La Trobe University

Opiskelu Melbournessa

Melbournen La Trobe University on kansainvälistenkin mittarien mukaan tasokas valinta erityisesti humanististen alojen opiskelijoille.

Kaupunki

Melbourne on Australian toiseksi suurin kaupunki (3,7 miljoonaa asukasta) ja hyvin suosittu opiskelijoiden keskuudessa. Kaupungissa opiskelee yli 50 000 ihmistä ympäri maailman. Melbourne on äänestetty yhdeksi maailman parhaista paikoista elää. Ilmasto on ihanteellinen ja täällä voi nauttia lämmöstä ja auringosta vaikkapa yhdessä monista puistoista. Aivan kaupungin ulkopuolelta löytyy myös rantoja ja kansallispuistoja!

Kampusalue

La Trobessa on kaiken kaikkiaan kuusi kampusta, jotka sijaitsevat kauniissa Victorian osavaltiossa.

Pääkampus Bundoora on 14 kilometrin päässä Melbournen keskustasta, ja siellä opiskelee noin 17 000 opiskelijaa. Bundoora tarjoaa opiskeluun kaikki mukavuudet. Pääkampuksella on mm. pankki, posti, useita kahviloita ja ravintoloita, kirjakauppa, elokuvateatteri, urheilumahdollisuuksia ja yksi Australian johtavista yliopistokirjastoista. Nykyaikaisissa opetustiloissa on langaton internet. Bundoorassa sijaitsevat myös La Trobe University Research and Development Park sekä Microsoft Centre.

Bendigo, La Troben toiseksi suurin kampus sijaitsee Bendigon kaupungissa 150 kilometrin päässä Melbournesta ja siellä opiskelee noin 3 900 opiskelijaa. Albury-Wodongan kampus sijaitsee Murray Riverin rannalla, 300 kilometrin päässä Melbournesta. Muita kampuksia ovat Melbourne City, Mildura ja Shepparton.

Asuminen

La Trobe tarjoaa halukkaille opiskelija-asuntoja kampusalueella. Kampusasuntoja on tarjolla Bundooran, Bendigon ja Albury-Wodongan kampuksilla.

Voit myös asua omassa asunnossa tai jakaa asunnon muiden opiskelijoiden kanssa, joka on yleensä halvin vaihtoehto. Bundooran kampuksen ja Melbournen keskustan alueiden ympärillä on yleensä  vuokra-asuntoja hyvin tarjolla.

Liikenne

Melbournessa on helpointa liikkua bussilla tai raitiovaunulla. Bundoorasta pääsee kaupungin keskustaan bussilla tai autolla noin puolessa tunnissa, ja raitiovaunulla noin 50 minuutissa.

Bendigon ja Albury-Wodongan kampuksille pääsee Melbournesta ja muualta Victorian alueelta helposti junalla, bussilla tai lentäen.

Ilmasto

Kesällä lämpötila nousee Victorian osavaltiossa noin 15 - 27 asteeseen, talven ollessa hieman viileämpi 9 - 15 asteella.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja La Trobe University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä