Queensland University of Technology

Opiskelijaelämä Brisbanessa - KILROY

Opiskelijaelämä Brisbanessa

Brisbane on Queenslandin pääkaupunki ja suosittu opiskelijakaupunki mm. sen loistavan ilmaston ja monipuolisen kaupunkikulttuurin ansiosta. Brisbane, sen pohjoispuolen Sunshine Coast ja etäläpuolen Gold Coast luovat täydelliset puitteet aktiiviseen ja rentoon elämään!

Opiskelijan Brisbane - sekoitus vähän kaikkea

Brisbane on saanut paikallisilta useita lempinimiä, joista jokainen viittaa kaupungissa vallitsevaan tunnelmaan, jossa sekottuu rento asenne elämään ja toisaalta aktiivinen ote elämään ja uusiin kokemuksiin. "Brissy", "Birsneyland", "Bris Vegas" – millä nimellä kaupunkia sitten kutsuukaan – ja sen asukkaat osaavat todella nauttia auringosta (joka muuten paistaa keskimäärin 261 päivää vuodesta!), mikä näkyy mm. lukuisissa ulkoilmatapahtumissa. 

Brisbanessa harrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat, joten uusi opiskelukaupunkisi mahdollistaa uusien lajien testaamisen – täydellinen tapa tutustua uusiin ihmisiin. Pyöräile, surffaa, kiteile, lähde vaeltamaan, kalasta, tai mitä kaikkea sitä nyt ulkosalla voikaan tehdä. Brisbane on unelmaspotti niin rennossa elämänmenosta haaveileville kuin aktiiivisille menijöillekin!

Opiskelijaelämä Brisbanessa - KILROY

Brisbane kuhisee elämää niin päivällä kuin illallakin. Vietä aikaa puistoissa, herkuttele lukuisissa ravintoloissa ja nauti esimerkiksi ilmaisista konserteista. Väestöltään Brisbane on varsin nuori kapunki: asukkaiden keski-ikä on n.33 vuotta, mikä tarkoittaa, että sinulla on enemmän kuin hyvät mahdollisuudet tavata nuoria seikkailuhenkisiä ihmisiä. 

Brisbanen top 8 opiskelijabudjetilla 

Australia tiedetään varsin korkeista elinkustannuksistaan, mutta eipä se elämä Suomessakaan kovin halpaa ole. Brisbanessa on kuitenkin paljon tekemistä ja mahdollisuuksia myös opiskelijabudjetilla. Yliopiston omat menot ja aktiviteetit jatkavat tietenkin näitä muutamia vinkkejä omilla tärpeillään ja tapahtumillaan.

Opiskelijaelämä Brisbanessa - KILROY vie maailmalle

  1. Oleskele Brisbanen suosikkipaikassa, South Bank Beachillä.

  2. Hyppää bussiin ja nouse Mt Coot-tha -näköalapaikalle ja vedä syvään henkeä lumoavan näkymän edessä. 

  3. Vietä päivä ajellessa Brisbanejoen lautoilla ristiin rastiin. 

  4. Suuntaa West Endin boheemin vibojen äärelle kuuntelemaan live-musiikkia. 

  5. Vieraile Lone Pine Koala Sanctuaryssä ja opi asia jos toinenkin Australian villieläimistä.

  6. Tee päiväretki Gold Coastille ja testaa surffausta. 

  7. Testaa taitojasi seinäkiipeilyn saralla: Kangaroo Point Cliff tarjoaa hauskoja hetkiä kaveriporukalle.

  8. Vuokraa SUP-lauta ja melo pitkin Brisbanejokea. 

Vuokra-auto Brisbanessa

Yksi parhaista tavoista viettää aikaa ja tutustua uskomattomaan Australiaan on hankkia alle auto ja lähteä road trippailemaan. Autoilu on helppoa Australiassa, kunhan vain muistat kummalla puolella tietä kukin kruisailee!

Opiskelijaelämä Brisbanessa - KILROY

Opiskelija-alennukset Brisbanessa

Opiskelijan budjetti on aina tiukalla, joten hyödynnä kaikki mahdolliset alennukset ja edut, jotka vain saat käsiisi. Yksi hyvä tapa on ottaa käyttöön kansainvälisen opiskelijakortin, ISIC-kortin, maailmanlaajuiset edut käyttöön. Kurkkaa poiminnan Brisbanen ja Australian opiskelija-alennuksista ja muista kysyä aina alennuksia olitpa sitten asioimassa oikeastaan missä tahansa – kaikki paikat eivät välttämättä mainosta alennuksiaa, vaikka niitä myöntävätkin opiskelijoille.

Brisbanen ilmasto

Brisbanessa aurinko todellakin hellii asukkaita ja vierailijoita. Subtrooppinen ilmasto tarkoittaa kuumia, kosteita kesiä ja lauhkeita, kuivia talvia. Vuoden kuumin kuukausi on tavallisesti tammikuu, jolloin lämpömittari näyttää keskimäärin 25° C. Kesäkuu on puolestaan viilein, jolloin lämpötilat pyörivät keskimäärin 15°C:n paikkeilla. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Queensland University of Technology?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä