Kanada

Käytännön tietoa opiskelusta Kanadassa

Käytännön tietoa opiskelusta Kanadassa

Ulkomaille lähtöön liittyy tiettyjä käytännön asioita, joista osa on aivan itsestään selviä ja osa saattaa tulla yllätyksenä. Mutta ei huolta: sen lisäksi, että opintoneuvojamme ohjeistavat sinua läpi hakuprosessin, saat meiltä vinkit myös kaikkeen siihen muuhun, mikä liittyy maailmalle lähtöön!

Opiskelijaviisumi Kanadaan?

Mikäli opinnot kestävät pidempään kuin puoli vuotta, tarvitset opiskelijaviisumin (study permit) Kanadaan. Opastamme KILROYn kautta hakevia viisuminhaussa sen ollessa ajankohtaista.

Lennot paikan päälle

Kauttamme hoituvat myös lennot sekä muut matkajärjestelyt opiskelijaystävälliseen hintaan ja löydämme sinulle varmasti sopivat reitit ja aikataulut matkoille.

Matkustaminen Kanadassa

Kanada on valtavan suuri maa, joten matkustus varsinkin rannikolta toiselle tapahtuu parhaiten lentäen. Myös juna tai linja-auto on mukava vaihtoehto saman alueen sisällä.

Kaupungeissa on toimiva joukkoliikenne, joita suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. Opiskelijahintaiset liput ovat edullisia.

Opiskelu ja matkustaminen Kanadassa - KILROY

Asuminen Kanadassa

Kanadalaisissa yliopistoissa on tavallisesti vaihtoehtoina kampusasuminen joko aterioilla tai ilman. Kampusasuntoloiden lisäksi yliopistojen opiskelijapalvelut auttavat opiskelijoita asuntojen vuokraamisessa kampuksien ulkopuolelta. Opiskelijajärjestöt välittävät sekä asuntoja että erilaisia kämppisfoorumeita, joiden avulla löydät kätevästi kämppiksiä kimppakämppään. Oma kämppä maksaa n. 500 - 700€/kk. 

Elinkustannukset Kanadassa

Eläminen ja asuminen kustantaa Kanadassa jotakuinkin saman verran kuin Suomessa – ja yhtä lailla kuin eri puolilla Suomea on esim. vuokrissa hintaeroja, sama pätee myös Kanadaan. Edustamamme yliopistot eivät sijaitse niissä isoimmissa ja kalleimmissa kaupungeissa, joten elinkustannuksesi (vuokra, ruoka, muu eläminen) pysyvät todennäköisesti hieman alhaisemmissa summissa kuin mitä ne olisivat esim. Helsingisissä.

Terveys

Kanadassa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa pakollinen terveysvakuutus yliopiston kautta, joka kattaa perusterveydenhuollon Kanadassa. Lisäksi suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Paikan päälle päästyäsi kannattaa myös avata paikallinen pankkitili. Yliopistojen kansainväliset palvelut auttavat sinua tilin avaamisessa – sekä tietenkin kaikissa muissakin arkeen liittyvissä asioissa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Kanada?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä