Monash University

Opiskelijakokemus Monash University - KILROY

Opiskelijakokemus Monash Universitystä

Haluatko tietää, miltä opiskelu Monash Universityssä vaikuttaa sisältä päin asiaa tarkasteluna? Lue norjalaisen Mathiaksen ajatuksia ulkomaille opiskelemaan lähdöstä, Melbournesta asuinpaikkana ja Monash Universitystä opinahjona.

Miksi valitsit Monash Universityn?

Olin lukioaikana vaihto-oppilaana USA:ssa ja sain kipinän asua ja opiskella ulkomailla. Halusin maahan, jossa puhutaan englantia äidinkielenä, ja tällä kriteerillä Australia nousi nopeasti ykkösvaihtoehdokseni. Melbourne vaikutti mielenkiintoiselta ja monikulttuuriselta kaupungilta, jonne uskoin sopeutuvani hyvin. Selailin yliopistoja ja Monash teki minuun vaikutuksen: kansainvälisiä akkreditointeja ja opintolinja juuri siihen, mitä halusin opiskella. Valinta oli loppupeleissä selvä.

Opiskelijaelämä Monash Universityssä - KILROY

Miten päädyit opiskelemaan kauppatieteitä?

Opiskelen kauppatieteitä, ja kauppatieteiden kandidaatin tutkinto on varsin laaja-alainen sisältäen opintoja mm. rahoituksen, psykologian ja turismin aloilta. Tämä oli juuri mitä halusin: tällaisella tutkinnolla saan hyvän pohjan, mutta samalla tulevaisuuteni on sopivasti auki eri suuntiin. Erikoistun sitten myöhemmin, kun olen ensin saanut maistiaisia usealta alalta.

Ulkomailla opiskelusta on hyötyä myös siinä mielessä, että kursseilla käytetyistä paikallisista esimerkeistä opin samalla paljon Australiasta.     

Opiskelijana Melbournessa - KILROY

Missä asut Melbournessa?

Asun kimppakämpässä kahden muun opiskelijan kanssa: oma huone, jaettu keittiö ja kylpyhuone. En tuntenut ketään Melbournesta etukäteen, joten hankin asunnon yliopiston kimppakämppäsivuston kautta. Asun kampuksen ulkopuolella, mikä sopii minulle täydellisesti, sillä näin olen lähellä yliopistoa, mutta samalla koko ison kaupungin tarjonta on lähettyvilläni. Tykkään asua ns. kampuskuplan ulkopuolella. 

Mikä on parasta Monash Universityssä opiskelussa?

Ehdottomasti parasta on ihmiset. Tottakai tulin tänne opiskelemaan, varsinkin kun ulkomailla koulutuksesta pitää maksaa, mutta rehellisesti sanottuna opiskelukaverit, professorit ja muut luennoitsijat, jotka ovat kaikki kotoisin ties mistä ympäri maailman, tekevät opiskelusta aivan erilaista kuin mitä se olisi kotona. Kun kuuntelee toisten näkemyksiä, sitä alkaa itsekin ajattelemaan jotenkin ihan eri tavalla ja näkemään asioista aina usemman puolen. Osaan nykyään lähestyä asioita, oli ne sitten koulujuttuja tai arkeen liittyviä, monelta eri näkökulmalta, mikä johtaa usein mielenkiintoisiin ratkaisuihin, joita en ennen osannut edes ajatella.  

Opiskelijakokemus Monash Universitystä - KILROY

Suosittelisitko ulkomailla opiskelua muille?

Kyllä! Ulkomaille opiskelemaan lähtö kannattaa ehdottomasti. Uuteen kulttuuriin perehtyminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen on yksinkertaisesti jotakin todella hienoa. On myös mielenkiintoista huomata uusia piirteitä itsestään: kuinka minä itse suhtaudun epävarmuuteen, uusiin tilanteisiin ja muuttuviin olosuhteisiin. 

Miten neuvoisit muita, jotka ovat lähdössä opiskelemaan ulkomaille?

Ole avoin. Se on ehkä tärkein. Valmistautuminen ja asioiden selvittely etukäteen on tärkeitä, mutta ei kannata muodostaa itselleen turhan tarkkoja mielikuvia ja täydellisyyden odotuksia. Asiat muuttuvat ja mikään ei koskaan mene täsmälleen, niin kuin olet kuvitellut. Mutta se ulkomailla opiskelussa ja asumisessa on juuri hienoa: huomaat, että selviät joka tapauksessa, vaikka joutuisitkin muuttamaan suunnitelmia. Ja pidemmän päälle huomaat, ettei pikkujutuilla oikeasti ole merkitystä. 

Saatat lähteä maailmalle tavoittelemaan yhtä asiaa, mutta jos pidät mielen avoimena ja olet itse aktiivinen kampuksella ja erilaisissa klubeissa, saavutat paljon enemmän ja isompia asioita. 

Ja yksi käytännön vinkki: kannattaa saapua uuteen kotipaikkaasi etukäteen, ennen lukukauden alkua, jotta voit etsiä asuntoa. Jos et voi lähteä aikaisemmin, älä kuitenkaan maksa takuuvuokria näkemättä itse asuntoa. Olen kuullut muutaman ikävän tapauksen, jossa takuut on maksettu, mutta sitten onkin selvinnyt, ettei koko asuntoa ole edes olemassa.

Miksi päätit hakea KILROYn kautta?

Tiesin, että saisin KILROYlta apua hakuprosessiin. Vaikka asiat ovat periaatteessa ihan yksinkertaisia, on papereita ja hoidettavia asioita kuitenkin niin paljon, että halusin varmuuden, että kaikki tulee hoidetuksi oikein. Oli kätevää kun sain aina vastaukset nopeasti ja yhdestä paikkaa, eikä minun tarvinnut arvuutella, että löysinkö nyt varmasti sen uusimman tiedon yliopiston sivuilta ja koskeeko tämä asia minua vai ainostaan australialaisia opiskelijoita. Olen myös aikaisemmin varannut reissuja KILROYn kautta, joten päätös oli helppo. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Monash University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä