Kiina

Käytännön tietoa

Käytännön tietoja opiskelusta Kiinassa.

Viisumi

Tarvitset opiskelijaviisumin Kiinaan. Opastamme KILROYn kautta hakevia viisuminhaussa sen ollessa ajankohtaista.

Lennot

Lennot sekä muut matkajärjestelyt hoituvat kätevästi opiskelijaystävälliseen hintaan matkamyyjiemme avulla.

Asuminen

Voit valita joko kampusasumisen tai etsiä huoneen/asunnon yksityisiltä markkinoilta. Monet opiskelijat valitsevat yhteisasumisen muiden opiskelijoiden kanssa joko kampuksella tai yksityisiltä markkinoilta vuokratusta asunnossa. Kampusasuminen maksaa asumistyylistä, kaupungista ja yliopistosta riippuen noin 100-300 euroa / kuukausi. Jos haluat asettua yliopiston asuntolaan, autamme sinua järjestelyssä.

Matkustaminen Kiinassa

Kiina on valtavan suuri maa, joten lentäminen on paras vaihtoehto varsinkin kun sinulla on aikaa rajoitetusti. Myös esim. juna on kätevä vaihtoehto saman alueen sisällä.

Osassa kaupungeissa (Peking, Shanghai, Hong Kong) on toimiva joukkoliikenne.

Asuin - ja elinkustannukset

Lukukausimaksun lisäksi tulevat asuin - ja elinkustannukset, kuten vuokra, kirjat, matkat, puhelin jne.

Yhteydenpito

Opiskelijat voivat käyttää yliopistojen tietokoneita, mutta myös oman kannettavan mukaan ottamista kannattaa harkita. Voit käyttää suomalaista (kolmitaajuus) matkapuhelintasi Kiinassa. Lisäksi kannattaa hankkia paikallinen puhelinliittymä.

Terveys

Suosittelemme aina kattavan matkavakuutuksen hankkimista Kiinaan.

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaateista. Paikallisen pankkitilin avaamista kannattaa harkita vain pidempään maahan jäätäessä (tutkinto-opiskelu) erilaisia laskuja varten - yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilinavaamisessa paikan päällä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Kiina?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä