University of Technology Sydney

Opiskelijatarinoita University of Technology Sydney

Opiskelijatarinoita University of Technology Sydneystä

University of Technology Sydneyssä opiskelee paljon ulkomaalaisia opiskelijoita ympäri maailman. Lue alta ruotsalaisen Johannan ja norjalaisen Maritan ajatuksia opiskelusta Australiassa.

Kuka: Johanna Ruotsista
Mitä: Bachelor of Management in Tourism


Opiskelijatarinat UTS

"Nimeni on Johanna ja opiskelen kandin tutkintoa UTS:ssä pääaineenani matkailun liikkeenjohto. Valitsin UTS:n yliopistokseni sen hyvän maineen ja kansainvälisyyden takia – ja tietenkin, koska rakastan matkustelua, Australia oli täydellinen valinta minulle! En halunnut opiskella pelkkää matkailua vaan olin, ja olen edelleen, erityisen kiinnostunut nimenomaan alan kaupallisesta, yrityspuolesta. UTS:ssä minulla on paljon hyviä kurssivaihtoehtoja, jotka tukevat tätä mielenkiintoani. Olen tähän mennessä suorittanut kursseja mm. taloustieteen, markkinoinnin, kirjanpidon ja johtamisen aloilta.

Vapaa-ajallani olen aktiivinen ja viihdyn paljon kaupungilla. Asun todella hyvällä paikalla, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Sydneyn keskustasta, eli olen keskellä kaikkea menoa ja mahdollisuuksia. Toki tämä ratkaisu ei ollut se kaikkein edullisin, mutta mielestäni ehdottomasti hieman tavallista isomman opiskelijavuokran arvoista! Asun kolmen kämppiksen kanssa, joiden kanssa viihdymme hyvin yhdessä vaikka meillä kaikilla onkin myös omat kaveripiirit. Opiskelujen lisäksi olen myös töissä kahtena päivänä viikossa läheisessä kahvilassa. 

Olen todella tyytyväinen päätökseeni tulla tänne opiskelemaan. Itse asiassa kaikki on jopa paremmin kuin osasin etukäteen edes odottaa: saan hyviä arvosanoja, asun unelmakämpässäni, viihdyn töissä ja olen saanut aivan mahtavia uusia kavereita.

Tämänastisen elämäni paras päätös."

--------------------------------------------------------------------------------------

Kuka: Marita Norjasta
Mitä: Bachelor of Nursing

Opiskelijatarinat UTS

"Yliopiston ilmapiiri ja opiskelijoiden yhteishenki on jotakin, mitä en osannut edes odottaa. Täällä on aivan loistava fiilis, vaikka jokainen tietenkin aika ajoin tuskailee omien opintojensa kanssa. Mietin ennen lähtöä paljon, että uskallanko lähteä yksin, mutta olen nopeasti huomannut, kuinka helposti täällä tutustuu uusiin ihmisiin. Yliopistolla on hyvä järjestelmä ulkomaalaisten opiskelijoiden kotouttamiseksi ja vapaaehtoiset vanhemmat opiskelijat toimivat tutoreina ja tutustuttavat uudet opiskelijat niin toisiinsa kuin yliopiston monipuoliseen aktiviteettitarjontaankin. Olen tuntenut oloni tervetulleeksi heti ensimmäisestä päivästä alkaen!

Yliopisto ja sen monet opiskelijajärjestöt ja kerhot järjestävät paljon erilaisia tapahtumia, joissa tapaa muita opiskelijoita, tutustuu kaupunkiin ja joista saa hyvää vastapainoa opinnoille. Viihdyn Sydneyssä ja UTS:ssä todella hyvin, enkä ole katunut hetkeäkään päätöstäni lähteä opiskelemaan Australiaan!"

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kuka: Peter Ruotsista
Mitä: Master of Engineering Management

Opiskelijakokemus UTS - KILROY

"Aikani UTS:ssä todella teki minuun vaikutuksen ja valmisti minua hyin työelämään. Opiskelu ulkomailla antoi minulle tukevan akateemisen pohjan, valmisti minua kovaan työntekoon ja paransi taitojani tuottaa tuloksia annetuissa puitteissa.

Kotiin palattuani sain unelmieni työpaikan: minut palkattiin projektijohtajaksi tekniikkayritykseen, jossa teen töitä öljy- ja kaasualalla. Tuntuu, että urani on lähtenyt käyntiin lupaavasti, ja vieläpä heti valmistumiseni jälkeen!

Parasta Australiassa opiskelussa oli ehdottomasti kurssien vaativuus. Kursseilla on todella tehtävä töitä, mutta kun opiskelulla on koko ajan selkeä tavoite ja tekeminen ja oppiminen on yhteydessä todellisen työelämän kanssa, on itsensä motivointi helppoa.

Nautin kovasti korkeatasoisesta opetuksesta, luennoista ja esitelmistä. Koulutusohjelmassani tehtiin jonkin verran ryhmätöitä, joita esiteltiin sitten porukalla. Toisten esityksien seuraaminen oli todella opettavaista ja mielenkiintoista. Oli todella valaisevaa nähdä ja kuulla erilaisia ratkaisumalleja ja päätelmiä. Ison osan tähän kokemukseen antoi kansainvälinen opiskelijaporukka: jokainen kansallisuus ja persoona toi oman lisänsä sosiaalisen aspektin lisäksi myös itse oppimiseen.

University of Technology Sydneyssä puitteet ovat erinomaiset. Tietokonesaleissa oli aina tilaa, ja kirjasto on aivan uskomaton. Niin ikään erilaiset opiskelijoiden tukipalvelut toimivat todella hyvin: sain apua asunnon etsintään ja opiskelijoiden terveydenhoito toimi niin ikään mutkattomasti. Kampuksen ruokailumahdollisuudet tekivät opiskelijaelämästä helppoa."

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of Technology Sydney?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä