Englanti

Käytännön tietoa opiskelusta Englannissa

Käytännön tietoa opiskelusta Englannissa

Neuvomme opiskelupaikan valinnan ja hakuprosessin lisäksi myös kaikissa käytännön järjestelyissä, jotka liittyvät ulkomaille muutamiseen ja ulkomailla opiskeluunn.

Emme valitettavasti pysty uusimaan passeja emmekä buukkaamaan muutofirmaa puolestasi, mutta jotakuinkin kaikessa muussa ulkomaille lähtöön liittyvissä asioissa saat meiltä neuvot.

Viisumi

EU-kansalaisena et tarvitse viisumia Englantiin. Passi kuitenkin vaaditaan.

Lennot

Monet yhtiöt lentävät Englantiin, joten hintoja kannattaa vertailla. Jos olet jatkamassa vielä Lontoosta eteenpäin maateitse, kannattaa jatkoyhteyksiä tarkastella samalla, kun etsii itselle parhaiten sopivaa lentoyhteyttä. Parhaimmassa tapauksessa Lontoon jatkoyhteys lähtee suoraan lentokentältä, mutta jatkoyhteydet saattavat myös lähteä toiselta puolelta kaupunkia. Ole siis tarkkana junayhteyksien kanssa, jotta ehdit varmasti oikeaan paikkaan.

Vertaile eri vaihtoehtoja sekä ajan, vaivan että hinnan kannalta. Tavallisesti lentokoneeseen saa ottaa matkatavaroita 20 kiloa. Muista kuitenkin tarkistaa lentoyhtiökohtaiset ohjeistukset aina erikseen.

Asuminen ja opiskelu Englannissa - KILROY

Matkustaminen Englannissa

Englannissa ja koko Isossa-Britanniassa riittää mielenkiintoisia kohteita, idyllisiä pikkukaupunkeja, kaunista rannikkoa, historiallisia rakennuksia ja dynaamisia kaupunkeja, joissa viettää aikaa ja tutustua paikalliseen elämän menoon yliopiston loma-aikoina. 

Lontoo on tietenkin itsestäänselvä vierailukohde, mutta älä unohda myöskään rannikkoja ja hulppeita luontokohteita. Halpalentoyhtiöt liikennöivät varsin kattavasti Isossa-Britanniassa, mutta myös bussit ja junat ovat varteenotettavia vaihtoehtoja. Moni opiskelija hankkii myös oman auton opiskelujensa ajaksi. Autolla kruisailetkin kätevästi omaa vauhtiasi ja reittejäsi, kunhan vain omaksut vasemmanpuoleisen liikenteen rytmin.

Asuminen Englannissa

Valitse joko kampusasuminen tai etsi huone tai asunto yksityisiltä markkinoilta. Yleensä ensimmäiseksi vuodeksi suosittelemme yliopiston kampusasuntoja ihan jo niiden helppouden takia. Opintojen alussa sinulla on paljon uutta tekemistä ja opittavaa joka päivä, joten et kaipaa ylimääräistä to-do-listaa asunnon etsinnänstä. 

Opiskelijakämppien hinnat vaihtelevat asunnon koosta ja kaupungista riippuen noin 450–800 euron välillä per kuukausi. Jos haluat asettua yliopiston asuntolaan autamme sinua järjestelyssä. Lontoossa varaudu maksamaan korkeampaa vuokraa ja asumaan ahtaasti.

Asuminen Englannissa

Elinkustannukset Englannissa

Kun mietit opiskelujen kokonaiskustannuksia Englannissa, lukukausimaksujen lisäksi sinun tulee huomioida luonnollisesti myös asuin- ja elinkustannukset. On vaikea antaa kaikille sopivaa arviota, mutta keskimäärin voit laskea elinkustannusten olevan varsin samalla tasolla kuin Suomessa. Kaupungeista Lontoo on selkeästi kallein.

Terveys

Englannissa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden kannattaa hakea Kelalta Eurooppalainen sairaanhoitokortti, jolla on oiketettu paikalliseen julkiseen terveydenhoitoon.

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Suosittelemme myös, että avaat paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten - yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilin avaamisessa paikan päällä orientaatioviikolla.

Toisinaan tilin avaamista varten tarvitset suosituksen suomalaisesta pankista. Halutessasi voit pyytää pankistasi jo ennen lähtöä vapaamuotoisen kirjeen, jossa todetaan, kuinka kauan olet ollut pankin asiakkaana ja ettei sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Ehdit kuitenkin hoitaa tämänkin asian paikan päällä, kun tiedät varmuudella, mitä englantilainen pankki sinulta vaatii.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Englanti?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä