University of the Sunshine Coast

Opiskelijakokemus University of the Sunshine Coastilta

Tradenomiopiskelija Veera lähti Sudy Abroad -vaihtoon Sunshine Coastin yliopistoon Australiaan. Aurinkoa, uusia ystäviä ja kansainvälistä tunnelmaa riittää ja Veera suosittelee yliopistoa erityisesti urheilua rakastaville rantaihmisille.

Nimi: Veera Kuusisto, 22
Pohjakoulutus hakiessa: Ylioppilastutkinto ja kolme lukukautta tradenomin opintoja Haaga-Heliassa
Opinto-ohjelma: Study Abroad -vaihto / Tradenomi (Johdon assistenttityö ja kielet)

Lue alta Veeran mietteitä:

Australia | Opiskelijakertomus | Sunshine Coast

SUNSHINE COAST | AUSTRALIA

Mikä oli ensivaikutelmasti maasta ja miksi valitsit juuri Australian?

Saavuin Australiaan heinäkuussa 2015. Ensivaikutelmani maasta oli erittäin positiivinen jo lentokentällä, australialaiset ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita. En ollut aiemmin vieraillut Australiassa. Maan ilmasto ja luonto olivat minulle suurin syy valintaan. Olen aiemmin matkustellessani tavannut australialaisia ja he ovat kaikki vaikuttaneet avoimilta ja rennoilta. Koin, että sopeutuisin maahan varmasti loistavasti ja täma onkin pitänyt hyvin paikkansa.

Miten kuvailisit Sunshine Coastia opiskelijakaupunkina?

Sunshine Coast on melko harvaan asuttu alue, enkä kutsuisi sitä varsinaisesti kaupungiksi. Alueella on kuitenkin muutama isompi keskittymä; Maroochydore, Mooloolaba ja Noosa ovat suurimpia alueita. Näistä löytyy kauppakeskuksia ja ravintoloita enemmän kuin yliopiston lähettyviltä. Sippy Downs-alue jossa yliopisto sijaitsee, on varsinainen opiskelijoiden taajama, ja asuntola-alueilta löytyy aina menoa. 

Australia | Opiskelijakertomus | Sunshine Coast

HAKUPROSESSI

Miten päädyit University of the Sunshine Coastin vaihto-ohjelmaan?

Halusin nimenomaan Queenslandin osavaltioon vaihtoon. Pohdin Sunshine Coastin, Brisbanen ja Gold Coastin väliltä. Sunshine Coastilla oli sopiva kurssivalikoima sopimaan osaksi tutkintoani, joten päädyin tänne.

Miten hakuprosessi eteni?

Aloitin vaihdon suunnittelun ja hakuprosessin hyvissä ajoin noin 9 kuukautta ennen lukukauden alkua. Tiesin, että minun tulee suorittaa IELTS-koe (International English Language Testing System), joten halusin varata tälle tarpeeksi aikaa. Hakuprosessi sujui yllättävän kivuttomasti. Täytin vaadittavat paperit ja hakemukset mitkä KILROY toimitti eteenpäin yliopistolle. Vastaus yliopistolta tuli nopeasti, minka jälkeen siirryin hakemaan viisumia. Tämäkin sujui helposti ja nopeasti.

Asutko asuntolassa vai yksityiseltä puolelta vuokratussa asunnossa? Miten asunnon hankkiminen hoitui?

Asun yhdessä yliopiston lähella olevista yksityisistä asuntoloista. Varsity Apartments on suurin (ja menevin) kolmesta asuntolavaihtoehdosta. Asuntola-alue koostuu monista pienehköistä taloista, joissa jokaisessa on neljä asuntoa. Jokaisessa asunnossa asuu neljä opiskelijaa, joilla kaikilla on oma makuuhuone ja kylpyhuone. Täytin Varsityn nettisivuilla lomakkeen noin kaksi kuukautta ennen lukukauden alkua ja vastaus tuli nopeasti. Varsity ja kaksi muuta asuntola-aluetta ovat hieman kalliita sisämaasijaintiin nähden, mutta loistavia paikkoja aloittaa opiskelijaelämä ja tutustua ihmisiin.

Australia | Opiskelijakertomus | Sunshine Coast

OPINNOT

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Suoritan University of the Sunshine Coastilla kolme kurssia tänä lukukautena mikä vastaa 21 Suomen opintopistettä. Näin ollen minulla on koulua ainoastaan kolmena päivänä viikossa. Koulupäiväni muodostuvat luennoista ja pienryhmätunneista. Luennot kestävät kaksi tuntia ja pienryhmätunnit yhden. Ajoissa koulusta päästyäni on helppo hypätä bussiin yliopiston pysäkiltä ja suunnata rannalle!

Miten olet viettänyt vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikaani vietän paljon rannoilla ja urheillen. Sunshine Coastilla on lukuisia mahtavia rantoja niin auringonottajien kuin surffaajienkin mieleen. Coastilla on lukuisia hyviä vaellus ja vuorikiipeilyalueita huikeine näkymineen. Yliopistolla on myös loistavat ja edulliset urheilumahdollisuudet (kuntosali, uima-allas, ryhmäliikuntatunnit, erilaiset urheilukerhot ja -seurat). Mikäli kaipaan enemmän kaupunkielämää, on Brisbaneen edullista ja melko helppoa päästä julkisilla kulkuvälineillä. Autolla matka kestää noin 45 minuuttia.

Millaista opiskelu on ollut? Mikä on ollut antoisinta?

Opiskelu on sujunut odotukset ylittävästi. Olen aina opiskellut pääosin suomeksi, joten oletin englanniksi opiskelun olevan haastavampaa. Toistaiseksi opiskelu on sujunut yllättävän leppoisasti ja olen saanut hyviä arvosanoja esseista ja esitelmistä. Australian tutorial (pienryhmä) tunnit ovat erilaisia kuin Suomessa. Luentomaisuuden sijaan tunneilla täytyy vuorovaikuttaa, olla aktiivinen ja mukana keskusteluissa. Erään suorittamani kurssin kokonaisarvosanasta kolmasosa muodostuu tuntiaktiivisuudesta. Vuorovaikutus on antoisin piirre opiskelussa. 

Entä mikä on ollut haastavinta?

Haastavinta on ollut erilainen akateemisten lähteiden käyttö kuin Suomessa. Harvard lähdeviittaus oli minulle uusi asia, minkä pohtimisessa meni hetki. Yliopistolla on kuitenkin erilaisia työpajoja viikoittain. Näissä opettajat vastaavat kysymyksiin ja auttavat raporttien ja esseiden teossa.

Oletko huomannut eroja suomalaiseen opiskelukulttuuriin verrattuna? 

Täällä yliopistolla on ehdottomasti enemmän kerhoja ja aktiviteetteja kuin Suomessa. Suurimmat erot suomalaiseen opiskelukulttuuriin ovat lyhyemmät koulupäivät ja kansainvälisempi ilmapiiri. Yleensä opiskelijat suorittavat noin 4 kurssia lukukautta kohden. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että työtä olisi vähemmän... 

Australia | Opiskelijakertomus | Kampus University of the Sunshine Coast

TULEVAISUUS

Millaisia mahdollisuuksia vaihto Australiassa tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on? 

Koen, että ulkomaan opintojaksolla on suuri etu tulevaisuuden työnäkymiä ajatellen. Olen kiinnostunut työskentelystä kansainvälisessa ympäristössä. Suunitelmani on jäädä Sunshine Coastille pidemmäksi aikaa ja suorittaa työharjoitteluni täällä.

Millaisia vinkkejä antaisit ulkomaille opiskelemaan hakeutuvalle?

Ulkomaille opiskelemaan hakeutuvia kehottaisin ehdottamasti ottamaan kaiken irti kokemuksesta, olemaan aktiivisia ja poistumaan omilta mukavuusrajoiltaan. Australiaan suuntaavia kehoitan säästämään rahaa mahdollisimman paljon ennen matkaa, maan kallis hintataso on hieman yllättänyt. Maassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, joten matkakassa kannattaa olla valmiina. Sunshine Coastin alueelle suuntaavia suosittelen myös ehdottomasti hankkimaan auton. Uusia opiskelijoita kehoitan asumaan ainakin ensimmäisen lukukauden yliopiston asuntoloilla, näissä on helppo tutustua niin paikallisiin kuin kansainvälisiinkin opiskelijoihin.

Kenelle suosittelet University of the Sunshine Coastia?

University of the Sunshine Coastia suosittelen kaikille kansainvälisesta ilmapiiristä nauttiville. Kampusalue ei ole valtava, joten tuttuja kasvoja näkyy joka päivä ja ihmisiin on helpompi tutustua. Yliopiston ehkä suosituin opinto-ohjelma Sport and Exercise Science näkyy kampuksella, urheilusta nauttiville paikka on erinomainen. Nimensä mukaisesti Sunshine Coastilla aurinkoa ja lämpöä riittää, joten aluetta suosittelen kaikille rantaihmisille.

Australia | Opiskelijakertomus | Moolaba Beach

Jos kiinnostuit Sunshine Coastin Yliopistosta, ota yhteyttä, niin aloitetaan yhdessä tulevaisuutesi suunnittelu!

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of the Sunshine Coast?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä