University of Western Australia

Student life in Perth - Central Business District

Opiskelijaelämä Perthissä

Perth on tunnettu muun muassa maailman erityineimpänä kaupunkina. Pitkät välimatkat takaavat, että Perth on monessa suhteessa ylhäisessä yksinäisyydessään Australian länsirannikolla. Perth ei kuitenkaan ole mikään kyläpahanen vaan 1,6 miljoonan asukkaan suurkaupunki, joka on monessakin suhteessa täydellinen opiskelijakaupunki.

Perthissä on korkea elintaso, ja kaupunki on rankattu usein maailman viiden parhaimman asuinkaupungin joukkoon. Perthin julkinen liikenne on toimiva – ja tarjoaa opiskelijoille hyvät alennukset. Perth on täydellinen opiskelijakaupunki myös siksi, että heti kaupungin ulkopuolella on idyllisiä rantoja ja pieniä rantakyliä. 

Opiskelijaelämä Perthissä

Opiskelussa Australiassa ja Perthissä ei ole kyse ainoastaan akateemisesta koulutuksesta vaan siitä, että koet uuden kulttuurin sisältä päin, tapaat uusia ihmisiä ja opit asioita itsestäsi. Perthin kirkkaat, pilvettömät päivät ja rento ja terveellinen elämäntapa ovat täydellinen paikka aktiiviiseen opiskelijaelämään. Kaupungin ympäristö puolestaan tarjoilee huikeat reitit road trippailuun. 

Rentoa elämää Perthissä

Yksi Perhin suosituimmista kaupunkirannoista on Cottesloe Beach. Ranta sijaitsee vain 15 minuutin päässä kaupungin keskustasta, ja se on tunnettu erityisesti rennosta tunnelmastaan. Cottesloen kyläilmapiiri on idyllistä ja alueen rikas merenkulkuhistoria ja loistavat ravintolat tekevät siitä mielenkiintoisen ja monipuolisen kohteen.

Hieman kauempana, parin tunnin matkan päässä, sijaitsee Margaret Riverin pikkukaupunki, joka on tunnettu viinintuotannostaan. Niin ikään Fremantlen satamakaupunki, Monkey Mian upeat rannat delfiineineen, Shark Bayn ainutlaatuinen luonto sekä Rottnestin saaren luonnonsuojelualue ovat kaikki upeita kohteita ja täydellisiä tasapainottajia opiskelujen parissa pakertamiselle.

Opiskelijaelämä Perthissä - Monkey Mia - KILROY

6 opiskelijabudjetille sopivaa aktiviteettia 

Perth on rento kaupunki, joka on kuitenkin todellinen metropoli täynnä kulttuuria, ravintoloita ja baareja. Moni asia tietenkin maksaa, mutta Perth tarjoilee mukavasti tekemistä myös opiskelijabudjetille. 

1. Nauti kaupunkipuistoista  - Kings Park
Kings Park on valtava puistoalue, joka on niin paikallisten kuin vierailijoidenkin suosiossa. Ihaile huoliteltuja puutarhoja ja pysähdy kahviloissa. Kings Park on hyvä paikka vaikkapa sitten opiskelulle tai ihan vain vapaa-ajan viettoon. 

2. Opettele surffielämään 
Aussielämä tarkoittaa biitsejä ja surffikulttuuria! Hyödynnä mahdollisuutesi ja opettele surffaamaan maailman parhailla aalloilla ja paikassa, jossa ei todellakaan ole puutetta ammattitaitoisista opettajista. Aalloilla hurjastelun ohessa käy lepuuttamassa kroppaa ja tankkaamassa energiaa esim. Wild Fig -kahvilassa (lähellä Trigg Beachiä). Lähempänä keskustaa upea spotti auringonlaskujen ihailuun löytyy Cottesloe biitsiltä.

3. Pinnacles-aavikko & Nambung-kansallispuisto
Nambungun-kansallispuisto on huima luontokokemus n. 3 tunnin ajomatkan päässä Perthistä. Toki paikalle pääsemiseksi sinun tulee järjestää kuljetus, joka ei tietenkään ole täysin ilmaista, mutta kun itse kansallispuiston maksut vain nimellisiä muutaman dollarin maksuja, sopii tämäkin spotti opiskelijabudjetille.

Alueella voi myös yöpyä camping-alueella, joten reissusta on helppo tehdä mukava viikonloppuretki. Suuntaa vielä kalkkikivimuodostelmien ihailun jälkeen rannalle ja ihmettelemään koralleja Thetis-järvelle.

Opiskelijaelämä Perthissä - Pinnacles-aavikko - KILROY

4. Art Gallery of Western Australia
Teemanäyttelyitä, mielenkiinen yhdistelmä historiaa ja nykypäivää, sekä puhuttavaa ja värikästä taidetta – tätä kaikkea on tarjolla Art Gallery of Western Australiassa. sisäänpääsy on ilmainen, mutta vierailijoita pyydetään jättämään vapaaehtoinen lahjoitus.

5. Western Australian Museum
Western Australia Museum on täydellinen kulttuurin ja tieteen kokonaisuus, johon kuuluu itse asiassa 6 erillistä museota. Vieraile museon kotisivuilla ja lue tarkemmin, mitä näyttelyitä on meneillään ja mitkä näyttelyt ovat ilmaisia.  

6. Sunnuntai-sessiot 
Älä missaa sunnuntaisia jammailu-sessioita! Ympäri Perthiä kahviloissa ja panimoissa yleisöä viihdyttää live-bändit: täydellinen ajanviettotapa leppoisaan sunnuntaihin. Niin ikään sunnuntaifiiliksiin sopii mainiosti katutaiteen ihailu ja iltauinti suosikkibiitsilläsi. 

Opiskelija-alennuksia Perthissä

Tiesithän, että kansainvälisellä opiskelijakortilla, saat erinäisiä opiskelija-alennuksia ja etuja niin Perthissä kuin muuallakin Australiassa – ja maailmassa.

Ilmasto Perthissä

Perthissä on varsin samanlainen ilmasto kuin Välimerellä: lämpimät kesät ja leudot talvet. Joulukuusta helmikuulle päivälämpötilat pyörivät 28°C tienoilla. Talviaikaan, kesäkuusta elokuulle, keskilämpötila päiväaikaan on n. 17°C. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of Western Australia?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä