaa – ainutlaatuinen mahdollisuus, jota ei kannata heittää hukkaan!

Opiskelu Tsinghua Universityssä - KILROY

Ranking-menestys

Vastaavasti kuin Yhdysvalloissa on Ivy League on Kiinassa oma eliittiyliopistojen C9 League. Tsinghua University kuuluu tähän arvostettujen yliopistojen joukkoon ja on siksi erittäin suosittu niin kiinalaisten kuin ulkomaalaistenkin opiskelijoiden keskuudessa. Tämän ranking-listauksen lisäksi Tsinghua on menestynyt myös muissa yliopistojen yleistä menestystä, tutkimustyötä, ja esim. opiskelijoiden työllistymistä mittaavilla listoilla:

 • Kiinan paras yliopisto, QS World University Rankings (2015-2016)
 • Maailman 24. paras yliopisto, QS World University Rankings (2016)
 • Maailman 35. paras yliopisto, Times Higher Education Rankings (2016-2017)
 • Maailman paras insinööritieteiden yliopisto, US News and World Report (2015). Jopa kuuluisa Massachusetts Institute of Technology (MIT), jäi Tsinghuan taakse tässä vertailussa. 

Opiskelu Tsinghua Universityssä - KILROY

Mitä opiskelu Tsinghua Universityssä maksaa?

Opiskelujen hintaan vaikuttaa lukukausimaksujen lisäksi luonnollisesti muut elämiseen menevät kulut. Lukukausimaksut puolestaan vaihtelevat valitsemasi koulutusohjelman ja alan mukaan. Hinnat eivät kuitenkaan vaihtele sen mukaan haetko opiskelijaksi meidän kautta, vai itsenäisesti yliopiston omia väyliä pitkin: lukukausimaksut ovat samat, meiltä vain saat neuvot ja avun kaupan päälle.

Ole yhteydessä meihin, niin autamme budjetin hahmottamisessa. Raha-asioiden lisäksi saat opintoneuvonnasta vinkit tietenkin myös itse yliopiston koulutustarjontaan, viisumeihin, asuntoasioihin ja matkajärjestelyihin. 

Lisää Tsinghua Universitystä

Näiltä meidän sivuilta saat yleiskäsityksen Tsinghuan opinto- ja opiskelijaelämätarjonnasta, mutta tarkemmat kurssikohtaiset tiedot saat yliopiston omilta nettisivuilta

Kun tiedät, mitä haluat lähteä opiskelemaan – tai et vielä tiedä, mitä, mutta ajatus opiskelusta Kiinassa houkuttelee – ota meihin yhteyttä. Kerromme vaihtoehdoistasi ja neuvomme hakuprosessissa. Voit aina olla meihin yhteydessä myös, jos et löydä etsimääsi yliopiston sivuilta. Toimimme Tsinghuan yhteistyökumppanina, mikä tarkoitta, että meillä on aina ajantasainen tieto ja saamme tarvittaessa yliopistolta vastauksia lisäkysymykiin nopeasti. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Tsinghua University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä