London Metropolitan University

Opiskelijaelämä Lontoossa

Opiskelijaelämä Lontoossa

Opiskelijana Lontoossa saat koulutuksen lisäksi huippukokemuksia yhdessä maailman ikonisimmista kaupungeista. Moni käy Lontoossa viikonloppumatkalla, mutta kun vietät pidemmän aikaa opiskelijaelämää Lontoossa, saat kaupunkiin aivan uudenlaisen kosketuksen!

Luentosalien ja opintopiirien ulkopuolella odottaa iso kaupunki. Tutustu Itä-Lontoon vilkkaaseen yöelämään, halpoihin ruokapaikkoihin Hackneyssä, Dalstonissa ja Brixtonissa, live-musiikkiesityksiin Camadenissa ja museoihin, gallerioihin ja teattereihin ympäri kaupunkia. 

Opiskelijaelämä Lontoossa

Yöelämä Lontoossa

Luonnollisestikaan opiskelijaelämä Lontoossa ei ole mistään kotoisin ilman kunnon illanviettoa. Hyvä aloituspaikka legendaariselle illalle löytyy Peckhamista. Suuntaa kohti Bar Storya, josta bongaat muita opiskelijoita ja drinkkejä hyvään hintaan. Äläkä missaa tämän paikan happy houria, jota vietetään yleensä klo 18–19. Toinen hyvä vaihtoehto alkuiltaan on Bounce Holbornissa. Pelaa pingistä, syö ja juo iltasi hyvään alkuun. Paikka on suosittu, joten jos haluat varmistaa paikkasi pelipöydän äärestä, kannattaa tehdä varaus etukäteen.

Alkuillan jälkeen hyvä jatkopaikka on esim. Bussey Building, joka on auki aina aamuun asti, joten voit juhlia niin kauan, kun jalat vain kantavat ja silmät pysyvät auki! Ja kun yö taittuu aamuksi on aika hankkia aamiaista: Rye Lanen aamupalatarjonta on raskas ja hyvin englantilainen, siis juuri sitä mitä tähän hätään tarvitset!

Astetta terveelliseemmän aamun viettoon sopivat puitteet löydät Hampstead Heathistä, joka on täydellinen lenkkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Kuumana kesäpäivänä pulahda lampeen virkistävälle uinnille ja jatka sitten lenkkipolulle.

Wellcome Collection on mielenkiintoinen paikka, jossa esillä on mitä eriskummallisimpia näyttelyitä ja jossa pidetään aika ajoin luentoja. Jotain paikasta kertoo sen kuvaus itsestään: "the free destination for the incurably curious". Eli ei kun vain kohti Eustonia ja avartamaan mieltä! 

Opiskelijaelämä Lontoossa

10 ilmaista tärppiä opiskelijalle

Opiskelijaelämään kuuluu varsin olennaisesti opiskelijabudjetti, mistä syystä sana 'ilmainen' kuulostaa usein ah-niin-hyvältä! Tässä muutama vinkki, kuinka viettää mielekästä opiskelijaelämää Lontoossa – rahaa kuluttamatta. 

  • Taidegalleriat: Tate Modern ja Tate Britain ovat huipputason taidegallerioita, joissa on esillä maailmanluokan teoksia. Lontoon huomattavien (ja ilmaisten) taidegallerioiden listalle kuuluuvat myös National Portrait Gallery ja National Gallery (Trafalgar-aukiolla). Ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi moni Lontoon taidegalleria ja museo on auki iltamyöhään. 
  • Museot: Kaikkiin Lontoon isoihin museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Erikoisnäyttelyihin on usein sisäänpääsymaksu, mutta niistäkin saat usein opiskelijakortilla alennusta. 
  • Puistot & puutarhat: Puistot ja puutarhat ovat hyviä paikkoja piknikeille ja muutoin vain kiireettömään ajanviettoon. Katsasta Kuningatar Maryn ruusupuutarha Regent's-puistossa ja Buckinghamin palatsi St. James's -puistosta käsin. Päästä sisäinen lapsesi valloilleen Peter Pan -patsaan innoittamana, Dianan muistoksi pystytetyllä leikkikentällä valtavassa Kensingtonin puutarhassa tai vietä päivä kuuluisassa Hyde Parkissa.

Opiskelijaelämä Lontoossa - Hyde Park

  • Vahdinvaihto: Vaikka asut ja opiskelet Lontoossa, kuuluvat muutamat turistinähtävyydet pakostakin myös sinun listallesi. Kun asiaa oikein miettii, niin onhan vahdinvaihto varsin eriskummallista viihdettä, mutta niin iso spektaakkeli on asiasta tehty, että kyllä se ainakin kerran kannattaa käydä katsomassa. Kuningattaren joukot tekevät näyttävän vahdinvaihdon Buckinghamin palatsin edustalla (porttien sisäpuolella) kesäisin joka päivä klo 11.30 ja talviaikaan joka toinen päivä. Hyvän näkymän saadaksesi, varsinkin kesäaikaan, kannattaa paikalla olla ajoissa.
  • South Bank: Tällä suhteellisen lyhyellä Thames-joen rantapätkällä on varsin monta kuuluisaa nähtävyyttä. Tate Modern ja London Eye jököttävät täällä. Alueella kannattaa ihan vaan käppäillä kaupungin sykkeestä nauttien.
  • Trafalgar-aukio: Trafalgar Square on yksi koko Iso-Britannian suurimmista vetonauloista. Aukio rakennettiin jo 1830-luvulla, ja nykyään sillä on ikoninen asema niin paikallisten kuin koko muunkin maailman silmissä. Aukion reunustalla on mm. Nelson's Column ja National Gallery. Turistien lisäksi aukio on toiminut useiden poliittisten mielenosoitusten näyttämönä.
  • Katutaiteilijat: Yksi Lontoon parhaista paikoista nauttia katutaiteesta on Covent Garden Marketin länsiaukio, jossa näet ja koet elävää taidetta aina iltapäivisin. Hyvät esitykset vetävät yleisöä ja useammin kuin vain toisinaan aukiolle onkin kerääntynyt kunnon yleisömeri. Kaikki aukiolla esiintyvät taiteilijat ovat läpäisseet erityiset "pääsykokeet" ja ovat paikalla lisensoituina esiintyjinä. Lisää katutaidetta löydät South Bankin alueelta, erityisesti kansallisteatterin edustalla. Täällä esitykset pistetään pystyyn tavallisesti vain viikonloppuisin.
  • Katumarkkinat: Lontoo tunnetaan katumarkkinoistaan. Kuuluisimmat ovat Camden Market, Portobello Market ja Greenwich Market

Opiskelijaelämä Lontoossa - Portobello Road Market

  • Westminster Abbey: Pääset ihailemaan myös Westminster Abbeytä ilmaiseksi. Jokainen pääsee veloituksetta osallistumaan jumalanpalvelukseen, mutta kiertokäynnille kirkko myy lippuja, joiden tuloilla kirkkoa ylläpidetään. 
  • Musiikkiesitykset: Southbank Centre tarjoaa paljon ilmaisia musiikkiesityksiä. Myös National Theatre esittää erityisiä Free foyer -konsertteja. Maanantaisin lounasaikaan voit puolestaan nauttia ilmaisista esityksistä Royal Opera Housessa ja, niin ikään maanantaisin lounasaikaan, pääset nauttimaan konserteista St. Martin-in-the-Fieldsissä. Lauantaisin ilmaiskonsertteja pistetään pystyyn Notting Hillin Arts Clubilla.

Opiskelija-alennukset LontoossaWith an ISIC you get access to student benefits and discounts

Hyviä uutisia ISIC-kortin haltijoille: Lontoossa saat opiskelija-alennusta vähän sieltä sun täältä aina lentokenttäkyydeistä teatteriesityksiin ja ravintolaruokailusta ja klubien sisäänpääsyihin. Kurkkaa tarkat ISIC-kortin opiskelija-alennukset

Ja jos jostain syystä et vielä tiedä, mikä ISIC on niin infoa kansainvälisestä opiskelijakortista löydät täältä!

Lontoon ilmasto

Lontoo ei ole ainaisen auringonpaisteen kaupunki – mutta tämä yksi puute annettakoon tälle mahtavalle opiskelijakaupungille anteeksi. Lontoon kesän korkeimmat keskiarvolämpötilat sattuvat kohdalle tilastollisesti heinäkuussa, jolloin puhutaan 24°C lämpötiloista. Vastaavasti talven kylmimmät hetket koetaan helmikuussa, jolloin päivän matalimpien lämpötilojen keskiarvo 2,4°C.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja London Metropolitan University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä