Queensland University of Technology

Hakeminen Queensland University of Technologyyn

Hakeminen Queensland University of Technologyyn

Jos QUT kiinnostaa, kannattaa aloittaa haku heti kun vain olet tehnyt valintasi. Ole yhteydessä opintoneuvojiimme, niin varmistat, että kaikki sujuu sulavasti ja muistat lähettää hakemuksesi mukana kaikki tarvittavat liitteet ja tiedot.

Opintoneuvontamme on ilmaista, joten miksi et käyttäisi sitä hyväksesi? Toki teet aina päätöksesi itse, mutta meiltä saat asiantuntijoiden tuen ja vastaukset kysymyksiisi yliopistoa, koulutusohjelmia ja yleisesti ulkomailla opiskelua koskien.  

QUT - Sisäänpääsykriteerit

Jotta voit tulla hyväksytyksi Queensland University of Technologyyn, sinulta edellytetään hyviä arvosanoja aiemmista opinnoistasi. Kuhunkin koulutusohjelmaan on kuitenkin omat pääsyvaatimuksensa, joten kysy tarkat vaatimukset opintoneuvojiltamme, jotta voit arvioida mahdollisuuksia tulla valituksi. 

Hakeminen Queensland University of Technologyyn

Kielivaatimukset

Tavallisesti QUT hyväksyy suomalaisilta opiskelijoilta todistukseksi englanninkielen taidosta hyvän (8-10) arvosanan lukion päättötodistuksessa. Suoritusmerkinnöistä ei kuitenkaan saa olla liian kauan ja vaatimukset saattavat vaihdella vuodesta ja opintoalasta toiseen.

Toinen tapa todistaa opiskeluun riittävä kielitaito on suorittaa standardoitu kielitesti, TOEFL tai IELTS

  • TOEFL - 90 (vähintään 20 jokaisesta osiosta)
  • IELTS - 6.5 (vähintään 6.0 jokaisesta osiosta)

Kielitestien suorituksista ei saa yli 2 vuotta ja näissäkin yllä mainituissa vaadituissa vähimmäistuloksissa saattaa olla eroja opinto-ohjelmakohtaisesti. Tarkista siis aina tarkat vaatimukset opintoneuvojiltamme ennen kuin ilmottaudut maksullisiin testeihin. Lisäksi QUT vaatii kaikilta ulkomaalaisilta maisteriopiskelijoilta näistä erillisen kielitestin. 

Milloin hakea?

Apply to Queensland University of TechnologyQueensland University of Technologyssä on käytössä ns. jatkuvan haun järjestelmä, eli yliopisto ei aseta etukäteen tiettyjä takarajoja hakemiselle. Koulutuspaikkoja ei kuitenkaan erityisemmin säästellä myöhäisille hakijoille, joten suosittelemme, että haet heti kun vain olet tehnyt päätöksesi – olitpa sitten suunnittelemassa tutkinto- tai vaihto-opintoja. Huomaathan, että hakeminen ei sido sinua vielä mihinkään. Voit hakea useaan paikkaan (niin Suomessa kuin maailmallakin) ja tehdä päätöksesi vasta saatuasi vastaukset yliopistoilta.

Ajoissa toimimisesta on myös se hyöty, että ehdit järjestellä rauhassa käytännön asiat kuten asunnon sekä hoitaa byrokratian, kuten viisumin, vakuutukset, muuttoilmoitukset, opintotuen ja -lainan haut jne. Suosittelemme, että haet vähintään 3–4 kuukautta ennen lukukauden alkua. 

Apurahat QUT-opiskelijoille

Queensland University of Technology tarjoaa ulkomaalaisille opiskelijoille apurahoja. Kurkkaa lisäinfoa yliopistokohtaisista apurahoista ja opintojen rahoittamisesta ylipäätänsä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Queensland University of Technology?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä