Macquarie University

Hakeminen Macquarie Universityyn - KILROY

Hakeminen Macquarie Universityyn

Macquarie Universityssä on käytössä niin sanottu jatkuvan haun järjestelmä. Tämä tarkoittaa, että voit hakea heti, kun vain olet tehnyt hakupäätöksesi.

Olemme Macquarie Universityn virallinen edustaja Suomessa, mikä tarkoittaa, että saat meiltä aina ajantasaisen tiedon kaikesta yliopistoon ja siellä opiskeluun liittyvissä asioissa. Meillä on suora yhteys yliopistolle, joten sinun ei tarvitse tuhlata aikaasi oikeiden henkilöiden ja tietojen metsästykseen – sen kuin vain otat yhteyttä opintoneuvojiimme ja kysyt

Sisäänpääsykriteerit

Opiskelijat valitaan Macquarie Universityyn opintomenestyksen perusteella. Hakemustasi arvioidaan pääosin aiemman opintomenestyksesi perusteella. Jos olet jo yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa kurssivalintasi saattavat myös vaikuttaa sisäänpääsymahdollisuuksiisi.

Kielivaatimukset

Jokaiselta opiskelijalta vaaditaan hyvää englannin kielen tasoa, jotta jokainen voi sekä seurata että osallistua opetukseen aktiivisesti. Tavallisesti suomalaisilta opiskelijoilta riittää todistukseksi hyvä arvosana lukion päättötodistuksessa. Jos arvosanasi ei riitä, tai olet suorittanut lukion jo vuosia sitten etkä ole sittemmin opiskellut englantia korkeakoulutasolla, saatat joutua todistaa osaamisesi standardoiduilla kielitesteillä.

Monet yliopistot ja yritykset käyttävät TOEFL- ja IELTS-testejä arvioidessaan opiskelijoiden ja työntekijöiden kielitaitoa. Testit ovat maksullisia, joten tarkista aina etukäteen opintoneuvojiltamme, tarvitsetko testejä, jotten maksa niistä turhaan. 

Jos tiedät jo varmasti, että sinun tulee todistaa kielitaitosi testeillä, tässä Macquarie Universityn tavallisimmat testirajat. Huomaathan kuitenkin, että rajat saattavat hieman vaihdella koulutusohjelmasta ja jopa vuodesta toiseen. Tarkat pääsyvaatimukset saat tietenkin opintoneuvojiltamme.

  • TOEFL (International) vaaditut pisterajat
    • PBT (Paper-Based Test) - Vähimmäispisteraja 580 (väh. 53 kuulunymmärryksestä, 52 luetunymmärryksestä, 59 kieliopista ja 5,0 kirjoitusosiosta)
    • CBT (Computer-Based Test) - Vähimmäispisteraja 237 (väh. 5 kirjoituksesta, 19 kuulun- ja luetunymmärryksestä ja 25 kielioppiosiosta)
    • IBT (Internet-Based Test) - Vähimmäispisteraja 92 (väh. 18 kuulunymmärtämisestä, 17 luetunymmärryksestä, 22 tekstituotannosta ja 22 suullisen kielitaidon osiosta)
  • IELTS (Academic) vaaditut pisterajat
    • Vähintään 6,5 (väh. 6,0 jokaisesta osa-alueesta)

Testitulokset ovat tavallisesti käyttökelpoisia 2 vuotta.

Milloin haku Macquarie Universityyn tulisi aloittaa?

Vaikka yliopistolla ei ole varsinaista hakuaikaa, suosittelemme, että olet liikkeellä ajoissa, jotta ehdit valmistautua kunnolla muuttoon Australiaan. Kun sinulla on hyvin aikaa, et joudu tekemään hätiköityjä päätöksiä, ehdit hakea opiskelija-asuntoa ja hoitaa viisumi-, vakuutus- ja mahdollisiset rokotusasiat ajoissa. Mitä aikaisemmin olet liikenteessä järjestelyjen kanssa, sitä edullisemmin todennäköisesti pääset esim. lentolippujen kanssa.

Apurahat ja stipendit

Macquarie University tarjoaa kansainvälisille opiskelijoilleen erilaisia stipendimahdollisuuksia. Selaa stipendivaihtoehtoja ja aloita haku vaikka heti! Yliopiston omien stipendien lisäksi, kannattaa hakea erilaisten säätiöiden ja järjestöjen apurahoja.

Opintoneuvojamme neuvovat hakuprosessin ja matkajärjestelyjen lisäksi myös ulkomaan opintojen budjetoinnissa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Macquarie University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä