University of the Sunshine Coast

Opiskelijaelämä Sunshine Coastilla

Opiskelijaelämä Sunshine Coastilla

Sen lisäksi että Sunshine Coast on erinomainen opiskelupaikka se on myös jotakuinkin täydellinen paikka aktiiviseen elämään täynnä uusia kokemuksia ja jännittäviä hetkiä. Sunshine Coastilla opiskelijaelämään kuuluvat huikeat biitsit, upeat maisemat, lukuisat bileet sekä tietenkin läheisen Brisbanen laaja kulttuuritarjonta.

Sunshine Coastin metropoli sijaitsee n. tunnin ajomatkan päässä Bribanesta pohjoiseen, Tyynenmeren rannikolla. Alue ja sen lähiympäristö on täydellinen kombo kaupunkeja ja luontoa, joten luentojen ulkopuolisen elämän täyttäminen onnistuu vaivatta!

Sunshine Coast – Biitsejä ja kansallispuistoja

Jos purjehdus, surffaus, auringossa paistattelu ja uinti kuuluvat oleellisena osana täydellisen vapaapäivän määritelmääsi, tulet todella nauttimaan opiskelijaelämästä Sunshine Coastilla! Mahtavia biitsejä on vaikka kuinka paljon, ja omat suosikkisi nousevat varmasti nopeasti esille, mutta näillä pääset jo hyvään alkuun australiaiseen rentoon elämään sopeutumisessasi: Noosa Main BeachCoolumMaroochydoreAlexandra HeadlandMooloolabaKawana WatersKings BeachHervey BayRainbow beach ja Fraser Coastin rannat.

Australian luonto on ainutlaatuista ja komeudessaan täysin lumoavaa – jotakin, mitä on vaikea käsittää ennen kuin sen on nähnyt omin silmin. Jo pelkästään Queenslandin alueelta löytyy monta mielenkiintoista ja ehdottomasti vierailemisen arvoista kansallispuistoa, joissa kannattaa käydä hämmästymässä:

  • Mapleton Falls National Park
  • Kondalilla National Park
  • Glass House Mountains National Park
  • Noosa National Park
  • Great Sandy National Park.

Opiskelijaelämä Sunshine Coastilla - Mooloolaba Beach


4 ilmaista aktiviteettia Sunshine Coastilla 

Vaikka tavallisesti tekemisestä, menemisestä ja kokemisesta joutuu pulittamaan jotakin, ei ihan kaikesta onneksi tarvitse maksaa. Tässäpä muutama vinkki maksuttomiin muistoihin:

  1. Sunshine Coastilla on useita huikeita kasvitieteellisiä puutrahoja, joista kahteen on ilmainen sisäänpääsy: Maroochy Regional Bushland Botanic Gardens ja Noosa Botanic Gardens.
  2. Lähde vaellukselle sademetsään ja kuuntele lintujen vaelluspoluille luomaa huimaa äänimaisemaa, joka pistää väkisinkin hymyilyttämään. 
  3. Queenslandin alueella, olitpa sitten oikeastaan missä vain kunhan pidät silmät auki, pääset ihailmeaan huikeimpia auringonnousu ja -laskunäkymiä, joita olet koskaan ja missään muualla todistanut. 
  4. Päivittäin aukiolevat ruoka- ja käsityömarkkinat ovat hauskoja ja tunnelmallisia vierailukohteita, vaikket sitten päätyisi mitään ostamaankaan. 

Tekemistä Sunshine Coastin ulkopuolella?

Jos aika jostain syystä kävisi pitkäksi kampuksella ja Sunshine Coastin lähialueella, ei lisävaihtoehdot upeille maisemille ja mielenkiintoiselle tekemiselle ole kaukana. Valtaosa USC:n opiskelijoista opiskelee sen pääkampuksella Sippy Downsissa (lue lisää kampuksista), josta käsin teet ketterästi viikonloppureissuja mm. 

Opiskelijaelämä Australiassa - BrisbaneTekeminen ei kuitenkaan rajoitu näihin mainintoihin. Sunshine Coastin alue on täydellinen sinulle, joka nautit aktiivisesta elämästä. Miten olisi esim. delfiinien ja valaiden bongailu, erilaiset urheilulajien testailu, ravintoloissa herkuttelu ja uusien lempiruokien metsästys, taidegallerioissa ihmettely ja yöelämään antaumuksella heittäytyminen? Matkakuumetta parantamaan suosittelemme reissuja Whitsundays saarille, Ayers Rockin mystisiin maisemiin ja monipuoliseen Darwiniin

Road trippailu Australiassa

Aivan loistava tapa nähdä Australiaa on hypätä auton rattiin ja kruisailla oman suunnitelman mukaan hyvässä porukassa. Tee biitsi- ja kansallispuistoreissuista todellisia seikkailuita ja vuokraa menopeliksi auto. Tee lyhyempiä reissuja itärannikolla viikonloppuisin ja hyödynnä lomakaudet pidemmillä road trip -reiteillä.

Opiskelijaelämä Sunshine Coast - Road trip

Opiskelija-alennuksia Australiasta

Australia ei ole se maailman edullisin maa asua ja elää, joten helpottaaksesi opiskelijaelämää kannattaa hyödyntää ISIC-kortin tuomat opiskelija-alennukset Australiassa. Muista kysyä opiskelijaetuja aina – moni paikkaa antaa opiskelija-alennusta vaikkei sitä erikseen mainostakaan!

Sääolot Queenslandissa

Queensland on Australian aurinkoisin paikka: keskimäärin vuodessa on 263 aurinkoista päivää. Subtrooppinen ilmasto tarkoittaa lämpimiä, kosteita kesiä ja leutoja talvia. Kesäkuukauksisi lasketaan joulu-, tammi- ja helmikuu, jolloin lämpötilat pyörivät 21 ja 31 asteen välillä. Talvikuukausina, kesä–elokuussa, lämpötila on tavallisesti 9–19°C.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of the Sunshine Coast?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä