University of Sydney

Opiskelijaelämä Sydneyssä

Opiskelijaelämä Sydneyssä

Sydney on upea opiskelijakaupunki, joka tarjoilee ottajalleen lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia. Eikä aina tarvitse edes olla menossa - Sydneystä löydät myös rauhalliset puistot ja puutarhat vaikkapa tenttilukemista ajatellen.

Sydneyssä opiskelijan elämä ei käy tylsäksi 

Sen lisäksi että Sydneyssä opiskelee iso joukko nuoria, on Sydney muutoinkin dynaaminen ja loistava kotipaikka kaikille kulttuurista, hyvästä ruoasta ja rennosta ilmapiiristä nauttiville. Sydney on lisäksi yksi maailman monikulttuurisimmista kaupungeista: kaupungin asukkaat edustavat yli 200 eri kansallisuutta! Sydney on siis täydellinen paikka törmätä ja tutustua uusiin kulttuureihin, kieliin, näkökulmiin ja ihmisiin. Ja yksi parhaista tavoista heittäytyä kulttuurien maailmaan on maistella erilaisia ruokia, joista ei todellakaan ole puutetta Sydneyssä. Kaiken kaikkiaan siis Sydney on juuri osuva spotti ikimuistoisen opiskelijaelämän viettoon! 

Yhdistä kaupunki ja hiekkaranta

Opiskelijaelämä Sydneyssä - KILROY

Jos biitsielämä kuulostaa houkuttelevalta, on Sydney tulevana kotipaikkanasi mitä osuvin. Kaupungin keskustasta käsin alle 45 minuutin etäisyydellä on 35 huippurantaa, joista valita oma suosikkisi! 

Jättimäisten hiekkalaatikkojen lisäksi Sydneyssä on useita viihtyisiä puistoja, joissa vietät aikaa vain oleillen. Jos taas kaipaat enemmän ohjelmaa ja harhautusta pänttäämisestä, etsi tiesi gallerioihin ja merkkaa kalenteriin mitä erilaisemmat kaupunkifestarit. Niin ikään shoppailu on tehty helpoksi – kunhan vain pidät budjettiasi silmällä.   

5 tärppiä opiskelijaelämään Sydneyssä

Sydney koostuu muiden suurkaupunkien tapaan useista keskenään jokseenkin erilaisista naapurustoista, joilla kullakin on omat piirteensä, oikkunsa ja viehätyksensä. Kun viivyt kaupungissa lyhyttä lomaa kauemmin, sinulla on loistava mahdolisuus tutustua Sydneyn monipuolisiin kasvoihin, bongata piilotettuja helmiä ja opiskelijabudjetille sopivia ravintoloita ja ostospaikkoja.

1: The Rocks

Opiskelijaelämä Sydneyssä - KILROY

Lähde kävelylle historialliselle The Rocks -alueelle ja löydä omat lempipaikkasi Sydneyn vilinästä. Ihaile vanhoja rakennuksia ja nauti alueen ainutlaatuisesta tunnelmasta. Osa alueen kaduista kertovat tarinoita aina vuodesta 1788 alkaen!

2: Royal Botanic Gardens

Kasvitieteellinen puutarha on mitä parhain ympäristö ladata akkuja, lukea tenttiin tai yksinkertaisesti vain viettää aikaa uusien opiskelukavereiden kanssa. Kiertele ympäriinsä kukkien keskellä, läppäile poluilla, ihaile satamamaisemia ja paistattele auringossa nurmiaukioilla. Tästä ei lukunurkkaus ja työhuone paljoa parane! 

3: Sydney Harbour Bridge

Opiskelijaelämä University of Sydney - KILROY

Ikoninen Sydney Harbour Bridge on tuttu turistikuvista, mutta sillalla on keskeinen merkitys paikallisille, ja kaarisillalta avautuvia näkymiä osaa arvostaa niin turisti kuin paikallisetkin. Silta ei luonnollisestikaan ole vain nähtävyys vaan se toimii yhdistävänä linkkinä: kävele tai pyöräile The Rocksilta toiselle puolelle Milsons Pointiin ja pysähdy matkalla hetkeksi ihailemaan kaupunkisiluettiaSillan ylitys on ilmaista, mutta jos haluat viedä kokemuksen uudelle tasolle, voit aina ympäröidä itsesi turvavaljailla ja kivuta kaaren huipulle maksua vastaan. 

4: Government House

Opiskelijaelämä University of Sydneyssä - KILROY

Hulppea hallintorakennus kasvitieteellisen puutarhan kupeessa on täynnä historiaa ja tarinoita, joihin kannattaa tutustua. Historian lisäksi itse rakennus ja sen ympäristö ovat kaunista katseltavaa, joten poikkea viettämään leppoisa päivä tutustuen uuden kotikaupunkisi menneisyyteen. Lisäinfoa Government Housen omilta sivuilta.

5: Queen Victoria -rakennus 

Osoitteessa 455 George Street seisoo komeana historiallinen Queen Victoria -rakennus, joka pitää sisällään pääasiallisesti ylellisiä putiikkeja. Koko korttelin kokoinen rakennus on hulppea arkkitehtuurinen teos, jossa kannattaa käydä vaikkei opiskelijabudjetti venyisikään itse ostosten tekoon. Rakennuksen ainutlaatuisiin piirteisiin lukeutuu sen kaksi mekaanista kelloa: Royal Clock kertoo ajan lisäksi Ison Britannian historiaa ja Great Australian Clock esittää puolestaa 33 eri tapahtumaa Australian historiasta. Kätevä tapa oppia samalla kun ihmettelet kellojen rakentamiseen käytettyjä kädentaitoja.

Road trippailu Australiassa

Sydneyssä liikut varsin kätevästi julkisilla, mutta Australia on täydellinen road trip -reissuille, joten viikonloppuisin ja lomilla kannattaa vuokrata auto alle ja lähteä seikkailuihin kaupungin ulkopuolelle. Road trip on täydellinen tapa tutustua Autsralian monimuotoisiin maisemiin, ja erityisesti matkapakut, joissa on tietenkin tilaa surffilaudalle, ovat se aussijuttu.  

Opiskelija-alennuksia Sydneyssä

Opiskelijan kannattaa aina kysyä mahdollisista opiskelija-alennuksista, vaikka yritykset eivät niistä erikseen mainostaisikaan. Kansainvälisellä ISIC-kortilla sinulla on ulottuvillasi jo yli 140,000 erilaista alennusta ja etua, joten korttia kannattaa vilauttaa vähän joka paikassa – pienikin alennus auttaa venyttämään opiskelijabudjettia hieman pidemmälle. Hanki kortti, lataa appi puhelimeesi ja hyödynnä Sydneyn opiskelija-alennukset.

Sää Sydneyssä

Sydneyssä vallitsee lauhkea ilmasto, mikä tarkoittaa lempeän lämpimiä kesiä ja leutoja talvia. Vuoden lämpimimmät kaudet osuvat tammi- ja helmikuulle, jolloin keskilämpötilat pyörivät 18-25°C paikkeilla. Joskin korkeimmillaan lämpötilat voivat nousta jopa yli 40 asteen. Kylmimmät kuukaudet ovat puolestaan kesä- ja heinäkuu, jolloin keskilämpötilat vaihtelevat 8-16°C välimaastossa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of Sydney?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä