University of New South Wales

Opiskelijelämä Sydneyssä - KILROY

Opiskelijelämä Sydneyssä

Sydneytä voi huoletta tituleerata maailman parhaaksi opiskelijakaupungiksi, ja kun olet viettänyt hetken aikaa yliopistokampuksella, kaupungin vilkseessä ja huikeilla hiekkarannoilla, ymmärrät nopeasti, miksi näin. Lähde nauttimaan Sydneyn energisestä opiskelijaelämästä!

Voimme jotakuinkin luvata, että Sydney on loistava paikka opiskelijalle, ja että tulet viihtymään. Sydneyssä on aina vaikka mitä tekemistä ja näkemistä: on pubeja ja ravintoloita, on taidegallerioita, musiikkia ja festareita, on luontoa ja mielenkiintoista arkkitehtuuria. Tapahtumatäyteisen kampuselämän lisäksi, Sydneyn menot ja tarjonta täyttää varmasti opiskelijaelämäsi luentojen ulkopuolisen ajan!

Biitsielämä Sydneyssä

Kun laskee yhteen biitsit sekä Sydneyssä että aivan kaupungin kaupungin rajojen ulkopuolella, saa summaksi yli 100 upeaa hiekkarantaa. Ehkäpä se kuuluisin on Bondi, jonne matkaat bussilla 40 minuutissa UNSW:n pääkampukselta (Kensington). Coogee-biitsi on puolestaan ainoastaan 10 minuutin matkan päässä. Pienen lauttamatkan päässä ovat puolestaan Manly Beach ja Watson Beach, jotka ovat täydellisiä surffaukseen, uimiseen ja rannalla loikoiluun.

Opiskelijaelämä Sydneyssä, Bondi Beach - KILROY

Yhdistä ranta, kaupunki & opiskelu

Starttaa päivä auringonnousun aikaan surffiaalloilla tai aamulenkillä rantahiekalla – aktiivinen alku ennen päivän ensimmäisiä luentoja. Ja jos rantaelämä kutsuu vielä toistamiseen päivän aikana, voit aina viedä lukemisesi rannalle ja paistatella iltapäivän auringossa.

Biitsien lisäksi Sydneyssä on lukuisia kaupunkipuistoja ja erinäistä tekemistä pitkin kaupunkia ja pitkin vuotta. Shoppaile kirppiksillä ja kiertele kalliiden muotitalojen putiikeissa. Ja koska Sydney on yksi maailman suosituimmista opiskelijakaupungeista myös kansainvälisten opiskelijoiden mielipiteissä, on kaupunki täynnä opiskelijoita, jotka ovat valmiina juhlimaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Kansainvälinen opiskelijakunta tarkoittaa myös hyviä rekrymahdollisuuksia isoille yrityksille, joilla on toimistot juuri Sydneyssä. 

Sydney on iso kaupunki, mutta sen eri kaupunginosista löytyy myös kotoisaa tunnelmaa ja viehätystä. Kaiken kaikkiaan Sydney on täydellinen paikka viettää ikimuistoista opiskelijaelämää!

6 opiskelijaystävällistä tekemistä Sydneyssä

Opiskelijan aika ei käy pitkäksi kaupungilla. Tässäpä muutama vaihtoehto kaupungilla pyörimiseen – hetken Sydneyssä asuttuasi, löydät ne omat suosikkipaikkasi ja -aktiviteettisi. 

1: Kävely The Rocks -alueella

Käppäile historiallisella The Rocks -alueella, pysähdy katselemaan ohikulkijoita ja ihastele vanhoja rakennuksia. Alueella vallitsee mielyttävä, leppoisa tunnelma, joten vedä henkeä ja nauti rauhallisesta menosta keskellä suurkaupunkia. Pääset samalla tutustumaan Sydneyn historiaan, sillä osa alueen kaduista on nähnyt elämää jo vuodesta 1788 alkaen.

Opiskelijaelämä Australiassa, Sydney - KILROY

2: Lukuhetki Royal Botanic -puutarhassa

Kun luennot loppuvat yliopistokampuksella, siirry kirjojesi, läppärisi ja opintoryhmäsi kanssa kasvitieteelliseen puutarhaan: upea ympäristö ja rauhoittavat maisemat opiskelulle!  

3: Oleilua Hyde Parkissa

Hyde Park on Australian vanhin puisto, ja se sijaitsee keskellä Sydneytä. Puisto on suosittu paikka lenkkeilyyn, kahvitteluun ja kavereiden tapaamiseen. Ja tietenkin moni poikkeaa paikalla ihastelemassa paikallisten keskuudessa kuuluisaa Archibald-suihkulähdettä.

4: Sydney Harbour Bridgen ylitys

Harbour Bridge on ikoninen nähtävyys Sydneyssä, mutta silta on tarkoitettu käyttöön, joten lähde kävelylle ihailemaan maisemia sillalta käsin. Sillan ylitys on ilmaista, mutta jos haluat nousta korkeuksiin ja kivuta kaaren huipulle, joudut pulittamaan siitä varsin suolaisen hinnan. Mutta toisaalta näkymät sillan huipulta ovat todella upeat ja kokemus varmasti ikimuistoinen, joten investointi muistoihin saattaa olla juurikin sen arvoinen.

Opiskelijaelämä Sydneyssä - Sydney harbour bridge - KILROY

5: Tapahtumia Sydneyssä

Jos olet Ausseissa paikallisen kesän aikoihin, älä missaa Moonlight Cinema -tapahtumia: uusia ja vanhoja elokuvia ulkonäytännöissä, ainutlaatuisessa tunnelmassa. Touko-kesäkuussa taas Sydneyssä vietetään 18-päiväistä Vivid Sydney -valofestivaalia. Sydney on muutoinkin täynnä tapahtumia, joten heittäydy ihmeessä mukaan dynaamisen kaupungin tarjontaan!

6: Opiskelijabaareja

Baariseikkailut eivät tietenkään ole ilmaisia, mutta erilaiset teemaillat, uudet tuttavuudet, opiskelijaporukalla tuulettuminen ja juhliminen kuuluvat ehdottomasti opiskelijaelämään. Sitä paitsi tanssiminen ja hauskanpito on tietenkin ilmaista.

Road  trippailua Australiassa

Australia on täydellinen road trip -seikkailuihin. Pakkaa auto uusien opiskelijakavereiden kanssa, pistä automatkaa siivittämä soittolista pyörimään ja lähde viikonloppureissulle tai vaikka pidemmällekin road tripille yliopiston loma-aikoina. 

Opiskelija-alennuksia Sydneyssä

Lataa puhelimeesi kansainvälisen opiskelijakortin mobiiliversio ja hyödynnä opiskelija-alennukset Sydneyssä ja muualla Australiassa. Säästä rahaa siellä täällä ja venytä opiskelijabudjettiasi hieman pidemmälle. Muista kysyä opiskelija-alennuksista aina vaikkei kauppa, ravintola, baari, museo tai taidegalleria ei sitä erikseen mainostaisikaan. 

Ilmasto Sydneyssä

Sydneyssä elät ja opiskelet lämpimien kesien ja lauhkeiden talvien ilmastossa. Vuoden kuumin kuukausi on tammikuu, jolloin lämpötilat pyörivät keskimäärin 18–25°C paikkeilla. Talvikauden kylmin kuukausi on kesäkuu, jolloin mittari näyttää lukemia 8 ja 16 asteen väliltä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of New South Wales?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä