Englanti

Opinnot Englannissa

Englannilla on pitkät perinteet yliopistokoulutuksen uraauurtavana maana. Opiskelijat ympäri maailman valitsevat sen opiskelukohteekseen kielen, perinteiden, laajan opintotarjonnan ja koulun ulkopuolisten aktiviteettien perusteella.

Opinnot Englannissa on varteenotettava vaihtoehto monen alan opiskelijoille. Erityisesti kauppatieteistä, psykologiasta ja luovien alojen opinnoista kiinnostuneet löytävät korkeatasoisia opintokokonaisuuksia englantilaisista yliopistoista. Tutkinto- ja kurssivaihtoehtoja on kuitenkin niin paljon, että opiskelu Englannissa houkuttelee opiskelijoilta jotakuinkin alalta kuin alalta. 

Opiskelu Englannissa tarjoaa akateemisten oppien lisäksi huikeita kulttuurikokemuksia. Opiskelijaelämä on aina ja joka tapauksessa ikimuistoista aikaa, mutta Englannissa eletty opiskelija-aika on jotakin erityistä. 

Opinnot Englannissa - Insinööriopinnot Coventry Universityssä
Miten olisi vaikkapa insinööriopinnot Coventry Universityssä?

Englannin koulutusjärjestelmä

Englannissa yliopistokoulutus on jaettu kolmeen tasoon vastaavasti kuin Suomessa: Ensimmäistä, alempaa korkeakoulututkintoa, eli kandidaatin tutkitoa (Bachelor) seuraa ylempi korkeakoulututkinto, eli maisterin tutkinto (Master). Tohtoriopinnot, eli PhD-opinnot, ovat yliopistokoulutuksen kolmas taso, ja niihin haetaan maisteriopintojen päätyttyä.

Pääsääntöisesti kandin tutkinnon suorittaminen kestää kolme vuotta. Joillakin linjoilla koulutus on neljävuotinen opintoihin sisältyvän työharjoittelun tai vaihtovuoden vuoksi. Maisterin tutkinnon suorittamisaika on taas vain vuosi.

Opetus on yhdistelmä luentoja, pienryhmätapaamisia ja itseopiskelua. Eri koulutusohjlemat painottavat eri opetusmetodeja alakohtaisesti. Opiskelijoilta vaaditaan itsenäistä, aktiivista ja keskustelevaa otetta. Lukukauden lopussa kursseista järjestetään loppukokeet joko esseinä tai tentteinä.

Katso yliopistot Englannissa, joihin voit hakea kauttamme

Opinnot Englannissa
Opinnot Englannissa tarkoittaa akateemisten oppien lisäksi myös uusia, kansainvälisiä opiskelukavereita.

Akateeminen kalenteri Englannissa

Englannissa yliopistojen lukuvuosi on Suomen tapaan kahteen: syyslukukausi kestää syyskuusta joulukuuhun ja kevätlukukausi tammi-helmikuusta kesäkuuhun. Maisterin opinnoissa kesän aikana tehdään lopputyö, eli maisteriopintoihin varattu vuosi on käytönnössä ennemminkin kalenterivuoden kuin perinteisen kouluvuoden mittainen.

Suurin osa kandiohjelmista alkaa vain syyskuussa. Joihinkin kandiohjelmiin sekä suureen osaan maisteriohjelmista tarjotaan myös aloitus tammikuussa. Haku kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, mutta hakemuksia otetaan yleensä vastaan vielä lukukauden alkamiseen asti, mikäli koulutusohjelma ei ole jo täyttynyt.

Älä turhaan hukkaa aikaa pähkäilyihin, vaan ota yhteyttä opintoneuvojiimme jo heti pohdintavaiheessa. Saat apua mietintöihisi ja vastauksia kysymyksiisi, ja pääset helpommin eteenpäin hakuprosessissa. Muistathan, että hakuprosessin lisäksi myös käytännön asioiden järjestömiseen kannattaa jättää aikaa. 

Oppeja elävästä elämästä

Englanti, ja erityisesti Lontoo, on värikäs niin kulttuuritarjonnaltaan kuin populaatioltaankin. Lontoo on yksi maailman monipuolisimmista kaupungeista eri etnisten ryhmien lukumäärällä mitattuna ja kaupungin kaduilla puhutaan satoja eri kieliä. Tällaisessa ympäristössä opiskelu opettaa myös luentosalien ulkopuolella.

Eikä tietenkään sovi unohtaa opintojen ja elämisen sivussa parantuvaa kielitaitoa. On aivan eri asia osata englantia koulun kurssien perusteella ja osata englantia käytännössä. Opiskelu vieraalla kielellä vaatii alkuun hieman enemmän aikaa kuin mihin olet Suomessa tottunut – alkuun kannattaakin olla itselleen armollinen. Tulevassa työelämässä huomaat kyllä sitten käytännön kielitaidon edut!

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Englanti?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä