Japani

Fuji-vuori Japanissa.
 

Opiskelu Japanissa

Teknologiaa, ostoskeskuksia, kirsikkapuita, suurkaupunkeja, perinteitä, temppeleitä, sumopainijoita, tulivuoria, sushia... Japani on todellinen elämys kaikille aisteille ja loistava mahdollisuus opinnoille.

Miksi opiskella Japanissa?

Japani on yksi maailman tiheimmin asutuista maista ja ihmisten lisäksi maa suorastaan pursuaa kulttuuria, väriä, perinteitä ja teknologiaa. Japani on monessa suhteessa vastakohtien maa ja juuri se tekee siitä niin kiehtovan, yllätyksellisen ja monitahoisen. Ei siis ihme, että Japani on suosittu myös ulkomaalaisten opiskelijoiden keskuudessa. 

Opiskelu Japanissa

Elämää kuhisevia kaupunkeja, vaikutuksen tekeviä temppeleitä, kuumia lähteitä, postikorttinäkymiä kukkivista kirsikkapuista, laskettelukeskuksia, tarpeellisia ja tarpeettomia teknisiä vempaimia – tämä kaikki, ja paljon, paljon muuta odottaa sinua Japanissa. Vaella tulivuoren huipulle, syö parasta mahdollista sushia ja ota omaksesi paikalliset muotisuuntaukset. Opiskelu Japanissa on kokonaisvaltainen kokemus, josta jää käteen huomattavasti enemmän kuin vain todistus suoritetuista kursseista.

Asema yhtenä maailman väkirikkaimpana maana tuo mukanaan myös vaikutusvallan. Japanin asema globaalissa vaikuttamisessa on kiistaton niin talouden, kaupankäynnin, muodin, kulttuuri-ilmiöiden kuin politiikankin osa-alueilla. Tämä kaikki tekee siitä myös mielenkiintoisen opiskelupaikan ulkomaalaisille opiskelijoille.

Opiskelu Japanissa

Japani on aivan oma lukunsa monessa suhteessa, ja kaikki se akateeminen ja kulttuurinen osaaminen, jota karrutat opiskelujesi aikana on arvokasta valuuttaa tulevaisuudessa. Jo japanin kielitaito on ehdottomasti hyödyllinen valttikortti tulevaisuudessa, joka erottaa sinut massasta. 

Japanilaiset yliopistot

Japanissa arvostetaan koulutusta, se on yksi maan poliittisista prioriteeteista ja kulttuurisista arvoista. Ei siis ihme, että japanilaiset yliopistot ovat korkeatasoisia. Monet yliopistot opettavat nykyään myös englanniksi, joten japanin osaaminen ei ole pakollista.

Opintojen aikana kannattaa kuitenkin opiskella japania, koska sen lisäksi että kielitaito on avain paikalliskulttuuriin ja yhteiskunnan ymmärtämiseen, on kielitaidosta varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa. Yliopistot tarjoavat useita kielikursseja. Kielikurssilla opit myös kulttuurisista tavoista ja yritysmaailman kirjoittamattomista säännöistä.

Missä voin opiskella Japanissa?

Opiskelijaelämä Japanissa

Opiskelijaelämä Japanissa on vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen ja hyödyllinen kokemus kuin itse opiskelu. Asut Ritsumeikan Asia Pacific Universityssä paikallisten, japanilaisten opiskelijoiden kanssa, minkä ansiosta omaksut kieltä ja kulttuuria nopeammin. Tutkinto-opintoihin kuuluvat japanin kieliopinnot vievät toki aikaa ja energiaa, mutta kun pääset käyttämään kieltä luonnollisesti opiskelukavereidesi kanssa, käy oppiminen nopeammin ja helpommin – vaiva todellakin palkitaan jo opintojen aikana!

Opiskelu Japanissa

Yliopisto tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, ja kun Japanissa kampuseläminen on esimerkiksi valtaviin jenkkiyliopistoihin verrattuna varsin intiimiä, opiskelukavereista muodostuu nopeasti oma yhteisö, toinen perhe. 

Japanilainen kulttuuri eroaa vahvasti länsimaalaisesta ja opiskelu Japanissa avartaa maailmankatsomustasi. Samalla opit paljon itsestäsikin.

Muistathan, että opiskelijoilla on maailmalla, myös Japanissa, erityisasema. Kansainvälistä ISIC-opiskelijakorttia näyttämällä saat opiskelija-alennusta monenmoisista paikoista. Opiskelijakorttia kannattaa näyttää aina olitpa sitten vuokraamassa autoa, ostamassa konserttilippua, syömässä ravintolassa tai shoppailemassa uusia vaatteita – moni paikka ei varsinaisesti mainosta opiskelija-alennuksia, vaikka niitä tarjotaankin. 


Opiskelu Japanissa on tuottoisa investointi tulevaisuuteen!

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Japani?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä