Australia

Opinnot Australiassa

Opinnot Australiassa

Australian yliopistot ovat kansainvälisesti korkeatasoisia ja tarjoavat laajan kurssivalikoiman. Opiskelija saa yleensä enemmän ohjausta kuin Suomessa, koska ryhmät ovat pienemmät. Opinnot Australiassa avaavat ovet tulevaisuuteesi!

Lähde maailmalle ja hanki koulutuksen lisäksi kasapäin kokemuksia. Australia on monestakin syystä loistava opiskelumaa eikä aurinkoinen ilma kaikesta energisyydestään huolimatta edes ole yksi kärkisyistä! Mutta kokemusmahdollisuudet – ne todellakin heittävät Australian lähes minkä tahansa TOP-listan kärkeen. Surffaa, sukella, nauti monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja osallistu aktiivisesti yliopistojen järjestämiin tapahtumineen, ja kas, opiskelijaelämäsi alkaa olla täydellistä!

Aktiviteettimahdollisuudet, korkeatasoinen koulutus ja turvallinen elinympäristö – auringonpaisteen lisäksi – ovat niitä syitä, miksi Australia kuuluu kiistämättä opiskelumaiden ja opiskelijaelämän parhaimmistoon.

Opinnot Australiassa

Australian koulutusjärjestelmä

Korkeakouluopetus Australiassa on yhdistelmä luentoja, pienryhmätapaamisia ja itseopiskelua. Opiskelijoilta vaaditaan aktiivista ja keskustelevaa otetta. Tavallisesti lukukauden lopussa kursseista järjestetään loppukokeet.

Yliopistokoulutus on jaettu kolmeen tasoon samalla tavalla kuin Suomessa. Perustutkintoihin lasketaan alempi korkeakoulututkinto, eli kandidaatin tutkinto (Bachelor), ja ylempi korkeakoulututkinto, eli maisterin tutkinto (Master). Tohtorinopintoihin, eli PhD-opintoihin (Doctor of Philosophy) haetaan maisteriopintojen päätyttyä.

Kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää pääsääntöisesti kolme vuotta ja maisterin tutkintoon tulee varata 1–2 vuotta. PhD-tutkinnon suoritusaika on 3–4 vuotta. Australia on tutkinto-opintojen lisäksi hyvä vaihto-opintojen kohdemaa. Lähde Australiaan 1–2 lukukaudeksi ja sisällytä käymäsi kurssit suomalaiseen ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoosi.

Katso, minne kaikkialle Australiaan voit lähteä opiskelemaan 

Akateeminen kalenteri

Suurin osa yliopistoista on jakanut opintovuoden kahteen lukukauteen. Syyslukukausi alkaa helmikuussa ja päättyy heinäkuussa. Kevätlukukausi alkaa heinäkuussa ja kestää marraskuun loppuun. Bond Universityssä on poikkeuksena käytössä trimester-lukukaudet, jotka alkavat tammi-, touko- ja syyskuussa.

Yliopistoihin on jatkuva hakumenettely. Hakemus kannattaa kuitenkin jättää viimeistään kolme kuukautta ennen lukukauden alkua, jotta ehdit hoitaa kaikki käytännön järjestelyt: viisumi, matkajärjestelyt, asuntoasiat, vakuutukset jne.

Opiskelu Asutraliassa - Uusia tuttavuuksia luentosalien ulkopuolella!

Opinnot luentosalien ulkopuolella

Kun opiskelet Australiassa kehität kuin huomaamattasi kielitaitoa ja ongelmanratkaisukykyäsi. Ulkomailla eläminen opettaa myös kärsivällisyyttä ja astuessasi omien mukaavuusalueidesi ulkopuolelle huomaat myös kyseenalaistavasi tuntemiasi totuuksia. Luonnollisesti Australiassa opiskelu ja eläminen kehittää myös kielitaitoasi. 

Uusien harrastusten ja yliopistoaktiviteettien myötä karttuneet tiedot ja taidot ovat kulttuurituntemuksen lisäksi kovaa valuuttaa tulevaisuuden työmarkkinoilla. Matkustaminen avartaa maailmankatsomusta ja opettaa aina jotakin uutta, mutta pidempiaikainen yhdessä paiksassa asuminen mahdollistaa varsinaisen kulttuurituntemuksen. Ulkomailla eläessäsi opit luonnollisesti myös asioita itsestäsi: kuinka suhtaudut vaikeisiin tilanteisiin, miten sopeudut uuteen kulttuuriin ja mitkä ovat vahvuutesi. Kaikki nämä asiat ovat oppeja joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessasi – varsinaisten opintojesi lisäksi.

 

Selaa alta opintoalavaihtoehtoja, joita voit opiskella Australiassa:

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Australia?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä