BIMM-instituutti

Opiskelijaelämä Lontoossa

Opiskelijaelämä Lontoossa

Lontoo on yksi maailman suurimmista musiikkikeskuksista. Kaupunki on täydellinen leikkikenttä yhtä lailla musiikin ystäville kuin tekijöillekin! Lontoo on juuri se oikea paikka musiikkiteollisuuden tekijöiden kanssa verkostoitumiseen: levy-yhtiöt, tuottajat, managerit ja toiset musiikin tekijät.

Opiskelijaelämä BIMM-instituutin opiskelijana

Lontoo on musiikin ja taiteiden mekka niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Kulttuurillisesti monimuotoisessa Lontoossa asuu, elää ja musisoi suuri joukko opiskelijoita, mikä tekee kaupungista nuorekkaan ja dynaamisen – toisin sanoen mielenkiintoisen paikan olla ja panostaa tulevaisuuteen!

Opiskelijaelämä BIMM-instituutissa tarkoittaa luonnollisesti keikoilla ja konserteissa käyntiä sekä uusien lahjakkuuksien ja suosikkien bongailua. Lontoossa on isojen konserttisalien, stadioneiden ja keikkalavojen lisäksi kukoistava underground-skene ja sadoittain pieniä, tunnelmallisia pubeja, jotka toimivat näyttämöinä aloitteleville muusikoille. Löydät todennäköisesti myös itsesi pian näiltä pieniltä estradeilta. 

Lontoo on sekä kulttuurillisesti että musiikillisesti erittäin monimuotoinen kaupunki: olisi helpompi listata musiikillisia tyylilajeja, joita et löydä edustettuna Lontoosta, kuin kirjata ylös kaikki ne, joita voit siellä fiilistellä. Lontoosta löydät kaikkea legendaarisista jazz-soittajista Sohon kuuluisassa Ronnie Scott's -klubilla aina Camden Townin indie-bändeihin ja isojen areenoiden hittilistoja koristaviin pop-staroihin.

Musiikki ei toki ole ainoa taidemuoto, jonka yltäkylläisyydestä nautit BIMM-instituutin opiskelijana. Lontoo on huikea niin monella eri mittarilla – tervemenoa Lontooseen!

Opiskelijaelämä Lontoossa - British & Irish Music Institute

Vinkkejä opiskelijaelämään Lontoossa

Bermondsey – mm. Fashion & Textile -museon ja White Cube -gallerian kotipaikka –on noussut nopeasti suosituksi alueeksi erityisesti nuorten keskuudessa. Kiertele siis alueen taidetarjontaa ja palkitse itsesi sitten ansaitulla huurteisella Woolpack-pubissa. Jos korkeat paikat eivät huimaa päätäsi, niin ilmoittaudu ihmeessä Tower Bridgen lasisella kävelysillalla pidettävään aamujoogaan: hengitä sisään huikeita maisemia ja täydellistä rauhallisuutta ja sulje muu maailma mielestäsi ennen luennoille kiirehtimistä. 

Jos vintage on sinun juttusi, niin suuntaa kaupungin itäosiin. Brick Lanen varrelta ja sen sivukaduilta teet todellisia löytöjä. Revive (lähellä London Metin Hollowa-kampusta) on mahtava huonekalujen upcyckling-paikka, jossa kannattaa käydä ihan jo mielenkiintoisen konseptin takia. Hyvällä tuurilla lähdet paikasta huippudiilit taskussa!

Regent’s Canalia reunustaa lukuisat kahvilat, pubit ja pikkukaupat, joissa pyöriessä vietät aikaa autenttiseen lontoolaiseen tapaan. Nauti leppoisasta tunnelmasta ja hörppää tuoppi raikkaassa ulkoilmassa soutuveneen penkillä Crate-panimon pihalla (lähellä Hackney Wickiä). Opiskelijaelämä Lontoossa ei tästä voi paljoa enää parantua!

Liikkuminen Lontoossa

Lontoo on iso kaupunki. Korjaus, Lontoo on valtava kaupunki. Tästä huolimatta, tai ehkä ennemminkin tämän ansiosta, liikut Lontoossa varsin kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla. Hetki kun vain totut ruuhkiin, huomaat järjestelmän toimivuuden.

  • Metro: Lontoon metroverkosto koostuu 11 värikoodatusta metrolinjasta. Valtaosa linjoista operoi aina aamuviidestä puoleenyöhön asti. Näiden lisäksi vuodesta 2016 asti käytössä on ollut myös yömetro-järjestelmä valikoiduilla linjoilla. 
  • Bussit: Bussilla matkustaminen on erityisesti opiskelijabudjetille sopiva vaihtoehto. Tavallisesti bussit liikennöivät päivittäin 5.00–0.30. Lisäksi osalla linjoista on yöbusseja keskiyöstä aina aamuviiteen asti ja jokunen linja kulkee ympäri vuorokauden. 
  • Paikallisjunat: Junilla kuljet keskustasta lähiöihin ja takaisin. Niin ikään junien liikennöintiajat ovat lähes ympäri vuorokautiset, joten pääset kulkemaan ympäriinsä vaikka asuitsitkin Lontoon ulkopuolella. 
  • Polkupyörät: Lontoossa on käytössä kaupunkipyörien järjestelmä. Vuokraa kaksipyöräinen alle ja pistä menoksi. Nappaa vain pyörä lähimmästä yli 700 telakasta ja palauta toiseen. Pyörät ovat erityisen käteviä etenekin lyhyitä matkoja varten.  
Valmiina seikkailuun? Sinä ja BIMM-instituutti?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä