University of Technology Sydney

Opiskelijaelämä Sydneyssä - Opiskelu Sydneyssä

Opiskelijaelämä Sydneyssä

Opiskelu Sydneyssä on täynnä hyviä puolia, mutta meidän on myös varoitettava kaikkia potentiaalisia Sydneyhin muuttavia: mitä enemmän vietät aikaa Sydneyssä sitä suurempi on rakastumisen riski. Tähän kaupunkiin ja sen opiskelijaelämään on helppoa retkahtaa, joten pidä varasi. Tosin elämä ilman riskien ottoa olisi aika tylsää...

Sydney on suurkaupunki täynnä tekemistä, näkemistä, kuulemista ja maistelemista. Sydney pulppuaa kulttuuria, väriä ja menoa niin päivällä, illalla kuin yölläkin – toisin sanoen, se on täydellinen paikka viettää ikimuistoista opiskelijaelämää.

Sydney on mielenkiintoinen sekoitus eri taustoista tulleita ihmisiä, ja tässä joukossa kansainväliset opiskelijat tuovat katukuvaan oman lisävärinsä. Sydneyssä yhdistyy niin ikään kutkuttavalla tavalla dynaaminen kaupunki- ja leppoisa biitsielämä, moderni urbaaniympäristö ja vehreä luonto ja ainutlaatuinen eläimistö. University of Technology Sydneyn kampus on kaiken tämän keskellä – sinä voit olla kaiken tämän keskellä! 

Tekemistä opiskelijabudjetilla

Opiskelun ja huvittelun yhdistäminen ei ole missään yhtä helppoa kuin Sydneyssä: siirry tenttikirjojen kanssa biitsille tai jätä kirjat kokonaan kotiin ja hyppää surffilaudalle. Aurinkoisina päivinä kaupunki tarjoaa tekemistä niin hiekka- kuin asfalttialustallakin, joten University of Technology Sydneyn opiskelijana vapaalle vaihtaminen onnistuu helposti.

Opiskelijaelämä Sydneyssä - KILROY vie maailmalle

Siirry lautalla Manlyn biitseille ja nauttimaan täydellisistä fish&chips-makupaloista, tai hyppää bussiin ja matkaa Bondi-biitsille kuuntelemaan aaltojen lumoavaa elämöintiä, loikoilemaan hiekalle ja shoppailemaan alueen lukuisissa putiikeissa. Jo 10 kilometrin säteeltä keskustasta löydät useampia huippurantoja, joista valita, joten rantaelämäkään ei ole aina saman toistoa ja opintojesi aikana valikoit joukosta varmasti myös sen oman suosikkisi! 

Kasvitieteellinen puutarha
Royal Botanic Gardens on loistava paikka tuulettaa tenttiaivoja, ihailla kukkaloistoa ja nauttia vehreästä luonnosta keskellä kaupunkia. Puistossa järjestetään myös aika ajoin ilmaisia ulkoilmakonsertteja, jotka tarjoavat leppoisaa ajanvietettä.

Opiskelijaelämä Sydneyssä -
 Nauti luonnosta kaupungin keskellä - KILROY

Maisemareitit
Sydneyssä riittää biitsejä, mutta surffauksen, uinnin ja rannalla loikoilun lisäksi rannat luovat kaupungille myös ainutlaatuisia näkymiä, joista kannattaa ottaa ilo irti myös hieman etäämmältä. Näin alkuun suosittelemme esim. Bondin rantoja ja sieltä maisemareittiä pitkin kävelyä Coogee-rannalle. Nämä henkeäsalpaavat maisemat jäävät varmasti mieleesi ikuisiksi ajoiksi. On muuten aika ainutlaatuista, että voit myöhemmin muistella juuri näitä näkymiä toisena kotinasi ja opiskelijaelämäsi taustakulissina!

Satama-alueen näköalat
Sydneyn oopperatalo on kuuluisa maamerkki ja vaikuttava näky myös livenä. Jos opiskelijabudjettisi ei riitä sisälle asti konserttisaliin näytösiltana, on rakennuksen ulkopuoli ja sen ympäristö varsin hyvä vaihtoehto näkymiensä osalta. Koko satama-alue on kaunis ja eläväinen, joten tutustu ihmeessä opiskelukaupunkiisi myös näillä nurkilla.

Sydney Harbour Bridge
Sydneyn kuuluisan sillan kaarella taiteilusta joutuu pulittamaan jokseenkin kovan hinnan, mutta toisaalta huipulla näkymät ovat kyllä huikeat, ja kokemuksena tämä "kävelyretki" jää varmasti mieleesi!

Budjettivaihtoehto on unohtaa valjaat ja maksulliset liput ja yksinkertaisesti käppäillä Sydney Harbour Bridge päädystä päätyyn: maisemat ovat näkemisen arvoiset tältäkin korkeudelta ja siinä on jotakin jännittävää ja outoa kävellä monumentilla pelkän kaukaa ihailun sijaan. Sillalla on oma väylä autojen, kävelijöiden ja junien lisäksi myös pyöräilijöille, joten jos käppäilyssä ei ole tarpeeksi vauhtia, voit huristella sillalla myös pyörällä.

Harbour Bridge - Climbing

Road trip Australiassa

Sydney itsessään tarjoaa opiskelijoille vaikka mitä, mutta Australia on paljon muutakin kuin vain Sydney. Road trip on täydellinen tapa tutustua tähän valtavaan maahan ja sen moninaisiin hämmästelyn aiheisiin. Kurvaa maanteille matkapakulla ja vietä ikimuistoisia hetkiä uusien opiskelukavereidesi seurassa.  

Opiskelija-alennuksia Sydneyssä

Opiskelijan kannattaa aina kysyä mahdollisista opiskelija-alennuksista, vaikka yritykset eivät niistä erikseen mainostaisikaan. Kansainvälisellä ISIC-kortilla sinulla on ulottuvillasi jo yli 140,000 erilaista alennusta ja etua, joten korttia kannattaa vilauttaa vähän joka paikassa – pienikin alennus auttaa venyttämään opiskelijabudjettia hieman pidemmälle. Hanki kortti, lataa appi puhelimeesi ja hyödynnä Sydneyn opiskelija-alennukset.

Sää Sydneyssä

Sydneyssä vallitsee lauhkea ilmasto, mikä tarkoittaa lempeän lämpimiä kesiä ja leutoja talvia. Vuoden lämpimimmät kaudet osuvat tammi- ja helmikuulle, jolloin keskilämpötilat pyörivät 18-25°C paikkeilla. Joskin korkeimmillaan lämpötilat voivat nousta jopa yli 40 asteen. Kylmimmät kuukaudet ovat puolestaan kesä- ja heinäkuu, jolloin keskilämpötilat vaihtelevat 8-16°C välimaastossa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of Technology Sydney?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä