Bournemouth University

Opiskelijaelämä Bournemouthissa

Opiskelijaelämä Bournemouthissa

Bournemouth on yksi Englannin suosituimmista turistikohteista, jonka rannoilla viihtyvät niin ulkomaiset kuin kotimaankin turistit. Kaupungissa vallitsee kansainvälinen tunnelma, johon vilkas opiskelijaelämä tuo oman lisämausteensa. Kaupungista löytyy upean hiekkarannan lisäksi kattava viihdetarjonta ja Bournemouthin kävijöitä hellii miellyttävä leuto ilmasto. Toki, vaikkakin Bournemouth on Englannin lämpimin ja kuivin paikka, siellä sataa aika ajoin perinteiseen Englantilaiseen tapaan.

Opiskelijaelämä Bournemouthissa

Bournemouthissa on nuorekas tunnelma ja runsas viihdetarjonta. Kaupungista on vain kahden tunnin bussimatka Lontooseen eikä se ole kaukana myöskään Jurassic Coastilta, joka ulottuu aina Dorsetista, Hampshiren kautta Devoniin asti.

Opiskelijaelämä Bournemouthissa - Jurassic Coastline, Durdle Door
Ota ilo irti opiskelijaelämästä Bournemouthissa ja nauti rannoista ja merimaisemista opiskelujen ohessa. 

Bournemouthin 164 000 asukkaan elämässä näkyy kuuluisan rannikon vaikutus. Kesäisin päiviin kuuluu ehdottomasti rannalla loikoilua, purjehdusreissuja ja terasseilla elämästä nauttimista. Pubien lisäksi kaupungissa on hyvät shoppailumahdollisuudet sekä useita teattereita, yökerhoja ja hyviä ravintoloita, joissa viettää aikaa, tutustua uusiin ihmisiin ja imeä itseensä todellisia englantilaisia vaikutteita. 

Jos Bournemouthin tarjonta ei riitä, voit toki ottaa ja lähteä käymään Lontoon vilinässä. Matka Lontooseen taittuu parissa tunnissa. 

Rantaelämää Bournemouthissa

Bournemouthin rantaviivaa suojaa komea kallionseinämä, jonka ansiosta kaupungissa vallitsee oma mikroilmastonsa, mikä tarkoittaa Englannin mittakaavassa poikkeuksellisen lämpiä päiviä sekä miellyttävän lämmintä merivettä. Bournemouthin rannoilta on myös hyvät näkymät läheiselle Isle of Wightin saarelle sekä Purbeckin niemimaalle.   

Oikeastaan mitä ikinä haluatkin rantaelämältä, löydät sen Bournemouthista. Kuuluupa suunnitelmiisi sitten rantatuolissa lekottelu, laiturilla käppäily, rantatalossa hengailu, huikeissa maisemissa hyvällä ruoalla herkuttelu tai vaikkapa tenttiin luku, Bournemouthin biitsit ovat juurikin sopiva paikka tähän kaikkeen. 

Opiskelijaelämä Bournemouthissa
Testaa vesiurheilumahdollisuuksia Bournemouthin biitsillä!

3 ilmaista aktiviteettia Bournemouthissa 

  • Puutarhat ja puistot: Bournemouthissa on runsaasti viheraluita niin puutarhojen kuin puistojenkin muodossa. Jos et halua, tai ehdi, lähteä pidemmälle luontoon samoilemaan, hyödynnä kaupungin puistoja ja puutarhoja vehreydestä nauttimiseen. 
  • Pyöräily: Houkutteleeko alamäkipyöräilyn vauhti ja jännitys? Vai oletko ennemminkin leppoisan sunnuntairetken kannattaja? Bournemouthin maisemista löytyy reittejä jokaisen makuun ja mieltymykseen.
  • Biitsit: Kahdeksan kilometriä rantaviivaa on valmiina virkistämään luentosaleissa nuutuneita opiskelijoita. Nappaa lapiot ja ämpärit mukaan ja rannalle mars! 

Opiskelijaelämä Bournemouthissa - Puistoja ja puutarhojaPuistoissa on usein elävän luonnon lisäksi erinäisiä tapahtumia, joista pääset nauttimaan vastapainoksi naama kirjassa opiskelulle.

Opiskelija-alennuksia Englannissa

Tiedäthän, että saat kansainvälisellä opiskelijakortillasi, ISIC-kortillasi, alennuksia myös Lontoossa. Aivan yhtä lailla kuin muuallakin Britanniassa ja maailmalla. Ensimmäisenä hyödynnät varmastikin alennukset lentokenttäkuljetuksista. Jos sinulla ei vielä ole omaa korttia, niin hanki se heti ja lataa sitten ISIC Benefits -sovellus kännykkääsi, niin pysyt ajan tasalla opiskelija-alennuksista. 

Vuokraa auto Britanniassa

Opiskelijaelämään kuuluu olennaisesti myös loma-ajoista nauttiminen uusien kansainvälisten ystäviesi kanssa. Yksi erityisen varteenotettava vaihtoehto on road trip! Vuokraa auto kaveriporukalla vaikka sitten vain viikonlopuksi tai lähtekää pidemmälle reissulle kiertämään pidemmälle Englantia ja koko Britanniaa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Bournemouth University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä