Monash University

Opiskelijaelämä Melbournessa - KILROY

Opiskelijaelämä Melbournessa

Opiskelijaelämä Melbournessa on yksinkertaisesti mahtava kokemus, joka tuottaa väkisinkin hetkiä, joita muistella vielä vuosienkin jälkeen. Melbournen yöelämä on komea kattaus baareja ja klubeja, kulttuurielämä on eloisa ja monipuolinen ja kaupungin rannat huippuluokkaa. Vielä kun Melbournen ilman on putipuhdasta ja naapurustot turvallisia, ei ihmekään, että kaupunki on vuosi toisensa jälkeen valittu maailman parhaiden asuinpaikkojen joukkoon!

Melbourne tunnetaan Australian kulttuuripääkaupunkina mm. sen lukuisten tapahtumien, festivaalien, gallerioiden, ravintoloiden, muodin ja konserttien ansiosta. Melbourne on myös urheilijoiden ja urheilutapahtumien kaupunki. Täydellisyyden kruunaa miellyttävä ilmasto, loikoilemaan houkuttelevat biitsit, kauniit puistot ja aivan kaupungin ulkopuolella sijaitsevat huikeat kansallispuistot.

Opiskelijaelämä Melbournessa - KILROY

Melbournen opiskelijaelämä – Hyvän elämän määritelmä 

Suomalaisiin verrattuna australialaiset ja melbournelaiset ovat hämmentävän ystävällisiä tuntemattomia ihmisiä kohtaan. Eli kun selviät alun hämmennyksestäsi, älä epäröi kysyä neuvoa, jos eksyt, tai vinkkejä, jos haluat löytää uuden lempiravintolasi. Ystävällisyyden lisäksi paikalliset tunnetaan seikkailunhaluisena porukkana, joka on aina valmis hauskanpitoon. Melbournelaiset ovat helposti lähestyttäviä, joten uusiin ystäviin tutustuminen on jokseenkin helppoa.

Ota opiksesi paikallisesta tavasta siemailla kahvia tuntikausia ja nauttia elämästä joka päivä ilman erityistä syytä. Tässä, niin kuin niin monessa muussakin, näkyy selkeästi Melbournen monikulttuurinen historia ja nykypäivä: kreikkalaisten ja italialaisten yhteisöjen tavat ovat vuosikymmenien saatossa sulautuneet melbournelaisuuteen.

Melbournessa kannattaa unohtaa kaikenlaiset ennakkoluulot. Parhaat kattoterassikahvilat ja -baarit saattavat hyvinkin olla ruosteisen kierroportaikon yläpäässä, tylsännäköisten ovien takaa paljastuu upeita kulinaristisia kokemuksia ja synkältä umpikujalta näyttävä kadunpätkä onkin trendikkäiden putiikkien ja gallerioiden kotisoite. Joten astu rohkeasti sisään ovista ja löydä Melbournen näkösälle piilotetut helmet!

TOP 10 opiskelijan ajanvietettä Melbournessa 

Opiskelijaelämä Melbournessa - KILROY

1. Kiertele ihailemassa katutaidetta, joka koristaa rakennuksia siellä täällä ympäri kaupunkia. 

2. Osallistu vuosittain järjestettävälle Moomba-kaupunkifestareille ja ime energiaa väreistä ja iloisesta tunnelmasta – ilmaiseksi!  

3. Etsi oma lempikahvilasi kaupunkinäkymällä ja nauti kuppi kahvia tai tuoppi olutta kattoreassilla katsellessa kaupungin vilinää. 

4. Melbourne on tunnettu stand up -komediakeskuksena. Käy tekemässä omat arviosi ja nauramassa vatsalihaksesi kipeiksi yksittäisissä esityksissä tai osallistumalla vuosittaiselle komediafestivaalille. 

Opiskelijaelämä Melbournessa - Lähde KILROYn neuvoilla maailmalle

5. Hengaa St. Kilda -biitsillä. Monipuolisesta kaupunkikulttuurin tarjonnasta huolimatta, olet kuitenkin Australiassa, joten älä unohda hiekkarantoja! 

6. Suuntaa sisämaahan takamaille ja tutustu täysin erilaisiin maisemiin, joihin olet Melbournessa tottunut. Kaupungin lähistöllä on myös useita komeita kansallispuistoja, joissa kannattaa käydä samoilemassa ja vaikka syömässä piknik-eväitä. 

7. Hankkiudu aussifutis-matsin katsomoon. Australialainen jalkapallo, footy, on kehitelty nimeomaan Melbournessa. Laji on todella suosittu, joten katsomosta ei varmasti puutu tunnelmaa! 

Opiskelijaelämä Melbournessa - KILROY

8. Australia on ehdoton road trip -kohde, ja Melbournen ympäristö tarjoaa huikeat maisemareitit maantieseikkailuihin. Great Ocean Road on hyvä reitti aloittaa seikkailut. 

9. Vieraile Melbournen museossa ja opi uutta uudesta kotikaupungistasi. Sisäänpääsy on ilmainen, kun vilautat opiskelijakorttia

10. Juhli opiskelijaelämään sopivalla tavalla goon-bileissä. Itse asiassa tätä on ehkä ennemminkin vaikea välttää, sillä homma jotakuinkin kuuluu erottamattomana osana Australissa opiskeluun.

Opiskelija-alennukset Melbournessa

Opiskelijakorttia vilauttamalla säästät siellä täällä Melbournessa sekä muualla Australiassa. Opiskelija-alennuksia kannataa muuten kysellä silloinkin kun ravintolat, museot, kirjakaupat ja baarit eivät niitä erikseen mainosta – kysymisestä ei ole haittaa ja saatat säästää pari dollaria kotiin päin!

Ilmasto Melbournessa

Melbourne sijaitsee lauhkean ilmaston vyöhykkeellä ja kaupungissa vallitsee meri-ilmasto. Kesällä (loka-maaliskuu) lämpötilat nousevat helposti yli 20°C ja parhaimmillaan yli 25°C. Talviaikaan on huomattavasti kylmempää, mutta lämpötilat pysyttelevät alimmillaankin plussan puolella. Erityisesti talvella sääolojen vaihtelu on nopeaa eikä ole mitenkään poikkeuksellista, että yhden päivän aikana voi kokea neljä vuodenkaikaa. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Monash University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä