Macquarie University

Opiskelijaelämä Sydneyssä - KILROY

Opiskelijaelämä Sydneyssä

Sydney on yksi niistä kaupungeista maailmassa, jossa aika ei varmasti käy pitkäksi. Kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja ympäri vuoden - puhumattakaan yliopistokampuksen omista taphatumumista.

Sydney on Australian isoin kaupunki ja samalla New South Walesin osavaltion pääkaupunki. Sydney on yli 4 miljoonan ihmisen koti – mahdollisesti myös sinun! Dynaaminen Sydney tarjoaa asukkailleen festareita, kattavan ravintolavalikoiman, baareja ja kahviloita joka lähtöön, erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia niin ulko- kuin sisätiloissa sekä mielenkiintoisia, kotoisia kaupunginosia, jotka tekevät miljoonakaupungista miellyttävän.

Sydney on monikulttuurinen sekoitus, jossa niin ihmiset, ruoka kuin perinteetkin edustavat moninaisuutta ja tuovat oman lisävärinsä ja -mausteensa kaupunkikuvaan. Tilastojen mukaan Sydneyssä asuu ihmisiä yli 180 maasta ja he puhuvat yli 140 eri kieltä. Inspiroiva ympäristö ikimuistoisen opiskelijaelämän viettoon!

Opiskelijaelämä, Sydney - MAcquarie University

Opiskelijan Sydney

Sydneytä on enemmän kuin helppo suositella opiskelijakaupunkina. Opiskelijoilta saamamme palautteen ja omien kokemuksiemme lisäksi Sydney menestyy vuosi toisensa jälkeen erilaisissa kansainvälisissä listauksissa, jossa kaupunki saa kiitosta erityisesti 

  • opiskelijakunnan monimuotoisuudesta, suvaitsevasta ja positiivisesta ilmapiiristä sekä kaikkien opiskelijoiden tasapuolisesta osallistamisesta
  • elämänlaadusta
  • työnantajien aktiivisuudesta; työanatajat pitävät Sydneytä hyvänä kaupunkina rekrytoida uusia tekijöitä yrityksiinsä.

Toimivan julkisen liikenteen järjestelmän avulla Sydneyssä on myös todella helppoa liikkua paikasta toiseen. Macquarien kampus sijaitsee upealla puistoalueella, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Sydneyn satamasta, kaupungin pohjoispuolella.

Nauti Sydneyn biitseistä

Yksi lisäsyy Sydneyn mahtavuuteen on sen rantaelämä. Sydney on täydellinen yhdistelmä urbaaniympäristöä ja hiekkarantoja; Sydneyssä on yli 70 biitsiä, joista valitset helposti omat suosikkisi. Manly ja Bondi ovat ehkäpä kuuluisimpia, mutta valikoimaa riittää myös näiden ulkopuolelta. Monelle biitsille pääset helposti bussilla ja sitten vaan loikoilemaan, surffaamaan ja uiskentelemaan!

Tavanomaisen rantaelämän lisäksi Bondilla järjestetään myös muuta ohjelmaa. Muun muassa Flickerfest Short Film Festival ja Bondi Openair Cinema ovat hauskoja tapahtumia, joita ei kannata jättää välistä. 

Opiskelijaelämä Sydneyssä - KILROY

Myös Manly-biitsillä on muutakin tekemistä kuin vain tavanomaiset rantaleikit – joissa ei niissäkään ole valittamista! Puolen tunnin lauttamatka Circular Quaysta vie sinut Manlylle, jossa nautit luonnosta rannan lisäksi esim. pyöräillen. Vaihtoehtoisesti käppäile Queenscliff Beachillä tai käy katsastamassa Shelly Beach.

5 opiskelijahintaista aktiviteettia Sydneyssä

Sydneyssä riittää tekemistä myös opiskelijabudjetilla. Kun viivyt kaupungissa lyhyttä lomareissua pidemmän ajan, opit nopeasti paikallisille tavoille ja samalla kuinka venyttää opiskelijabudjettia hyödyntäen ilmaistapahtumat, erikoispromootiot, alepäivät ja erityiset opiskelija-alennukset.

#1 Päivä puutrahassa
Asteen verran kirjastoa miellyttävämpi opiskelupaikka löytyy Roayal Botanic -puutarhan viheralueilta, kukkien keskeltä. Nauti kasvitieteellisen puutarhan rauhallisuudesta ja estetiikasta. Täällä mieli lepää ja voit keskittyä vaikkapa sitten tenttilukemistoosi. Ja kun kaipaat taukoa, sen kuin lähdet kävelylle pikkupoluille, ihaile satamamaisemaa tai ota vaikka nokoset ruohikolla.

#2 Vivid Sydney -festivaaliOpiskelu Macquarie Universityssä - Opiskelijaelämä Sydneyssä - KILROY

Vivid Sydney on 18 päivää valon, musiikin ja ideoiden juhlaa. Maksuton kaupunkifestivaali valtaa Sydneyn kadut ja julkiset rakennukset: valoveistoksia, väliaikaisia taideinstallaatioita sekä rajoja rikkovia musiikkiesityksiä. Vivid Sydney järjestetään tavallisesti touko-kesäkuussa. 

#3 Hyde Park
Hyde Park on paikallisten keskuudessa suosittu oleskelupaikka. Sydneyn keskustassa komeileva puisto on Australian vanhin ja instituutio jo itsessään. Suuntaa Hyde Parkiin kahville, lenkille tai yksinkertaisesti vain oleskelemaan yksin tai kavereiden kanssa. Kaikella todennäköisyydellä opiskeluaikanasi ainakin Archibald Fountain, James Cook -patsas ja Sandringham- ja Nagoya-puutarhat tulevat tutuksi. 

#4 Sydney Harbour BridgeSydney Harbour Bridge - Opiskelijaelämä Sydneyssä - Macquarie University

Ylitä Sydneyn kuuluisa siltä kävellen tai pyöräillen ja ihaile maisemia. Sillan ylitys tietä pitkin on maksutonta, mutta jos haluat kivuta metallikaarelle, siitä touhusta joudut pulittamaan varsin hulppean hinnan – tosin kyllä ne maisemat ja kokemus itsessään ovat varsin ison rahan arvoisiakin!

#5 Kävely biitsillä
Rantaelämä tulee väkisinkin tutuksi, kun asut Sydneyssä, mutta muista, että rannoista voi nauttia myös muutoin kun hiekalla makoilemalla. Kävele Bondilta Coogelle – tai päinvastoin – ja ime energiaa huikeista näkymistä ja raikkaasta meri-ilmasta. Jokavuotinen Sculpture by the Sea on niin ikään katsastamisen arvoinen tapahtuma.

Road trippailu Sydneyssä ja sen ulkopuolella

Road trip on täydellinen tapa tutustua ja hämmästellä Australian monipuolisia maisemia. Auton vuokraaminen ja kruisailu ei tietenkään ole ilmaista puuhaa, mutta kun lähdet maantieseikkailulle uusien opiskelukavereidesi kanssa, jaatte vuokra- ja bansakustannukset ja luotte elinikäisiä muistoja. Vuokratkaa matkapaku ja sitten vain nokka kohden seikkailuja!

Opiskelija-alennuksia Sydneyssä

Jos sinulla ei vielä ole kansainvälistä opiskelijakorttia (ISIC), hanki se viimeistään nyt! ISIC-korttia vilauttamalla saat erilaisia opiskelija-alennuksia ja -etuja Sydneyssä ja muualla Australiassa. Muista aina kysyä mahdollisista opiskelija-alennuksista ravintoloissa, kahviloissa, leffateattereissa, kirjakaupoissa jne. Monet paikat antavat alennusta, vaikkeivat sitä erikseen mainostaisikaan. 

Ilmasto Sydneyssä

Sydney ei ole hullumpi vaihtoehto tulevaksi asuinpaikaksesi ilmastonkaan kannalta arvioituna. Sen kesät ovat lempeät ja talvet leudot. Vuoden kuumimmat kuukaudet osuvat tammi-helmikuulle, jolloin lämpömittari näyttää keskimäärin 18–25°C, tosin 40°C lämpötilat eivät nekään ole ennenkuulumattomia. 

Talvella lämpötilat laskevat hieman, mutta vuoden kylmimpinäkin kuukausina (kesä- ja heinäkuu) lämpötila on reilusti nollan yläpuolella, keskimäärin 8–16°C.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Macquarie University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä