Kanada

Opintojen rahoitus Kanadassa

Opintojen rahoitus Kanadassa

Ulkomaiset yliopistot perivät lukukausimaksuja sekä paikallisilta että kansainvälisiltä opiskelijoilta. Koulutus on aina sijoitus tulevaisuuteen, mutta opiskelijan on hyvä selvittää opintojen rahoitus hyvissä ajoin ennen opintojen alkua.

Lukukausimaksut Kanadassa

Kanadassa sekä paikalliset että ulkomaiset opiskelijat maksavat lukukausimaksuja. Yliopistosta, koulutusalasta sekä suoritettavien kurssien määrästä riippuen yliopistot perivät vaihto-opiskelijoilta alk. 5 500 ja tutkinto-opiskelijoilta alk. 6 500 euroa/lukukausi (2016-17). Lukukausimaksu maksetaan yliopistolle ennen lukukauden alkua eli yleensä kaksi kertaa vuodessa.

Tiesithän, että lukukausimaksut ovat yliopiston ja sinun välinen asia, me emme välitä maksuja emmekä näin ollen myöskään veloita mitään ylimääräistä. Maksat siis täysin saman lukukausimaksun haitpa sitten meidän kauttamme tai muita väyliä pitkin. Meidän kauttamme vain saat neuvot ja avun yksinkertaisesti vain kysymällä.

Jos päädyt hakemaan kauttamme, perimme käsittelykulun (50€). Summa maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun säästyt käynnillä maistraatissa ja kännöstoimistossa: moni yhteistyöyliopistoistamme hyväksyy meidän tekemät käännökset ja todistuksien oikeiksi todistamiset.

Opiskelu Kanadassa - opintojen rahoitus ulkomailla - KILROY

Opintojen rahoitus Kanadassa

Kansainvälisenä tutkinto-opiskelijana saat työskennellä opiskelijaviisumin (study permit) turvin 20 tuntia viikossa lukukausien aikana. Yliopiston loma-aikoina työskentelet halutessasi täysipäiväisesti.

Kanadassa kampuksen ulkopuolella työskentelyyn vaaditaan, että olet kokopäiväinen opiskelija ja että menestyt opinnoissa tietyllä tasolla. Vaadittava opintomenestys vaihtelee oppilaitoksesta ja koulutusohjelmastasi riippuen: yliopistosi osaa neuvoa sinua näiden vaatimusten selvittämisessä.

Vaihto-opiskelijat eivät voi työskennellä muualla kuin omalla yliopistokampuksella. Kampukset ovat kuitenkin isoja ja niissä on monia palveluita, mikä tarkoittaa myös varsin monipuolisia ja hyviä työllistymismahdollisuuksia niitä kaipaaville.

Työnteko on hyvä tapa saada lisärahoitusta sekä arvokasta työkokemusta. Huomioi kuitenkin, että opintojen suorittaminen vie runsaasti aikaa ja vieraalla kielellä opiskelu vie enemmän energiaa kuin arvatkaan, vaikka kielitaitosi olisi kuinka hyvä tahanasa. Joten ainakin ensimmäinen lukukausi on hyvä rauhoittaa vain opiskelulle.

Työssäkäynnin lisäksi rahoitat opintojasi Kanadassa myös hyödyntämällä opintotukea – aivan kuten Suomessakin opiskellessasi. Olet oikeutettu KELAn opintotukeen, opintolainaan ja asumistukeen tiettyjen ehtojen mukaisesti myös ulkomailla opiskellessasi. Nämä tekevät yhteensä n. 1246 eur/kk (2016). Tällä rahalla pystyt tavallisesti kattamaan elinkustannukset Kanadassa. Tarkista aina viimeisimmät tiedot opintotukeen liittyen suoraan KELAn sivuilta.

Osalla yliopistoista on erilaisia stipendimahdollisuuksia, joita jaetaan aiemman opintomenestyksen ja erilainäisten motivaatiokirjeiden perusteella. Kannattaa pitää myös silmät auki erilaisten säätiöiden apurahojen varalta.

Jos olet lähdössä Kanadaan lukukaudeksi tai kahdeksi vaihto-opintoihin, riippuen oppilaitoksesi sännöistä, saatat olla oikeutettu hakemaan myös matka-apurahaa. Tarkista siis myös tämä mahdollisuus. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Kanada?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä