Thompson Rivers University

Opiskelijaelämä Kamloopsissa - Thompson Rivers Universityn kampukset

Opiskelijaelämä Kamloopsissa

Koe unohtumattomia opiskelijaelämän hetkiä Kamloopsissa, maisemissa, joista et osaa vielä edes haaveilla. Kamloops on moderni kaupunki, jossa yhdistyy ison kaupungin monipuoliset palvelut, monikulttuurisuuden tuoma väri ja dynaamisuus ja pikkukylän yhteisölliseen ilmapiiriin. Lähde opiskelemaan ja heittäydy huikeisiin seikkailuihin. Kamloopsin n.100,000 asukasta toivottavat opiskelijat lämpimästi vastaan!

Opiskelijaelämä Kamloopsissa

Häkellyttävä luonto ympäröi Kamloopsin kaupunkia, mikä tekee siitä täydellisen ulkoilma-aktiviteeteista nauttivalle. Monen, monen muun harrastusmahdollisuuden lisäksi Kamlopsissa on ihanteelliset olosuhteet mm. golfille, koskenlaskulle, vaellukselle, hiihdolle, laskettelulle, melonnalle ja ratsastukselle.

Vaikka et olisikaan hurahtanut erinäisiin ulkourheilulajeihin, komeat maisemat tekevät vaikutuksen jo sellaisenaan – näissä maisemissa kelpaa opiskella ja elää! 

Opiskelijaelämä Kamloopsissa - Tuuleta tenttiaivoja rinteissä

Kamloopsin kaupunki itsessään on opiskelijoiden tapahtumatäyteinen pelikenttä. Kaupungin rikas kulttuuritarjonta, yli 200 ravintolaa sekä vilkas ja värikäs yöelämä tarjoavat hyvää vastapainoa opiskelulle.

Paikalliseen menoon tutustuminen kannattaa The Art We Are -taidekäsityöläisten keskuksesta. Keskus on omiaan ajanvietolle ja herkullisten, orgaanisten ruoka-annoksien testailulle. Lauantaisin paikka muuttuu livemusiikin näyttämöksi, jonne saapuu esiintyjiksi kanadalaisia bändejä ympäri maan. Tämä on paikallisten ja erityisesti musiikkia arvostavien suosittelema, joten älä jätä välistä.

Toinen hyvä paikka illanvietolle on ehdottomasti Commodore, jossa juomat ja ruoka on yhtä monipuolisia kuin musiikki: illasta riippuen siemailet drinkkiäsi live-jazzin, akustisen rokin, DJ:n elektronisen setin tai hip hopin säestämänä. Kolmas suosittelun arvoinen paikka on Kelly O'Bryan's. Ja kyllä, arvasit oikein, kyseessä on irkkumesta – irkkumesta, jossa henkilökunta pukeutuu iloisesti kiltteihin. Irkku, skotti, kanukki, onko näillä nyt niin väliä?! 

Näillä on hyvä aloittaa opiskelijaelämä Kamloopsissa! 

Paikallinen elämäntapa

Kamloops on provissinsa (British Columbia) kolmanneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee vuorien, jokilaaksojen, autiomaiden ja ruohotasankojen katveessa. Ei siis ihme, että kaupunki on reissaajien suosittu välietappi matkalla Vancouverista Kanadan puoleisille Kalliovuorille ja Banffin kansallispuistoon. Sijaintinsa ansioista, erityisesti sesonkiaikana, tapaat Kamloopsin kaduilla hyväntuulisia reppureissajia. Kannattaa itsekin hyödyntää upeat puitteet ja suunnata loma-aikoina häkellyttäviin kansallispuistomaisemiin. 

Kamloopsissa vallitsee rauhallisen elämäntyylin ilmapiiri, joka tarttuu ja taltuttaa myös opiskelijan mahdollisen koulustressin. Lempeä ilmasto tuo lisäarvoa tähän aurinkoisen tunnelman kaupunkiin – eli myös säämittarilla tarkasteluna Kamloops vaikuttaa varsin mallikelpoiselta opiskelijakaupungilta!

Kamloopsin opiskelijakaupungin puolesta puhuu myös sen elinkustannukset: verrattuna Kanadan jättikaupunkeihin, kuten Vancouveriin ja Torontoon, Kamloopsissa elät n. 20% pienemmällä budjetilla.

Tekemistä opiskelijalle Kamloopsissa

Muun Kanadan lailla ulkoilma ja urheilu ovat suosittuja myös Kamloopsissa – niin opiskelijoiden kuin jotakuinkin kaikkien muidenkin keskuudessa. Tässä muutama vinkki inspiraatioksi... 

  • Lähde laskettelemaan tai lautailemaan läheiseen Sun Peaks -hiihtokeskukseen.
  • Osallistu Kamloops Cowboy -festareille.
  • Koe ainutlaatuisia makuelämyksiä Kanadan ainoilla Ice Wine -festareilla.
  • Juhli paikallisten mukana vuotuisilla Kampoola Pow Wow -festivaaleilla.

Opiskelijaelämä Kamloopsissa - Lähde melontaretkelle

  • Lähde melontaretkelle. 
  • Aloita golf-harrastus, tai siirry viheriölle petraamaan jo aiemmin hankittuja taitojasi: alue ei ole turhaan tunnettu nimellä Canada's Tournament Capital! 

Opiskelijaelämä Kamloopsissa - Testaa hermojasi koskenlaskussa

  • Heittäydy koskenlaskun pyörteisiin.
  • Tutustu paikalliseen oluttarjontaan osallistumalla maistelukierroksilla kaupungin keskustassa.
  • Suuntaa Sitvanaan ja hörpi teetä munkin kanssa Birken Forest -luostarissa.
  • Vieraile Vancouverissa. Kamloops on vain 45 minuutin lennot, tai vaihtoehtoisesti 3,5 tunnin road tripin, päässä Vancouverista. 

Opiskelijaelämä Kamloopsissa - Vieraile Vancouverissa

Opiskelija-alennukset Kanadassa

Saat opiskelijana opiskelija-alennuksia ympäri Kanadan, kun vain vilautat ISIC-korttiasi. Jos sinulla ei vielä omaa kansainvälistä ISIC-korttia (joka on muuten maailman ainoa kansainvälinen opiskelijatodistus), niin hanki se pian, heti, nyt.

Kamloopsin ilmasto

Kamloops on yksi British Columbian aurinkoisimmista kaupungeista. Parhaiten kaupungin ilmastoa kuvaavat sanat lämmin ja kuiva; Kamloopsissa vallitsee lauhkea ilmasto ja sen vuoteen mahtuu 4 vuodenaikaa. 

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Thompson Rivers University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä