University of Sydney

Hakeminen University of Sydneyyn

Hakeminen University of Sydneyyn

University of Sydneyssä on käytössä ns. jatkuvan haun järjestelmä, mikä tarkoittaa, ettei yliopistolla ole tarkkoja viimeisiä hakupäivämääriä. Kuinka haku sitten toimii, ja kuinka varmistat paikan haluamastasi koulutusohjelmasta? Lue eteenpäin ja kysy loput opintoneuvojiltamme.

University of Sydneyn virallisena edustajana Suomessa meillä on suora yhteys yliopistoon ja saamme tarvittaessa vastaukset kinkkisiinkin kysymyksiin nopeasti ja luotettavasti. 

Milloin hakea University of Sydneyyn?

Suosittelemme, että aloitat hakuprosessin mahdollisimman nopeasti. Vaikka yliopistolla ei tosiaan ole tarkkoja aikarajoja hauille, sinun kannattaa silti olla liikenteessä ajoissa. 

Vaikka voit tulla hyväksytyksi oikeastaan miloin tahansa, on osaan opiskelija-asuntoihin tarkat hakupäivämäärät ja luonnollisestikin sinulla on paremmat mahdollisuudet valita mieleisesi asunto ja esim. lennot, kun olet liikenteessä ajoissa.

Haun ja aloitusajankohtaan olisi hyvä saada vähintään pari kuukautta, jotta ehdit järjestää kaikki käytännön asiat rauhassa: lennot, vakuutukset ja tietenkin opiskelijaviisumi. Lyhyemmässäkin ajassa voit ehtiä (riippuen opintoalasta ja kulloisestakin viisumien käsittelyajasta), joten aina kannattaa kysyä opintoneuvojiltamme, jos innostut jostakin koulutusohjelmasta vaikka sitten hieman myöhässä.

Pääsyvaatimukset

University of Sydneyllä ei ole tiettyjä, kaikille koulutusohjelmille ja opintoaloille yhteisiä pääsyvaatimuksia. Keskimäärin voidaan kuitenkin sanoa, että opiskelijoilta edellytetään vähintäänkin keskitason arvosanoja aiemmista opinnoista. Hakuvaiheessa yliopiston komitea ottaa huomioon, koulutusohjelmasta riippuen, nykyiset ja aikaisemmat opintosi: mitä ja millä arvosanoin olet opiskellut. 

Tarkemmat tiedot pääsyvaatimuksista ja arvion mahdollisuuksistasi päästä sisään saan tietenkin opintoneuvojiltamme.

Kielivaatimukset

Kielivaatimuksilla pyritään varmistamaan, että kukin opiskelija pystyy sekä seuraamaan että osallistumaan aktiivisesti opetukseen. University of Sydney hyväksyy suomalaisilta opiskelijoilta lukion päättötodistuksen hyvät (8-10) arvosanat todistukseksi kielitaidosta. Vaatimukset saattavat kuitenkin vaihdella hieman vuodesta toiseen ja riippuen, mihin tiedekuntaan olet hakemassa, eikä suorituksista saa olla tavallisesti yli 5 vuotta. 

Jos sinun tulee todistaa kielitaitosi erikseen, tämä tarkoittaa standardoituja TOEFL- ja IELTS-kielitestejä. Testit ovat maksullisia, joten ennen kuin ilmoittaudut ja teet tarvittavat järjestelyt, tarkista opintoneuvojiltamme, tarvitsetko erillistä todistusta.

Stipendit

Kun olet yhteydessä opintoneuvojiimme saat samalla infoa myös stipendimahdollisuuksista. Tutustua eri vaihtoehtoihin jo etukäteen, niin saat yleiskäsityksen, minkälaista taloudellista tukea sinun on mahdollista hakea. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of Sydney?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä