Trent University

Yleistä tietoa

Trent University sijaitsee Peterboroughissa, Kanadassa. Trent on yksi Kanadan arvostetuimpia ja johtavimpia undergraduate-yliopistoja, jossa on mahdollisuus suorittaa joko Bachelor-tutkinto tai yhden lukukauden Freemover-opinnot osana suomalaista tutkintoa.

Kaupunki

Trent University sijaitsee Ontarion osavaltiossa. Peterborough on eläväinen mutta turvallinen 80 000 asukkaan kaupunki, josta on noin 1,5 tunnin ajomatka Kanadan suurimpaan kaupunkiin Torontoon ja 3 tunnin ajomatka pääkaupunkiin Ottawaan.

Kampusalue

Trentin hieno pääkampusalue on rakennettu noin 20 minuutin päähän Peterboroughin keskustasta ja se sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä joen varrella.

Yliopistolla on hyvät urheilumahdollisuudet. Opiskelija voi maksutta käyttää kuntosalia sekä muita liikuntapalveluita. Lisätietoa urheilumahdollisuuksista.

Asuminen ja eläminen 

Yliopistojen sääntöjen mukaan ensimmäinen vuosi tulee asua kampuksella. Kampusasuntoja on yhteensä viisi, ja ne ovat kaikki siistejä ja hyväkuntoisia. Perusasunnossa opiskelijalla on oma huone ja hän jakaa kylpyhuoneen toisen opiskelijan kanssa. Lisäksi tulee ottaa nk. Meal Plan - eli tietty määrä aterioita per lukukausi. Lukukauden asumiskustannus aterioineen on noin 3500 CAD.

Opiskelijaelämään kuuluu opiskelun lisäksi luonnollisesti myös paljon muuta. Erilaisiin aktiviteetteihin osallistuminen ja uusien harrastuksien kokeileminen on antoisaa ja tutustuttaa sinut samalla kuin ohimennen uusiin ihmisiin. Opiskelijaelämä on ainutlaatuista aikaa ja onneksi kaikki tekeminen ei maksa maltaita. Budjettielämään helpotusta saat ISIC-kortin opiskelija-alennuksilla, ja monesta paikasta ravintoloista museoihin ja kuntosaleista kahviloihin saat usein opiskelija-alennusta kysymällä silloinkin, kun niistä ei erikseen mainita. 

Ilmasto

Peterborough'n lämpötilat ovat pitkälti samanlaisia kuin Suomessakin. Kesän korkeimmat keskiarvolämpötilat ovat hiukan korkeammat, heinäkuussa noin 27 astetta.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Trent University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä