University of South Australia

Opiskelijaelämä Adelaidessa - KILROY

Opiskelijaelämä Adelaidessa

Adelaide on yksi maailman parhaista asua ja opiskella! Kaupungin keskustaa ympäröi jopa 29 puistoa ja keskusta-alueellakin on useita pieniä kaupunkipuistoja - Adelaidesta ei puutu vehreyttä! Vehreyden ja vihreyden lisäksi Adelaide on juhlakaupunki, festarikaupunki ja bilekaupunki. Varsin miellyttävä ympäristö opiskelijaelämälle! Lue lisää opiskelijaelämästä Adelaidesta tältä sivulta ja tee sitten päätöksesi hakea University of South Australiaan.

Adelaide tunnetaan kauniista rannoistaan, vihreistä puistoistaan, korkeatasoisesta viiniteollisuudesta sekä vilkkaasta kaupunkikulttuurista ja lukuisista festivaaleista. Kaiken kaikkiaan Adelaide tarjoaa loistavat puitteet aktiiviselle opiskelijaelämälle.

Juhlia ja tapahtumia Adelaidessa

Kansainvälisenä opiskelijana University of South Australiassa nautit opintojen ohella Adelaiden dynaamisesta tunnelmasta ja tekemisen paljoudesta, joka tuo mukavasti vastapainoa tenttilukemisille ja esseiden kirjoittamisille.

Etelä-Australian osavaltio tunnetaan Festari-osavaltiona sen lukuisten tapahtumien vuoksi. Erityisen paljon tekemistä ja ihmettelemistä riittää Mad Marchin aikana, jolloin Adelaide isännöi vuoden suurimpia tapahtumia ja sää on parhaimmillaan. 

Suosittu Adelaide Fringe festival starttaa vuosittain helmikuussa ja kestää jopa kolme viikkoa! Joka ilta ympäri kaupungin ohjelmassa on konsertteja, tanssia, kabareeta, teatteria ja komediaa. Koko kaupunki on liikkeellä fiilistelemässä musisointia, katutaidetta ja ylipäätänsä hyvää tunnelmaa. 

Opiskelijaelämä Adelaidessa - KILROY

Adelaide - Vihreä kaupunki

Adelaide on Etelä-Australian pääkaupunki, mutta suurkaupungin mittasuhteistaan ja statuksestaan huolimatta Adelaide on kompakti ja kotoisa kaupunki. Ystävälliset ihmiset ja rento aussikulttuuri tekevät osansa, mutta leppoisaan tunnelmaan vaikuttaa myös kaupungin vihreys. 

Isot ja pienet puistoalueet, lukuisat purot ja joet, kuten Adelaiden läpi virtaava Torres tekevät kaupungista entistä lempeämmän ja eloisan. Viheralueet ja nimenomaan kaupunkilaisille suunniteltu kaupunki tekevät Adelaidesta suositun niin australialaisten itsensä kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa. Adelaidessa on verrattain helppo tuntea olonsa kotoisaksi, vaikka kulttuuri ja kaikki muukin onkin alussa uutta ja vierasta. 

Adelaide tunnetaan myös 20 minuutin kaupunkina, mikä tarkoittaa, että kaupunki on suunniteltu ja rakennettu kompaktisti: monet maamerkit, kuten lentokenttä, Adelaide Hills ja suurimmat biitsit, ovat kaikki vain parinkymmenen minuutin matkan päässä. Kaiken keskellä on eloisa Victoria Square.


Opiskelijaelämä biitsillä

Etelä-Australialla on 3,700 kilometriä rantaviivaa, mikä tarkoittaa lukuisia hiekkarantoja, joilla paistatella päivää ja rentoutua opintoviikon jälkeen. Kaupunkikampukselta lähimmälle rannalle on vain 15 minuttin matka, joten ehdit nauttimaan hiekasta ja merestä vaikka joka päivä luentojen jälkeen!

Lähimpiä biitsejä ovat West Beach, Henley Beach ja Semaphore Beach. Niin ikään suosittu viikonloppureissujen kohde Glenelg Beach ravintoloineen ja kahviloineen on sekin vain lyhyen matkan päässä. Glenelg tarjoaa lisäksi loistavat snorklausmahdollisuudet ja hyvällä tuurilla bongaat vedestä pikkukalojen lisäksi delfiinejä!

Adelaide - Edullinen opiskelijakaupunki

Adelaidessa opiskelussa on etunsa korkeatasoisen koulutuksen ja monipuolisten kultturikokemuksien myös taloudellisesti. Australiaa ei voi luonnehtia halvaksi maaksi, mutta Australian mittakaavassa Adelaide on opiskelijabudjetille varsin suotuisa asuinpaikka. 

Toki eniten budjettiin vaikuttaa omat kulutustottumuksesi. Raha-asioihin kannattaa tutustua rauhassa etukäteen: on parempi valmistautua kuin panikoida paikan päällä. Lue lisää elinkustannuksiin varautumisesta, ja muistathan, että voit aina kysyä apua opintoneuvojiltamme myös budjettiasioihin. 

universities in south australia - education in adelaide

7 vinkkiä maksuttomaan kaupunkielämään Adelaidessa

Kun asut Adelaidessa löydät varmasti ne omat lempipaikkasi ja opit, mistä saat parhaat opiskelija-alennukset. Mutta tässä muutama vinkki aikaan ennen opintojen alkua ja ennen kuin Adelaidesta on tullut toinen kotisi. 

  1. Rentoudu biitseillä. Muista pyyhe ja aurinkorasva! 
  2. Käppäile historiallisella satama-alueella, ihaile 1800-luvun hulppeita rakennuksia ja tunnelmallisia laitureita. 
  3. Toinen kaunis ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kävelykierros kulkee pitkin eleganttia North Terrace -bulevardia. Matkan varrelle mahtuu sekä parlamentti, kasino sekä osavaltion taidegalleria ja museo. 
  4. Nauti kasvitieteellisestä puutrahasta, alueen raukeasta tunnelmasta ja historiallisista rakennuksista ja eleganteista kasvihuoneista. 
  5. Käytä hyväksesi kaupungin ilmaista WiFi-yhteyttä. Kaupunkialueella on 200 yhteyspaikkaa ulkona ja 100 lisää julkisissa sisätiloissa.
  6. Hyödynnä ilmainen bussireitti: Free City Connector. Vieraile nähtävyyksillä, shoppaile ja testaa ravintoloita kaupungin keskustan alueella.  
  7. Torres-joen varrella on komea kevyen liikenteen reitti. Yhdistä liikunta, ulkoilma ja kaupunkiin tutustuminen joko kävellen tai pyöräillen.

Adelaiden ilmasto

Adelaidessa vallitsee välimerellinen ilmasto: kuumat, kuivat kesät ja leudot talvet. Kesäkuukausina, joulukuusta helmikuuhun, lämpötilat liikkuvat 25–35 °C paikkeilla; talvisin, kesäkuusta elokuuhun, luvassa on jonkin verran sateita ja 10–15°C lämpötiloja.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of South Australia?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä